3GB DDR2 800Mhz Twinmos ram bilgisayar 2GB görüyor

laroz
25-12-2007, 01:48   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2007

Laroz:

3 GB ddr2 800 twinmos ram aldım aslında alırken uyarmışlardı görmeyebilir diye bios update ile görür demişlerdi boardum Gigabyte GA-P31-DS3L yeni aldım daha P31 çipsetide yeni bir çipset ama 3 gb açmıyor son sürüm biosta yükledim yine olmadı kitapçığında 3 adet ram için iki tanesi Single biri Double olmalı yazmış ondan olabilir ama ben hiç bi yerde SS ram görmedim ki hepsi DS bunun başka bir yöntemi yok mu?4GB alacaktım aslında ama onuda 32 bit işletim sistemleri görmüyor diye almadım 3 tane aldım şimdi de board görmüyor sıfır bi tane ram boşta duruyor  birde 3 ramide taktığımda windows açılmıyor (Vista) açılış ekranı gelirken mavi ekran görünür gibi olup hemen reset atıyor.

İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
Intel Core 2 Duo 6300
2 GB RAM
512 MB AXLE 8800GT
320 GB Seagate Barracuda
19" Samsung CRT

İnternet Tarayıcı: İnternet Explorer 7

Son Düzenleme: Serkan Karadaş ~ 25 Aralık 2007 10:14
black_flood
25-12-2007, 10:31   |  #2  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

anakartta bir sıkıntı var ayrıca vista sp1 olunca bu tip saçma hatalarda kalkıyor.bu yüzden anakartının üstünde eğer bendeki biostar gibi ise yapısı yüksek ram kapasitesi ile ilgili bir jumper ayarı olması lazım bende maksimum 2gb yazıyordu ama sitesinde bu ayarlan 4gb kullanabileceğim yazıyordu.ayrıca farklı ram takıncada aynı sorunu yaşıyormu sistem.eğer jumper olayı yok ise servise ver sistemini aldığın yerin.

sah1n
25-12-2007, 10:35   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,758 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2007

Şimdi o boşta duran ram ini tek başına takıp çalıştırsana belki arızalı olabilir o

Mustafa Akın
25-12-2007, 19:15   |  #4  
Mustafa Akın avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,239 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2006

Ya SP1 yükle , ya da 64 bit windows

Mustafa Akın
25-12-2007, 19:16   |  #5  
Mustafa Akın avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,239 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2006

ya da hızları uyumsuzdur belki dikkat et

laroz
25-12-2007, 21:48   |  #6  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2007

Tvsiyeleriniz için teşekkürler fakat ramler sorunsuz hepsi tek tek çalışıyor,hızları ve modelleri aynı 64bit işletim sistemi ile alakalı olduğunu sanmıyorum çünkü bios ekranında ram 2 gb görünüyor yani windows zaten hiç açılmıyor.

Papatyasever
25-12-2007, 23:22   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
448 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2007

Benzer sorunu ben de MSI ile yaşadım, teknik servis bile çözemedi. Sistemin gördüğü kadarıyla yetinmek zorunda kaldım. Seninki de öyle demiyorum ama seçenekler arasında var olduğunu bilmende fayda var...