25 açık kaynak yazılım!

CHIP Online
25-05-2010, 01:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Her Windows PC'de bulunması gereken, tamamen ücretsiz, 25 açık kaynak yazılımı bir araya getirdik.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/25-acik-kaynak-yazilim_19053.html

Resimlerle: 25 Birbirinden kullanışlı ücretsiz program

Windows'un kendisi açık kaynak olmasa da, açık kaynak uygulamalar onun can damarı.

Profesyonel uygulamalardan geçinen pek çok programcı var ancak bu açık kaynak ve ücretsiz yazılımlar da kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Zaten geliştiriciler de bu uygulamaları geliştirirken pişiyor, olgunlaşıyor.

Bu uygulamaların çoğu kişisel ihtiyaçlardan doğdu ve toplumla paylaşılarak daha da yararlı hale geldi. İşte bu ihtiyaçlar da uygulamaların oldukça pratik tasarlanmasına yol açtı.

Windows için birbirinden yararlı 25 uygulamayı galerimizde keşfedebilirsiniz...

Tüm konu: 25 açık kaynak yazılım!

Resimlerle: 25 Birbirinden kullanışlı ücretsiz program

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizin önerileriniz?

Nicoll
26-05-2010, 01:26   |  #2  
Nicoll avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
1,352 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

Benim önerilerim için en uygun yer burası sanırım, malum; imzamda yer kalmadı :)

1-Inkscape

Inkscape, açık kaynaklı, ölçeklenebilir vektör grafik düzenleyicisidir. Nesne işleme, doldurma ve darbeleme, çalışma eğrileri üzerinde işlemler, metin desteği, tarama ve daha fazlasını yapabilir.
SVG ya da bir başka deyişle ölçeklenebilir vektörel grafikler, heyecanlandırıcı XML tabanlı web grafikleri için, WWW Konsorsiyumu'nun hazırladığı yeni bir dildir ve web geliştiricilerinin, tasarımcıların dinamik olarak üretilen, yüksek-nitelikli gerçek zamanlı verilerden kesin yapısal ve görsel kontrolü sağlar. Vektörel resimlerin piksel resimlere karşı en büyük avantajı, istenildiği gibi ölçeklenebilir olması yani kalite kaybına uğramamasıdır.
Inkscape ile logo hazırlayabilir ve çizimler yapabilirsiniz. Inkscape'i var olan resimleri düzenlemek için de kullanabilirsiniz. Örneğin Inkscape afiş tasarlamak için biçilmiş kaftandır! Devamı...

2- Gimp

Bu tam bir Photoshop alternatifidir mutlaka deneyin, elinizin altında bulunsun...

Gimp, GNU dünyasının bize armağan ettiği bir resim düzenleme programıdır.        Pehlivan gibi pazıları vardır. Neredeyse piyasada bulunan grafik işleme ile ilgili bütün dosya biçimlerine hakimdir. Devamı...

3- Tunderbird

Sizin postanız, Sizin Tarzınız
        
Thunderbird'ü istediğiniz gibi özelleştirin, ister verimliliği arttırmak için ister daha fazla zevk için olsun. İş takviminizi yönetmek için Lightning Takvim veya Thunderbird'ün dış görünümünü değiştirmek için Personas eklentileri gibi yüzlerce eklenti arasında seçim yapabilirsiniz. Artık eklentileri doğrudan Eklenti yöneticisi penceresinden arayıp kurabilirsiniz. Devamı...


4- OpenOffice.org

OpenOffice.org - kelime işlemci, hesap tablosu, sunum yazılımı, veritabanı ve daha fazlası...

OpenOffice.org 2.0, açık kaynak kodlu, gelişmiş, dünya çapındayüzbinlerce kurum ve milyonlarca kişi tarafından kullanılan bir ofisyazılımıdır. Kullanıcı arayüzü, diğer ofis yazılımlarına oldukçabenzer. Özellikle Microsoft Office kullanıcıları, bir kaç dakika içindeOpenOffice.org'u kullanmaya başlayabilir, arayüzüne çok kısa bir zamaniçinde alışabilir. Buna rağmen, OpenOffice.org tamamen ücretsizdir veserbestçe dağıtılabilir. Yeni, açık döküman biçimi.

OpenOffice.org 2.0'dan itibaren tüm OpenOffice.org ürünleri (Writer, Calc, Impress, vb) standart OASIS OpenDocument XML biçimini kullanmaya başlayacak. Bu sayede üreticiden bağımsız birşekilde hazırlanan belgeler, herhangi bir editör yardımıyla açılıpincelenebilecek. Bu döküman biçimi sadece OpenOffice.org değil, açıkkaynak kodlu KOffice programı ve OpenOffice.org muadili StarOffice tarafından da kullanılacak. OASIS biçimi aynı zamanda Avrupa Komisyonu tarafından da önerilmekte. Devamı...

5- Midori

Webkit tabanlı hafif ve hızlı bir web tarayıcı. İndirin...

6- Joomla ve Wordpress

Joomla ve Wordpress, hangisini yazacağıma karar veremedim; ikiside birbirinden güzel, web sitesi içerik yönetim sistemi. Kurulumu ve kullanımı basit, özelleştirilebilir, yüzlerce tema ve eklenti desteği ile profesyonel, güvenli web siteleri oluşturabilir, yönetebilirsiniz.

7- Kompozer

Dreamweaver'ın yerine kullanılabilecek başarılı bir editör.

8- Firebug

Web geliştiricileri için harika bir Firefox eklentisi... 25 Milyon kişi kullanıyor... Ekleyin...

Son Düzenleme: Nicoll ~ 26 Mayıs 2010 02:06