5 adımda akıllı telefonunuzu koruyun

CHIP Online
02-09-2013, 00:01   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Telefonunuz ideal bir seyahat arkadaşı olabilir; ancak gerekli güvenlik önlemlerini almanız da şart!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/5-a ... -koruyun_42392.html

Yaz mevsiminin bu son günlerinde yapacağınız tatil programı için tek ihtiyacınız olan akıllı telefonunuz. Ne de olsa akıllı telefonumuzu tur rehberi olarak da kullanmak mümkün. Örneğin, otele giriş yaparken birtakım zorluklarla mı karşılaştınız? Ya da onay postasını mı unuttunuz? Eskiden olsa, böyle bir durumda otel müdürüyle tartışmanız ve tatilinizin daha ilk andan zehir olması işten bile değildi. Oysa şimdi bu hiç sorun değil; ne de olsa rezervasyon onay mesajınız hala gelen e-posta kutunuzda ve akıllı telefonunuzla e-postalarınıza rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Tatilin başından sonuna dek en sadık yol arkadaşımız olan akıllı telefonlarla içimiz rahat, peki ya akıllı telefonumuzun güvende olduğundan emin miyiz? Güvenli içerik yönetim çözümleri alanındaki lider şirket Kaspersky Lab, akıllı telefonlarımızı korumaya yönelik en önemli 5 ipucunu sunuyor:


VPN bağlantısı olmadan asla

Birçok tatilci kablosuz internet bağlantı noktalarını kullanmayı tercih ediyor. Ancak dikkatli olun; etkin noktalar internete bağlanmak için pek de güvenli bir yöntem sayılmaz. Bir VPN bağlantısı olmadan etkin bir noktada kesinlikle gizli bilgi aktarımı yapmamaya özen gösterin. Bu durum özellikle kredi kartlarınız veya hesap bilgileriniz için geçerli; fakat e-postalarınız veya facebook için kullandığınız parola bilgilerini de kapsadığını unutmayın.


Tüm Konu: 5 adımda akıllı telefonunuzu koruyun

Kaynak: www.chip.com.tr