5800 XM Alacam!!!!

Fırat 92
08-03-2010, 18:52   |  #1  
Fırat 92 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
766 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2009

Merhaba arkadaşlar  Nokia  5800 XM alacam bu telefonu kullananlar iyi yada kötü yönlerini yazarmısınız telefondan memnun musunuz,Müzik sesi çok mu az mı kamerası nasıl... gibi

Karub
08-03-2010, 18:59   |  #2  
Karub avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,652 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2009

Öncelikle güzel bir tercih ! :)
artıları eksilerinden çok :)
ARTILARI:
- Şık tasarım
- ses kalitesi
- görüntü kalitesi
- s60 5th oluşu. Çok hızlı
- Dokunmatik oluşu vb..
 
EKSİLERi:
- Sağ üst köşede kasa açıklığı var
- Neredeyse her üründe farklı bir fizksel sorun var ama ben kendim çözdüm
- 3.2mp kamerası
- dokunmatiği n97 gibi değil ama 1saat sonra alışıyorsunuz.

_hEro
08-03-2010, 19:04   |  #3  
_hEro avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,428 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2009

Forumda onlarca internette de yüzlerce yorum mevcut zaten.Buraya birebir yazınca daha mı güvenilir olacak anlamıyorum ki.

Karub
08-03-2010, 19:05   |  #4  
Karub avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,652 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2009

Arkdaş soru sordu cevapladık suç mu işledim şimdi?

Qromodynmc
08-03-2010, 19:07   |  #5  
Qromodynmc avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 127
4,184 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

benim yok ama arkadaşımın vardı onu kullandım bi süre, genel olarak normal bir telefon yani kullanırken bana wayy bee dedirtmedi,sesi gayet yüksek çıkıyor ama kalite olarak çokta mükemmel değil,bendemi sorun var bilmem ama n81in stereo hoparlörlerinden sonra kesmedi beni açıkçası ama bu kötü birşeymi hayır,klesinlikle 5800ın sesi çooğu telefondan daha iyi,performansı güzel,ekranı güzel ekran kısmında tek bir pürüz var oda klasik çözünürlükten daha yüksek olduğu için oyun performansı vasatın altında kalıyor,arkadaşla multipalyerden oyun oynayalım dedim,çocuk çıldırdı oyun sırasında kasıntıdan oynayamadı,benimki yağ gibi aktı:P,ama buda bi eksi sayılmaz çoğu kullanıcı oyunla falan uğraşmıyor,video kısmında yüksek çözünürlüklü video test edemedim standart 320*240 video attım gayet rahat oynattı, son söyleyeceğim şey telefonu alırken  genel özelliklerine değil sizin için daha önemli olan şeylere göre seçim yapın..

Adanalı.
08-03-2010, 20:07   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,336 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2009

Pil ısınmasını sevmedim. Özellikle 360X640 videolarla çok ısınıyor telefon.

_hEro
08-03-2010, 20:12   |  #7  
_hEro avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,428 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2009
Alıntı: Karub  
Arkdaş soru sordu cevapladık suç mu işledim şimdi?
Yok Karub senle ne ilgisi var :)
Seni kastetmedim.

Karub
08-03-2010, 20:18   |  #8  
Karub avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,652 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2009
Alıntı: _hEro  
Yok Karub senle ne ilgisi var :)
Seni kastetmedim.
 
Yanlış anlaşılma oldu o zaman :) Kusura bakmayın.. 
5800 ile ilgili birşey daha söylemek istiyorum. Batarya kapağı yani arka kapak telefon kullanırken içine çöküyor ve çıt çıt diye sesler geliyor bu çok sinir bozucu bir durum. İçine kağıt koymak zorunda kaldım. İşlev olarak içinde herşeyi barındıran bir telefon ama çok fiziksel sorunları var :)
Eğer maddi durumunuz varsa n97 alabilirsiniz yada 3G kullanmazsanız 5530 ideal bir seçim olur. Dokunmatiği 5800'a göre mükemmel :)

NoteBook
08-03-2010, 22:32   |  #9  
NoteBook avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
658 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

Daha önce bir kaç başlık da daha yazmıştım ama yine yazayım :)
 
İyi yanları.
1-Menülere giriş ve menüler arası geçiş mükemmel.Bir menüye girdiğinizde menüden çıkmak ve ana menüye dönmek her nokia telefonda olduğu gibi mükemmel bir işleyişe sahip.
2-Programsal özellikler olarak hiç bir aksama yok.takılma yok.Karışma yok.Sen yeter ki hızlı ol.5800'ı asla yoramazsın.
3-Iphone'den sonra en mükemmel dokunmatik özelliğine sahip.İster telefonun kalemi ile ister el ile dokunmatik olarak kullanabilirsin ve hiç bir takılma yaşamazsın.
4-Menüye bir tuş ile girip geri kalanını dokunmatik olarak yapmak insana keyif veriyor.Menüleri istediğin gibi değiştirmek, masaüstü bilgisayarın menüsünü değiştirmek kadar zevkli.Nokia'nın 3230 gibi Smartphone'larında olduğu gibi ana menüye yeni ek menü ekleyemiyorsun.Ama bu olumsuz değil olumlu bir durum.Ana menü ne kadar basit olursa kullanım rahatlığı o kadar iyi olur.Sonuçta derli toplu bir telefon görünümü sağlar.
5-Media özellikleri mükemmel.Video oynatımı tek bir tuşla.Resim çekmek Sony Ericson'da olduğu gibi tek bir tuşla.Video görüntü kalitesi çok iyi ve çok güzel ve rahat çekim yapabilirsin.Kendin otomatik olarak ayarlanabilir flash ı sayesinde istediğin ortamda güzel video çekebilirsin.Ses kalitesi mükemmel.Telefonun içerisinde hazır ekolazier var.Ama sen kendi ekolazier'ini oluşturabilirsin.Kutudan çıkan 8 Gb hafıza kartını sonuna kadar doldursan bile telefon yavaşlamıyor.Aksine daha yok mu diyor :)
6-Ergonomi olarak , blackberry kadar büyük değil,Samsung kadar küçük değil.tam kıvamında.
7-Telefonun solunda bulunan sensörler sayesinde telefonu ne yana çevirirsen telefonun ekranındaki görüntü vs. o yana dönüyor.bu da kullanıcı için mükemmel bir özellik.Kullanıcı kafasını telefonu çevirdiği yana çevirmek zorunda kalmıyor.
8-Telefonun menüler arası geçiş için kullandığı renk uyumu çok iyi.Gözü yormuyor ve birbirinden ayırt edilmesi gereken en ince ayrıntı için bile renk farklılığı kullanılmış olması insana keyif veriyor.
9-Batarya süresi mükemmel.24 saat müzik dinleyen bir kişi 5800'ı 4 gün boyunca rahatça kullanabilir.Şarzı 1 saatte doluyor ve sonuna kadar mükemmel bir ses görüntü ve işleyiş rahatlığı sunuyor.
10-Fiyatı bedava denilebilecek kadar iyi.Ancak tavsiyem bu telefonu Nokia Club'lardan alman.Çünkü hem Nokia Club'larda fiyatın en ucuz durumda hem de bir yeri bozulduğunda nazik alet olduğu için Nokia Servis'e göndermen gerektiği.
11-Mükemmel bir özellik.Wifi ile internette gezinmek.Çok fazla bir şey söylemeye gerek yok.Net konusunda her şey mükemmel :)
 
Kötü Yanları.
1-Telefon 5320'deki plastik mezarlığından kurtulmuş ancak kullanılan malzeme insana güven vermiyor.Sanki yere düşürsem tuz buz olacak hissi veriyor insana.
2-Rahat kullanım için yapılmış olan çok fala minik parca var.Bu minik parcalar zamanla yerlerinden oynama yapıyor ve telefon kullanımı sırasında insanı rahatsız ediyor.Özellikle hafıza kartı giriş yeri ince ve uzun bir kapak şeklinde.Bu kapağı bir kaz keç açıp kapattığınızda kapak ve kapağın altındaki kırmızı şerit oynamaya başlıyor.
3-Telefonun resim modu çok iyi deği.3.2 Carl Zeiss kamera var ama ne hikmetse bu kamera video çekiminde iyi ama resim çekiminde çok iyi değil.Nokia 5320 'de bulunan 2.0 Mp kamera bundan daha iyi.
4-Net 'e girdiğinizde telefon dokunmatik olduğu için, alışana kadar yanlışlıkla net sayfasını kapatabilirsiniz.Bu da yeniden aynı sayfaya giriş , aramak istediğinizi yeniden aramak vs.. gibi zorunluluklar getiriyor.
5-Telefonun ekranı full dokunmatik ekran olduğu için korunması biraz zor.Kılıf ya da ekran koruyucu almanız şart.Ekran koruyucu malzemeler kansorejen madde içerdikleri ve telefonu kulağınıza dayayıp konuşma esnasında bu malzeme kulağınıza değeceği için pek tavsiye etmem.Kılıf alın desem orjinal kılıfı 30 TL.eskiden orjinal kutunun içinden çıkıyordu.Ama şimdi telefonun fiyatı düştü ve artık çıkmıyor.Piyasada bulunması zor ve bir kılıfa göre çok para.
6-Telefona takılan kulaklık girişi telefonun tepesinde ve tam ortasında.Bu da telefonda müzik dinlerken telefonu kullanmakta insana güçlük çıkarıyor.
 
Sonuç :
Artı ve eksi özelliklerini toparlarsak , dokunmatik bir telefona göre fiyatı çok düşük olan Nokia 5800, özellikleri göz önüne alındığında yine de çekinmeden alınabilir bir telefon.Yani tavsiye ederim :)

Son Düzenleme: NoteBook ~ 09 Mart 2010 19:43
Kapalı Hesap (113439)
09-03-2010, 12:12   |  #10  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
464 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

yeni gelen siyah modellerden al , kırmızı ve mavilerde sağ üst köşede kasa açıklığı var genelde üretim hatası yüksek ihtimalle . ya da alacağın ürüne açtır bak incele kutusunu mümkün olursa , incelemek hakkın.
telefon genel olarak güzel denebilir , kardeşim kullanıyor tek beğenmediğim yönü şu ana kadar fotoğraf kalitesi oldu .. zaten cep telefonundan fotografcılık da olmayacağına göre .. bu aralar 500 tl ye alabileceğin güzel telefonlardan biri diyebilirim. ilk başlarda aşırı eleştirmiştim bu telefonu ama biraz inceleyip kullanma fırsatım olunca çok da kötü olmadıgını gördüm .. karar senin .. media markt , saturn gibi bi yerden al sağlam olsun. kargoyla bi yerden getirtme bu telefonu sakın.

sombre06
09-03-2010, 16:52   |  #11  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
132 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2010

Alma arkadaşım alma sakın alma. Telefon servis aşığıdır beni  aldığımdan beri kullanım süresinin yarısından fazlası serviste geçti. tamam bu fiyata bu özellikler çok güzel ama görüldüğü gibi ucuz etin yahnisi olmuyor. Elinde patlama olasılığı çok yüksek bir telefon diğer ürünlere göre bir çoğu fabrika hatalı(patlamaktan kastım daha sonra satamama yada gerçek bir patlama değildir) fazla hızlı sayılmaz nokianın ilk dokunmatik telefonu olduğu için insanları deneme tahtası yaptığı knoticscrolling'i bile v40 larda eklediği artık beni kendinden nefret ettiren bir telefondur sakın alma. şu anda v40da çıktımı bilemiyorum ama dandik hafıza kartına speakerına hoparlörüne kadar arıza yapmayan yeri kalmadığı için servisten çıkamayan tekrar tekrar giden bu yüzden elimde olamayan telefonum sakın alma. daha ne diyim ama illede alıcam dersen ucuz etin yahnisi olmaz lafını otur 10 dk düşün...

Karub
09-03-2010, 19:00   |  #12  
Karub avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,652 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2009
Alıntı: numbb  
yeni gelen siyah modellerden al , kırmızı ve mavilerde sağ üst köşede kasa açıklığı var genelde üretim hatası yüksek ihtimalle
 
Bütün renklerde kasa açıklığı var. Bizzat görüp test ettim. Ama içinde herşeyi barındıran bir telefon ve bu fiyata.. Karar sizin, tabiki ben daha iyi istiyorum derseniz fiyatıda bunun 2 katı fazla olacaktır. Yurt dışında tanıdıklarınız varsa iPhone alabilirsiniz oradaki fiyatı türk lirasına çevirince 400 küsür lira oluyor yani 5800dan bile ucuz :) 

Fırat 92
10-03-2010, 21:42   |  #13  
Fırat 92 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
766 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2009

Konuya cevap yazan herkeze teşekürler 5800 ı alıyorum....

NoteBook
10-03-2010, 21:49   |  #14  
NoteBook avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
658 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

Hayırlı olsun :)

recycle bin
10-03-2010, 22:04   |  #15  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
284 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2009

alma arkadaşım alma, bak ben aldım pişman oldum, hemde milletin yaşadığı sorunlardan neredeyse hiç birini yaşamadığım halde, 1.5 santim kalınlığında telefon mu olur? ben günde nereden baksan 1,5 saat konuşurum ve hiç mesaj yazmam konuşmasına birşey demiyorum ama mesaj yazmaya alışık birisi için hiç uygun bir telefon değil bir kere. kamerası da iç açıcı değil. mzik telefonu deniyor ama ses seviyesi yüksek değil belki avrupaya üretilenlerin ses seviyesi düşürülmüştür ve yükseltilebilir, bilmiyorum araştırmam lazım,bu telefonun içinde herşey var ama hiçbir işi yapmayı adam akıllı beceremiyor.

Alıntı: Fırat 92  
Konuya cevap yazan herkeze teşekürler 5800 ı alıyorum....
Karub
11-03-2010, 20:06   |  #16  
Karub avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,652 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2009
Alıntı: recycle bin  
alma arkadaşım alma, bak ben aldım pişman oldum, hemde milletin yaşadığı sorunlardan neredeyse hiç birini yaşamadığım halde, 1.5 santim kalınlığında telefon mu olur? ben günde nereden baksan 1,5 saat konuşurum ve hiç mesaj yazmam konuşmasına birşey demiyorum ama mesaj yazmaya alışık birisi için hiç uygun bir telefon değil bir kere. kamerası da iç açıcı değil. mzik telefonu deniyor ama ses seviyesi yüksek değil belki avrupaya üretilenlerin ses seviyesi düşürülmüştür ve yükseltilebilir, bilmiyorum araştırmam lazım,bu telefonun içinde herşey var ama hiçbir işi yapmayı adam akıllı beceremiyor.
 
Bir cihazı siz beğenmiyorsunuz diye herkes beğenmiyecek diye bir kural var mı? yoksa ben mi bilmiyorum. Ses kalitesi kötü diyorsanız acaba kullandığınız telefonun markası ne? yoksa 5.1 ses sistemimi bağladınız?
Piyasada en iyi ses kalitesine sahip modellerden biri...
Ben ve çoğu 5800 kullanıcıları telefonun eline oturup oturmadığına bakıp alıyorlar. İnce telefon bende güvensizlik hissi oluşturuyor ve tahmin ediyorum bu durum sadece bana özgü bir şey değil. İster konuşun ister mesajlaşın hiç sıkıntı çekmezsiniz ama siz v20 firmware'dan bahsediyorsanız evet. Mesaj yazmak kabus gibi.. v40 ile bütün sorunlar çözüldü sayılır mesaj yazarken hiç bir sıkıntı yaşanmıyor. Bu fiyata aynı özellikleri olan bir telefon önerebilir misiniz?

recycle bin
11-03-2010, 23:25   |  #17  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
284 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2009

ben de v40 kullanıyorum, ses kalitesini ise telefonlarla kıyaslamak yanlış olur, tabi ki mp3 çalarlarla karşılaştırıyorum, özellikle benim emektarlarla, ses kalitesini değil sesin yüksekliğine(kulaklık çıkışı) düşük diyorum. ben ekolayzer kullanmam ama kullananlar için gelen hazır ayar sayısı da yeterli değil. benim gibi uzun seyahate çıkanlar da yanlarında en az bir tane batarya olmadan yola çıkmasınlar.

Karub
12-03-2010, 09:40   |  #18  
Karub avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,652 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2009

Daha önceden n73 kullanıyordum. Onunda ses kalitesi 5800'a yakın sayılırdı. Ama dediğiniz gibi sanırım o Nokianın suçu, kulaklık takınca ses az geliyordu. Arkadaşım nokianın bir kulaklığını aldı (vardır ya pclere takılanlar, internet kafedekilerden) kullanmadım ama içinden çıkan kulaklığa göre çok iyi diyordu yani ses sorunu çözülebilir.. :)

NoteBook
18-03-2010, 21:11   |  #19  
NoteBook avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
658 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

Creative'in kulaklıklarını tavsiye ederim :) ben şahsen kullanıyorum 5800 için.harika ötesi :)