4 güvenlik efsanesi ve gerçekler!

CHIP Online
11-10-2014, 00:02   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Herkesin doğru sandığı ama aslında o kadar da doğru olmayan, 4 "şehir efsanesi!"

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/4-g ... ercekler_50044.html

Resimlerle: Windows 10 neye benziyor, yeni ne sunuyor?

Güvenlik konusunda çoğumuz çok bilgili olduğumuzu düşünüyoruz, ancak aslında çoğumuzun yanlış yaptığı yerler var. Etrafta dolaşan hatta gerçek olmadığı anlatılan güvenlik efsanelerinden bir kitap bile yazmanız mümkün. Farkında olmadan siz de arkadaşlarınıza yanlış bilgi veriyor olabilirsiniz.


Siber güvenlik konusu durağan bir konu olmadığından, aşağıdaki efsanelerden bazıları, bir dönem geçerli olmuş olabilir. Veya bu efsanelerin gelecekte gerçeğe dönüşmesi mümkün olabilir. Ancak şu an hakkında konuşuyorsak, şu 4 efsaneye dikkat etmemiz ve gerçekleri öğrenmemiz gerekiyor.


Efsane: Güvensizlik Windows'un doğasındadır


"Virüsleri seviyorsan Windows kullanabilirsin" gibi cümleleri zaman zaman Windows kullanıcılarından bile duyuyoruz. Windows'un bir zamanlar sorunlu olduğu bir gerçek, ancak bu zamanlar yıllar gerisinde kaldı.


Gerçek


Windows 7 piyasaya sürüldüğünden bu yana virüs sorunu önemli ölçüde azaldı. Windows'a hala virüs bulaşabiliyor, bu doğru. Ancak senelerdir PC'sine virüs bulaşamayan Windows kullanıcıları da var. Sorun çoğunlukla Windows kullanıcılarının gerekli güvenlik güncellemelerini yapmamasından veya güncellenmelerin çalışmadığı korsan Windows'ları kullanmasından kaynaklanıyor.


Tüm Konu: 4 güvenlik efsanesi ve gerçekler!

Resimlerle: Windows 10 neye benziyor, yeni ne sunuyor?

Kaynak: www.chip.com.tr