2017 Mercedes SLC Gün Yüzüne Çıktı!

FreeCaptiv3
16-12-2015, 11:32   |  #1  
FreeCaptiv3 avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 1
15 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2015

2017 Mercedes SLC, Kuzey Amerika Uluslararası Otomobil Fuarı’ndaki tanıtımından önce gün yüzüne çıkarıldı.

SLK’nın devamı olan ve büyük bir makyaj operasyonu geçiren SLC, yenilenmiş ön tampon, ızgaralar ve tamamen yenilenmiş ön farları ile oldukça dikkat çekiyor. Ayrıca otomobilin arka kısmında yeni LED stop lambaları, spor görünümlü arka tampon ve yenilenmiş çift çıkışlı eksoz sistemi, biz otomobil tutkunlarının aklını başından almaya yetecek gibi görünüyor. Ayrıca bu otomobilde, 40 km/s sürate kadar açılıp kapanabilen hardtop bulunuyor.

Otomobilin iç kısmında ise spor direksiyon, yenilenmiş göstergeler ve karbon fiber ile harmanlanmış alüminyum detaylar bulunuyor. Otomobilin tasarımcıları ise deri ve Nappa deri döşeme seçeneklerini eklemeyi unutmamışlar. Otomobilin ön göğsünün orta kısmında bulunan yeni COMAND eğlence ve bilgi sistemi ise takdire şayan.

2017 Mercedes SLC’nin Amerika Birleşik Devletleri’nde satılacak olan modelleri için motor verileri açıklanmış. Otomobilin baz versiyonu olan SLC300’de, 241 hp güç ve 369 Nm tork üretebilen dört silindirli turbo beslemeli 2.0 litre motor mevcut. Bu motor, ürettiği gücü dokuz ileri otomatik şanzıman ile tekerleklere aktarıyor. Tüm bu kombinasyonlar bir araya geldiğinde otomobil 0’dan 100 km/s hıza sadece 5,7 saniyede çıkabiliyor. Otomobilin çıkabildiği maksimum hız ise 209 km/s olarak belirtilmiş.

Geldik en hırçın versiyona. Mercedes-AMG SLC43. Bu modele sahip olmak isteyen kullanıcıları, 362 hp güç ve 520 Nm tork üretebilen, çift turbo beslemeli 3,0 litre hacmindeki V6 motor bekliyor. SLK55 AMG modelinden daha az güçlü olan bu versiyon, 0’dan 100 km/s hıza sadece 4,6 saniyede çıkabiliyor. Otomobilin çıkabildiği maksimum hız ise 250 km/s.

Bu kadar performans, beygir vs konuştuktan sonra gelelim 2017 Mercedes SLC’nin güvenlik ve konfor özelliklerine. SLC’de standart olarak sunulan DYNAMIC SELECT sistemi bulunuyor. Bu sistem bünyesinde Comfort, Sport, Sport+, Eco ve Individual sürüş modlarını barındırıyor. Bu modlar arasında yapacağınız herhangi bir seçimde, otomobilin motoru, vites geçişleri, direksiyon tepkileri ve süspansiyon sistemi, seçmiş olduğunuz moda göre değişiyor.

Yukarıda eklemeyi unuttuk; otomobil ayrıca geri görüş kamerası ve Mercedes modellerinde yeni yeni standart olmaya başlayan Active Brake Assist (Aktif Fren Yardımcısı) sistemini bünyesinde barındırıyor. Bu sistemde eğer sürücü fren konusunda bir sıkıntı yaşarsa, sistem hemen devreye giriyor ve çarpışmaları önlüyor.

Otomobil önümüzdeki bahar aylarında Amerika’da satışa çıkarılacak. Türkiye’ye ne zaman gelir, bilmiyoruz. Fakat geliş tarihi ve fiyatlar için bizi takipte kalınız!

İşte galerimiz; http://www.otomobilimbenim.com/o ... c-gun-yuzune-cikti/

FreeCaptiv3 bu faydalı başlığı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
teknolojiaşığı
06-01-2016, 16:56   |  #2  
teknolojiaşığı avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 67
107 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2015

arkadaşım...mercedes almanya otomobili ancak 2016 yeni yılın bahar aylarında amerika üzerinden satışa çıkacakmış...benim bildiğim kadarıyla önce kendi ülkesinde piyasaya çıkmalıdır...bilgilerinize sunarım...Beğendim

FreeCaptiv3
21-01-2016, 15:20   |  #3  
FreeCaptiv3 avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 1
15 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2015

Piyasaya sürülen haberde yazanları aktardım efendim. Dediğiniz gibi olması gerekir normal şartlarda ama markaların Amerika pazarına ne denli önem verdiğini de unutmamak lazım.