5.1 hoparlör ses sorunu

HelluS
13-05-2010, 13:31   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
390 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2010

5.1 hoparlör setimde arka sağ ve arka sol hoparlörlerden ses alamıyorum yeni aldığım için sorun varmı diye denedim diğer ön girişlere takarak hoparlörlerde arıza yok fakat bir türlü beceremedim hepsinde aynı anda ses almayı . Anakartın ses yazılımını tekrar yükledim fakat gene aynı aklıma başka birşey gelmiyor. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Saygılar...

xxömür
13-05-2010, 13:42   |  #2  
xxömür avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,572 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2007

5+1 kullanabilmen icin 5+1 destekli ses kartı ve 5+1 olara kaydedilmiş media gerekli yani stere cift kanal olduğu icin ve günümüzde yaygın olarak bu kullanılığı icin 5 hoparlörlerdende ses alamazsın ama ne yaparsın ya piyasada 3-5 tl ye satılan 5+1 kablolarından alırsın 1 tane jack 3 tane yapıyo yani yalandan 5+1 diğer kolonlardanda ses geliyor yada ses kartının yazılımından boş hoparlörleri doldur diye bi secenek vardır onu bulup işaretlersen  diğer kolonlardan ses alabilirsin ama ilk söylediğim kabloyu alman daha mantıklı

HelluS
13-05-2010, 15:13   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
390 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2010

1. öneriniz için teşekkürler son çözüm olarak o olacak sanırım...Aldığım yere gittim geldim onlarda sadece ses almak istediğiniz programlarda ayarları karıştırın demeklle yetindiler. 2. seçenek dediğin ses kartı olayında ise bende ses kartı yok anakarta bitişik ondada öyle bir ayar bulamadım. Kursağımda kaldı bu iş :S

xxömür
14-05-2010, 10:32   |  #4  
xxömür avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,572 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2007

sen kabloyu al kabloyu

HelluS
14-05-2010, 17:03   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
390 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2010

Hallettim dostum ilgin için teşekkürler. %6 da iken evde durulmuyor artık =)

xxömür
15-05-2010, 10:45   |  #6  
xxömür avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,572 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2007

yazılım ayarları ilemi yaptın kablomu aldın

HelluS
16-05-2010, 15:51   |  #7  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
390 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2010

Yok windows ayarından hoparlörleri doldur dedim