22 gün.0x8024402C hat.chip çözemedi....

HPQ-User
11-05-2008, 14:27   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

sp123 sormuş:
sp1 yükledim. ie sayfayı görüntüleyemiyor.Ayrıca windows update 8024402C hatası veriyor.mozilla web sayfasını açıyor.Başka tarayıcı ile bağlanıyor.Ağ bağlantısında sorun yok.PC' de sorun yok. Masaüstü güncelleme yapıyor.Laptopa sp1 yükledikten sonra oldu.
Artık sp1 de kalkmıyor.Geri yüklemede yapılmıyor.çünkü geri yükleme noktalarını temizledim. Güvenli modda ie.sayfa açıyor fakat vindows update aktif değil.Güvenlik proğramlarını iptal ettim aynı.microsoftun bütün yardım dosyalarını denedim.Bilgisayarda başka hiçbir sorun yok.Daha iyi çalışıyor.Tek sorun ie.ve update.En az 5-6 tane mesaj attım önerilen çözüm yollarını denedim olmadı.Böyle bir dergide kesin çözüm bulunulamaması çok ilginç.İlgilenenlere teşekkür ederim.

0x8024402C hata kodları

A)Bu hataları gidermek için, proxy özel durum listesindeki karakterleri kaldırın ve proxy önbelleğini temizleyin. Bunu yapmak için aşağıdaki adımları izleyin:
1. Internet Explorer'ı açın.
2. Araçlar menüsünde Internet Seçenekleri'ni tıklatın.
3. Bağlantılar sekmesini tıklatın Yerel Ağ Ayarları'nı tıklatın ve Gelişmiş'i tıklatın.
4. Özel Durumlar bölümünde girdi varsa silin.
5. Internet Explorer'dan çıkın.
6. Başlat'ı tıklatın, Çalıştır'ı tıklatın, cmd yazın ve Tamam'ı tıklatın.
7. Aşağıdaki komutları yazın. Her komutun ardından ENTER tuşuna basın.
• proxycfg -d
• net stop wuauserv
• net start wuauserv
B)1- a Bilgisayarımızı kapatıp açınca, açılışta F8 basıyoruz
1-b Karşımıza İleri Ayarlar Menüsü çıkacak
1-c Bu sayfadan Güvenlik Modu seçerek bilgisayarımızı açıyoruz

2-a Bilgisayarımızdaki Başlat olan yerdeki vista ikonunu tıklarak ÇALIŞTIR komutunu açıyoruz. Buraya %windir% yazıp enter'lıyoruz

2-b Karşımıza sayfa açılacak. Buradan SoftwareDistribution adlı klasörü buluyoruz.

3-c Bu klasöre sağ klikleyerek yeniden adlandırıyoruz

4-d Bu dosyanın adı olarak SoftwareDistribution.old olarak yazıyoruz.

Çözüm 1: Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve Windows Update sitesini yeniden denetleyin
Çözüm 2: Sabit diskinizi hatalara karşı denetleyin.
1. Başlat düğmesi ve ardından Bilgisayar'ı tıklatarak Bilgisayar'ı açın.

2. Denetlemek istediğiniz sabit disk sürücüsünü sağ tıklatın ve sonra Özellikler'i tıklatın.

3. Araçlar sekmesini tıklatın ve Hata denetimi'nin altında, Şimdi Denetle'yi tıklatın. Yönetici parolası veya onay istenirse, parolayı yazın veya onay verin.

Taramanın dosyalarda ve klasörlerde algıladığı sorunları otomatik olarak onarmak için, Dosya sistemi hatalarını otomatik olarak düzelt'i seçin. Aksi halde, disk denetimi sorunları yalnızca bildirir, düzeltmez.

Kapsamlı bir disk denetimi gerçekleştirmek için, Bozuk bölümleri tarayıp düzeltmeye çalış'ı seçin. Bu tarama seçeneği, sabit diskin kendisindeki fiziksel hataları bulup onarmaya çalışır ve tamamlanması çok daha uzun sürebilir

Hem dosya hatalarını hem de fiziksel hataları denetlemek için, Dosya sistemi hatalarını otomatik olarak düzelt ve Bozuk bölümleri tarayıp düzeltmeye çalış seçeneklerinin ikisini de belirleyin.

4. Başlat'ı tıklatın

Çözüm 3: Sistem Dosyası Denetleyicisi aracını çalıştırın
1. Başlat düğmesini tıklatın Aramaya Başla kutusuna cmd yazın.
2. Programlar listesinde, cmd'yi sağ tıklatın ve sonra Yönetici olarak çalıştır'ı tıklatın.

Yönetici parolası girmeniz veya onaylamanız istenirse, parolanızı yazın veya Devam'ı tıklatın.
3. Komut istemine sfc /scannow satırı yazın ve ENTER tuşuna basın:

Tarama işlemi tamamlandığında, karşılaştığınız sorunun çözülmüş olup olmadığını sınayın

Çözüm 4: Windows Vista Bellek Tanılama Aracı'nı çalıştırınız
Başlat tıklatın Aramaya Başla kutusuna bellek yazın.
3. Sonuçlar kutusunun üstünde, Bellek Tanılama Aracı'nı tıklatın.
4. Araç açıldığında, Yeniden Başlat ve Sorunları Denetle'yi tıklatın. Bilgisayar yeniden başlatılır ve tanılama programı çalıştırılır.


Hiçbiri Olmadı...

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
vista home prem.32 bit.çift çekirdek.1.83-1.83  .1024 rm

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; tr; rv:1.8.1.14) Gecko/20080404 Firefox/2.0.0.14

Tırtıl
11-05-2008, 14:57   |  #2  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 1
1,579 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2006

Bilgisayar sorunları binbir nedenden olabiliyor. Genelde çoğu kez bilgisayarın başında değilsen böyle çözümler zor bulunabilir.

  • Bu hataya bilgisayarınızda çalışan ve Windows Update Services'ın (SVCHOST) Internet'e erişmesini engelleyen bir program neden olabilir. Bunu yapabilecek programlar güvenlik duvarları, casus yazılım önleme yazılımları, web hızlandırıcılar, Internet güvenliği veya virüsten koruma programları ve proxy sunuculardır. Bu programlardan herhangi biri çalışıyorsa, güncelleştirmeleri karşıdan yükleyip kurarken programı kapatmanız gerekebilir. Microsoft bilgisayarınızı güncelleştirdikten sonra bunları yeniden açmanızı önerir. Daha fazla bilgi için bkz. Windows Update 80072efd hatası.
  • Bilgisayar işyerindeki bir ağa bağlıysa, ağ yöneticisine başvurun. Ağ yöneticilerinin bir ağdaki tüm bilgisayarlara güncelleştirme dağıtmak ve yönetmek için kullandığı bir hizmet olan Windows Server Update Services (WSUS) ile güncelleştirme alıyor olabilirsiniz. WSUS hakkında daha fazla bilgi için, Windows Server Update Services (WSUS) web sitesine gidin.
  • Bilgisayarınız çoğunlukla işyerindeki bir ağa bağlıysa (örneğin, mobil PC'niz varsa ve şu anda evde veya başka bir yerde kullanıyorsanız), güncelleştirmeleri WSUS ile alıyor olabilirsiniz ve Internet'e veya ev ağı gibi başka bir ağa bağlanarak doğrudan güncelleştirme alamazsınız. Sorunu çözmek için, işyerindeki ağa bağlanarak güncelleştirmeleri denetlemeyi yeniden deneyin veya ağ yöneticisine başvurun.
  • Bilgisayar doğrudan Internet'e veya evdeki bir ağa bağlanıyorsa (ve işyerindeki bir ağa hiç bağlanmıyorsa), Windows Update'in çevrimiçi duruma geçerek güncelleştirmeleri alabilmesi için, Internet Explorer'ı yerel ağ (LAN) ayarlarını otomatik olarak algılayacak şekilde ayarlamanız gerekir. Bunu yapmak için buradaki adımları izleyin:

      
    1.  Başlat düğmesi ve ardından Internet Explorer'ı tıklatarak Internet Explorer'ı açın.

    2.  Sırasıyla Araçlar düğmesini, Internet Seçenekleri'ni, Bağlantılar sekmesini ve ardından Yerel Ağ Ayarları'nı tıklatın.

    3.  Otomatik yapılandırma'nın altında Ayarları otomatik olarak algıla onay kutusunu seçin ve Tamam'ı tıklatın.

AYRICA:

Firewall'unuz varsa (ZoneAlarm vs.) veya Norton Antivirus, Norton Internet Security, Kaspersky Intenret Security vs. bunları öncelikle bir kapatıp deneyin.

ALT tuşuna basılı tutarak IE'de menüleri görüntüleyin, Dosya menüsünde "Çevrimdışı Çalış" seçeneğinin işaretli olup olmadığına bakın.

Tabi Internet Seçenekleri'nden "Güvenlik" -> "Internet" seçeneğinin "Orta-Yüksek" şekilde olmasına dikkat edin. Değilse o seviyeye getirim, Uygula deyin, Tamam'a basın.



Son Düzenleme: Tırtıl ~ 11 Mayıs 2008 15:00