48 saatlik teknoloji maratonu sona erdi!

CHIP Online
16-04-2014, 12:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

NASA'nın 48 saatlik teknoloji maratonu sona erdi! İşte Türkiye'yi temsil edecek proje...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/48- ... ona-erdi_46590.html

NASA'nın 12-13 Nisan tarihlerinde 48 ülke ve 96 şehirde eş zamanlı gerçekleştirdiği ve Türkiye'de TTNET'in ana sponsorluğunda düzenlenen ve 200'e yakın katılımcının kayıt yaptırdığı teknoloji maratonu International Space Apps Challenge sona erdi. Sabancı Üniversitesi Tuzla Kampüsü'nde düzenlenen ve 48 saat aralıksız devam eden NASA etkinliğinde toplam 13 proje geliştirildi. Teknoloji geliştirme maratonun Türkiye ayağını kazanan iki ekip, NASA'nın küresel etkinliğinde Türkiye'yi temsil etme hakkı kazandı. Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi'nden 9 öğrencinin oluşturduğu takım Mars'a malzeme taşımakta kullanılabilecek ve lego parçalarından oluşan robot araçları ile seçilirken Bilkent Üniversitesi'nden 2 öğrenciden oluşan takım ise Mars'ta yeraltında oluşturulacak seralarda sebze yetiştirilmesini sağlayacak projeleriyle jüriden en yüksek puan alan iki takımdan biri oldu.


Amerikan Ulusal Uzay ve Havacılık Dairesi NASA'nın, tüm dünyada 48 ülke ve 96 şehirde eş zamanlı düzenlediği "Uluslararası Uzay Uygulamaları Yarışması"nın Türkiye ayağı bu yıl, 12-13 Nisan tarihlerinde, TTNET ana sponsorluğunda ve TAG-TekArabaGidelim organizatörlüğüyle Sabancı Üniversitesi Tuzla Kampüsü'nde gerçekleştirildi. Teknoloji çözümleriyle uzay teknolojisinde ilerlemeye katkı yapmayı hedefleyen, interneti kullanarak uzayda da farklılık yaratmaya ilgi duyan kişileri bir araya getirmeyi amaçlayan üçüncü "NASA Space Apps Challenge" etkinliğine 46 kişi katıldı.


Katılımcılar "Uzayda Teknoloji", "Dünyanın Durumunu İzleme", "İnsanlı Uzay Uçuşu", "Robotik" ve "Asteroidler" olmak üzere beş ana başlık altında toplam 50 konuda çalışarak çözüm geliştirdi. 48 saatlik maratonun sonucunda katılımcılar, hazırladıkları projeler ile Türkiye'nin değerli akademisyen, girişimci, yönetici ve bilim insanlarından oluşan bir jüriye sunum yaptı.


Tüm Konu: 48 saatlik teknoloji maratonu sona erdi!

Kaynak: www.chip.com.tr