2012'nin en popüler kelimesi o!

CHIP Online
13-01-2013, 13:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Sosyal medyada 2012 yılının en çok kullanılan kelimesi sizce hangisi? Cevap içeride...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/201 ... limesi-o_37986.html

Resimlerle: 30 Sansasyonel Twitter mesajı!

Her geçen yıl kullanım ağı genişleyen internet ve sosyal medya, gündelik yaşantımızı da önemli ölçüde etkilemeye devam ediyor. Günümüzde kullandığımız kelimeler bile neredeyse internet tarafından şekilleniyor. Facebook ve Twitter gibi sosyal ağlar, buna neden olan platformların başında geliyor.


Amerikan Dil Derneği'nin yaptığı araştırma da bu tezi doğrular nitelikte. Kuruluşun geniş çaplı düzenlediği ankete göre; "hashtag" 2012 yılının en çok kullanılan kelimesi oldu. Üstelik "hashtag" bu alanda, "Gangnam Style" ve "YOLO" (You Only Live Once) gibi yine 2012'ye damga vuran popüler kelimeleri uzak ara geride bırakmış durumda.


Tiwtter'da bir konu başlatmak için anahtar kelimenin başına "#" sembolü koymak suretiyle ortaya çıkan hashtag, 2012'nin en büyük çılgınlıkları arasında yer aldı. Bu durum öylesine çılgın bir hale geldi ki; yine bazı çılgın aileler, çocuklarına "Hashtag" ismini koymakta bir beis görmedi.


İnternet ortamında popülerleşip konuşma dilimize de anında nüfuz eden benzer kelimeler, bambaşka bir dilin de ortaya çıkmasına neden oluyor. Ortaya çıkan bu yeni "internet dili" ilerleyen zamanlarda başka ne tür çılgınlıklara yol açacak, gerçekten merak konusu.

Tüm Konu: 2012'nin en popüler kelimesi o!

Resimlerle: 30 Sansasyonel Twitter mesajı!

Kaynak: www.chip.com.tr