2003 server ve network hakkında 3 soru

erkutnet
04-11-2008, 09:51   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2008

1. sorum : 2003 serverda kullanıcıların şifresini 10 gün de bir degiştirmeleri için uyarı vermesini ve şifreyi 3 kez yanlış girdiklerinde hesaplarını kitlenmesini nasıl sağlarım.

2. Sorum : Ağda 15 bilgisayar var diyelim bu pcler 3 ayrı hub üzerinden server bağlanıyor ve interneti paylaşıyor olsunlar.Ağda yavaşlama olduğu zaman ağın hızını ölçe bileceğim internetti yogun kullanan kullanıcıyı tespit edebileceğim yada dışarıdan bir dosatack ve bunun gibi durumları anlayabileceğim kullanışlı ve yönetimi kolay bir program biliyormusun yada kendi kullandığınız bir program varsa kullanımını anlatabilirmisiniz.

2. sorumdan asıl kasıt ayrı hublar üzerinden geçen pclerde olması gereken hızla olan hızı karşılaştırabilirmiyim sistem performansı hakkında bilgi edinmek için.

3. Sorum : 2003 serverda isa server olmadan interneti kullananan kullanıcıların internet kullanımını denetleye bilirmiyim.Bazı kullanıcıları sadece 3 siteye girmelerini sağlaya bilirmiy

samsam
05-11-2008, 00:49   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
15 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

1:

Sunucu yönetimi üzerinden yapabiliyorsun, sağ taraftaki menüden lisans-kullanıcıları seçip, parola ilkelerinden, yanlış hatırlamıyorsam ordan yaptığın bir değişiklik tüm kullanıcıları kapsıyor, bana öyle denk gelmişti en azından :)

Ayrıca kullanıcılarda parola değiştiremesin kısmınıda kullanıcı özelliklerinden kaldırmalısın.

2.

ISA dada bunu yapman lazım, ama ben akşam rapor çıkartıp bakıyorum çok acilse yanına gidip bakıyorum :), free bir program vardı o anlık ve çok güzel gösteriyor

3.

Bilmiyorum

erkutnet
05-11-2008, 11:45   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2008

Merhaba group policylerde yapmış olduğum ayarlamalar sonucu ortaya şöyle bir durum çıktı.

Şifre işlemi için 14 günde bir 6 karakterden az olmayacak şekilde 3 yanlış yapılması halde 5 dk kitlenmesini ön gören policy ayarlarından sonra kullanıcılar sisteme giriş yapmak istediklerinde parolalarını yazıyorlar sonra 13 gün kaldığı söyleyen ve parolasını değiştirmek isteyip istemediğini soran uyarı geliyor.Evet tıklanıp old password ve new password yazıldıktan sonra normalde şifre degişmesi gerekiyor ve sisteme girmeli ancak her seferinde yazılan parolayı kabul etmiyor, serverdan parolayı resetlesemde her açılışta aynı pencere çıkıyor ve parola değiştirmesi konusunda uyarıyor.

Group policy içinden computer configuration altında account policies bölümünden uygulama yapıyorum.Ama yukarıdaki sonuç oluyor.Bilgisi olan varsa yardım ederse sevinirim.