240Hzli Excalibur G900'le COD WarZone Deneyimim

Banned
09-06-2020, 15:22   |  #1  
Hasan Aydoğdu avatarı
OP Banlandı
Teşekkür Sayısı: 27
97 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2019

Selam arkadaşlar, uzun süredir incelemesini paylaşmayı düşündüğüm Excalibur G900 modeliyle nihayet uzun zaman geçirebildim. Ve COD Warzone'da ekran hızı, tepkime süresi, ısınma vb durumlarını gaming laptop önerisi isteyen dostlar için deneyimledim. Öncelikle Casper'ın yenilediği Excalibur G900240Hz  Ekran Yenileme Hızı ve 3ms tepkime süresiyle oyunların o gerçekçi akışını destekleyen nitelikte. Fazla laf kalabalığına girmeden kısaca derlediğim 240Hz Ekranlı Excalibur G900 COD Warzone tecrübelerimi aktarayım:


resim programı türkçe


  • COD gibi çatışmaların saniyeler içinde son bulabildiği aksiyon oyunları için 240 FPS deneyimi oldukça önemliydi. Hızlı reaksiyon alabildim ve hızlı reflekslerin oyuna yansımasını görebilmek gerçekten güzeldi.
  • Sadece rakibi takip ederken değil pusu anında bile çok fazla detaya hakim olmak iyi. Hedef tespit, nişan alma ve atışlarda isabet sağlama oranımı ciddi manada arttırdı diyebilirim.
  • Yüksek HZli ekran sağ olsun yırtılma, gölgelenme gibi problemler yaşamadım. Bu tip dikkat dağıtıcı sorunlardan sıyrılınca çatışmalardaki başarı da paralel olarak artıyor tabiki.
  • Eskiden 60Hzlik Pc'ime oranla rakipleri önceden farketme hızımda arttı. Sistemsel gecikme de olmadığı için daha erken davranarak önce ateş edip başarı sağlayabildim. Ki bunu eski skor oranlarımı düşününce net bir şekilde görebiliyorum.
  • Sistem hızlı olduğu için klavye ve fare girdileri önceki PCme göre 4 kat daha arttı diyebilrim. Verdiğim komutun anında ekranda görünmesi de rakiplere göre daha avantajlı olmamı sağladı.
  • En önemlisi de  yüksek FPSde çok fazla işlemci ısınması yaşamamaktı. Turbo fan sağ olsun ısınma konusunda epey elimi rahatlattı. COD Warzone'da max 70-75 dereceleri gördüm ki bu da en yüksek FPS ayarlarında oynadığımda yaşandı.


Sonuç olarak gölge kopya, yırtılma, ekran pikselleşmesi gibi saçma sorunlarla boğuşmadan, klavye fare gibi girdilerin anında ekrana yansıdığı güzel bir oyun deneyimi yaşadım. Excalibur G900'ün tasarımdaki çizgilerin bakır rengi değilde parlak mavi olmasını tercih ederdim. Rgb klavyesindeki renkleri control center yoluyla kontrol edebilmekte güzel bir deneiym oldu. 

Bütçeniz ve kullanım alanınız doğrultusunda Casper'ın resmi web sitesi üzerinden Excalibur G900 'ü satın alabilirsiniz.

Umarım gamerlar için yararlı bir içerik olmuştur arkadaşlar. 

İyi forumlar.

Son Düzenleme: Banned ~ 09 Haziran 2020 15:28 Neden:
Hasan Aydoğdu bu faydalı başlığı için aşağıdaki 3 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
Banned
09-06-2020, 15:30   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 24
54 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2019

Şu incelemeiy okuytunca benim de alasım geldi. Teşekkürler emeğine sağlık

Mahmutengin bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 3 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
Banned
10-06-2020, 12:38   |  #3  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 25
66 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2019

FPS oyunları için uygun duruyodu zaten hertz ve tepkime süreleri. Eskiye göre bilgisayar toplamakla uğraşamayan biri olarak Casperın kendi sitesinden Excalibur G900 ü konfigüre edebilme durumu hoşuma gitti.

ibrahimeser bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 2 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]