64 bit Vista

OBA
23-12-2006, 13:33   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,757 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2005

arkdaşlar 64 bit vistaya  ve üstüne nero ve nod32 gibi yazılımlar kurmayı füşünüyorum fakat internette araştırınca örneğin neroda vista hazır desede incd nin 64 bit desteği yok ve video düzenlerkende sorun yaratıyormuş. Bide üstüne microsoft programların kernel e erişimini engelledi. ozaman anti virus yazılımları nasıl çalışacak(veya çalıştıran varsa deneyimlerini paylaşabilir)

Vistanın özellikle 64 bit sürümü baş arıtacağa benziyor. Burada 64 bit sorunlarını paylaşırsak kuracak arkadaşlarada yardımcı olmuş oluruz.

black_flood
23-12-2006, 15:23   |  #2  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

kernel exe erişimi zaten çok büyük bir hataydı xp de bunun en büyük örneği birçok art niyetli kod kernel çekirdeğini bozup sistemi kullanılmaz yapıyordu vistada bu sorun bu yöntemle patch guard ile kalktı.antivirüs olayına gelince malesef nod kernel tabanlı çalışıyor ama artık başının çaresine bakıp başka bir yol bulacak ama nekadar zaman alır bilmem ayrıca 64 bit tabanlı antivirüs sayısı çok az miktarda.microsoft windows live one care şuanda çok iyi bu konuda ama microsoft bu bigün gelirde güncellemeleri keserse şaşmamak lazım.şuanda trenmicro bu desteği veren tek firma ama ben hiç hoşnut değilim bu yazılımdan ve bir sürü hile var işin içinde eskiden kaspersky bu yöntemi kullanırdı şimdi ise trend vistanın canına okuyor bari adam biraz çaktırmadan yaparda şu işi kimse çakmaz.vistaya ne zaman trend micro kursam virüslerde beraberinde dalıyor sisteme ve en fazla 1 hafta kullanabiliyorum. inşallah diğer firmalarda bu hileyi yapmaz.symantecte bu aralar 64 bit desteği veren vista antivirüsleri hazırlamakla meşgul.avast sanırım artık veriyor 64 vista desteği avg zaten malum şimdiye kadar görülmemiş güvenlik açıkları nedeni ile çok can yaktı ve yakmayada devam ediyor eski sürüm kullananlarda.yeni sürümlerinde bu açıklardan çok az bir kısmı hala mevcut. şuan için 64'e geçmekte acele etmenin pek bir mantığı yok zaten antivirüs firmalarının tam %100 uyumluluk modunda vistaylan çalışması zaten hemen olacağa benzemiyor en az 15 gün beklemekte fayda var muhakkak bütün yazılımların birtakım içerdiği sorun vardır ve bunlarında giderilmesi için biraz zaman ihtiyacı var.ben şuanda 32 bit olanını kullanıyorum panda antivirüs 2007 kurulu hiç sorun yok 64 bit olan sürümündede live one care kullanmaktayım gayet ferah ve rahat çalışıyor vista gerek oyun gerekse diğer işlemlerde.

OBA
23-12-2006, 19:54   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,757 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2005

64 biti asıl istememin sebeblerinden biri multimedia performansı. 32 bit e göre baya fark ediyo. şimdi photoshop cs3 ün de beta sı yayınlandı zaten ve büyük ihtimalle 64 bit desteğinide alı yüksek çözününürlüklü resimlerdede rahat çalışacaktır. bu ilaveten video codec lerinin çoğu artık 64 biti destekliyor ve yine hd videolar için bence hayati önem taşıyor ama okuduğum kadarıyla nero vision 64 bitte hiç bir şekilde çalışmıyor buna ilaveten matlab gibi bilimsel yazılımlarda kullanıyorum ve artık 32 bit bana yetmiyor ve görünüyorki daha fazla kişi sabırsızlanıyor. Hatta Recep Baltaş ın Xp bölümünde 64 bitle ilgili konu başlığı var ve bu vistada da açılmalı diye düşünüyorum.

Birde başka birşey dikkatimi çekti. Vistta bölümü açıldı ama niye office 2007 yok? ben şuanda 2007 yi inceliyorum ve muhtemelende benim gibi başkalarıda vardır. Hatta Corel Wordperfect ve star office içinde diğer office yazılımları diye bir bölüm açılmalı diye düşünüyorum.