21 güvenlik tüyosu ile internete korunun!

CHIP Online
10-08-2014, 01:34   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

İnternette kurban olmak istemiyorsanız, bu 21 tüyoya kulak vermenizde yarar var!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/21 ... -korunun_48453.html

İnternette hırsızlara, dolandırıcılara rastlamak artık çok zor değil. Bu hırsızların bütün amaçları ise alın teri dökerek kazandığınız paranızı elinizden almak. Bu kişilerden nasıl uzak durabileceğinizi yazımızın devamında sizlerle paylaşacağız.


Makalemizde bulacağınız ipuçları sayesinde internette güvenli bir şekilde alışveriş yapabilecek, gezinebileceksiniz. PC'nizin başında olmadığınız zamanlarda da içiniz rahat olacak.


1. 'Gerilla psikolojisi'


Siber suçların, teknik yollarla çözülebilen teknik bir sorundan ibaret olduğunu düşünmeyin. Bir güvenlik duvarı ve antivirüs yazılımı bilgisayarınızı korusa bile kişisel bilgileriniz güvende değildir.


Hacker'lar, sosyal mühendislik olarak adlandırılan güven, cahillik, aç gözlülük, sevilme ihtiyacı, hayırseverlik ve hatta saflık gibi insani niteliklerimizi kullanarak bizi denetim altına alabilirler. En gelişmiş güvenlik yazılımı bile bizi kendimizden korumayı başaramaz.


Bu tür saldırılardan korunmak için, hacker'ların başvurduğu bu yöntemlere karşı dikkatli olmalı, kendinizi sosyal mühendislik konusunda bilgilendirmelisiniz.


Tüm Konu: 21 güvenlik tüyosu ile internete korunun!

Kaynak: www.chip.com.tr