6.4 inç'lik dev telefon, bir ilki sunuyor!

CHIP Online
15-03-2014, 18:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

6.4 inç'lik bu dev telefon, kullanıcılarına ilk kez denenen bir özellik sunuyor!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/6-4 ... -sunuyor_45927.html

Resimlerle: En popüler cepler ve SAR değerleri!

Son zamanlarda ne zaman yeni tanıtılan bir akıllı telefonun arkasında butonlar olduğu görülse, pek çok kişinin aklına hemen LG G2 geliyor. Bu defa da Fransız elektronik markası Archos, tanıttığı yeni 64 Xenon modelinde LG'nin adımlarını takip etmiş. 6.4 inç büyüklüğünde olan phablet, arka yüzünde güç ve ses butonlarına yer veriyor. Ancak bir farkla...


Archos 64 Xenon'un butonlarına daha yakından bakacak olursak, ses ve güç butonlarının LG G2'deki gibi gövdenin arkasında tam ortada yer almadığını, farklı noktalara dağıldığını söyleyebiliriz. Bu açıdan G2'den fark yaratan Archos, bu dağılımın daha rahat kullanım sağladığı kanısına varmış. Cebi sol elinizde tuttuğunuzda ses butonları tam işaret parmağınızın altına, güç butonu da başparmak hizasına geliyor. Böylece butonlara ulaşmak için parmağınızı ne kenarlara ne de gövdenin arkasına uzatmanıza gerek kalmıyor. Başka bir deyişle butonlar, kenarların hemen bitimine yerleştirilmiş durumda.


Archos 64 Xenon, dev bir ekrana sahip. 6.4 büyüklüğündeki ekran IPS LCD ve 1.280 x 720 piksel çözünürlük üretiyor. Çift SIM kart slotuna sahip olan telefon, dört çekirdekli MediaTek MT6582 işlemcinin ve 1 GB RAM'in sahibi. Ayrıca 2.800 mAh'lik bir bataryanın bulunduğu telefon için üretici, tek şarjla günü çıkartma sözü veriyor.


Archos 64 Xenon'un Nisan ayı içinde yüzünü göstermesi bekleniyor. Fiyatının ise 200 euro civarında olması planlanıyor.

Tüm Konu: 6.4 inç'lik dev telefon, bir ilki sunuyor!

Resimlerle: En popüler cepler ve SAR değerleri!

Kaynak: www.chip.com.tr