30 saniyede şarj olan "flaş pil" videoda!

CHIP Online
09-04-2014, 13:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

İnanması güç de olsa bu pil, sadece 30 saniyede tamamen şarj oluyor!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/30- ... -videoda_46445.html

Lityum iyon piller, akıllı telefonların en zayıf halkalarından bir tanesi. Telefonumuz ne kadar akıllı olursa olsun, gün ortasında pili bittiğinde bu aklın faydası pek kalmıyor. Bu sorunun üstesinden gelmek isteyen firmalardan bir tanesi ise, yeni pilinin 30 saniyede şarj olduğunu iddia eden StoreDot.


Nanoteknoloji firması StoreDot'un henüz tanıttığı "flash-battery", sadece 30 saniyede tam kapasite şarj olabiliyor. Tel Aviv, İsrail'de yapılan tanıtımda StoreDot, pili yüzde 27 seviyesinde olan bir Samsung Galaxy S3'ü sadece 26 saniyede yüzde 100'e şarj etti. Galaxy S3'ü orijinal piliyle ve şarj adaptörüyle şarj etmeniz ise 2-3 saat sürebiliyor.


Ancak StoreDot'un pili, Galaxy S3'ünkinden çok daha büyük ve kapasitesi de daha düşük. StoreDot, bu sorunların üstesinden gelmeye çalışıyor ancak firmanın asıl satış stratejisi, çevre dostu olmak üzerine kurulu. Pilin tamamen biyo-organik maddelerden oluştuğu, bunların peptide ve amino asit zincirlerinden üretilmiş nanokristallerden meydana geldiği söyleniyor. Bu maddeler, kadmiyum veya lityum gibi ağır metallerden oluşan günümüz pillerine göre çok daha güvenliler.


StoreDot, pillerden kullanılan nanokristallerin üretiminin pahalı olmadığını ve üretimin hızla gerçekleştirilebildiğini söylüyor. Yeni teknolojinin hayata geçtiğini çok da uzak olmayan bir gelecekte görmemiz olası.

Tüm Konu: 30 saniyede şarj olan "flaş pil" videoda!

Kaynak: www.chip.com.tr