7 inç'lik Asus FonePad özel testte!

CHIP Online
08-05-2013, 01:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Henüz Türkiye'de kimsenin görmediği FonePad, tüm detaylarıyla test edilmek için test merkezimizdeydi

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/7- ... l-testte_40242.html

Resimlerle: 2013'ün en iyi 17 tableti!

Asus'un son ürünlerinden Asus FonePad, telefon görüşmesi yapmanıza izin veren 7 inç'lik bir Android'li tablet. Henüz ülkemize ulaşamasa da, yurtdışında 26 Nisan'da piyasaya sürülen tablet, yine Asus'un geliştirdiği Nexus 7, Kindle Fire HD ve iPad mini ile rekabet edecek. Ve işte bu tableti, henüz ülkemizde kimsenin eline bile geçmemişken, A'dan Z'ye test etme imkanı bulduk...

Asus FonePad'in ilk dikkat çeken özelliği, Android'li cihazların çoğunda yer alan Nvidia Tegra yerine bir Intel işlemciye yer vermiş olması. FonePad'in Intel Atom Z2420 işlemcisi, 1.2GHz saat hızında çalışıyor. Cihaz bu işlemciye ek olarak ayrı bir PowerVR SGX540 grafik işlemcisine de sahip.

16GB'lık depolama alanı sunan cihaz, kutusundan Android Jelly Bean ile çıkıyor. Asus, FonePad'in telefon özellikleriyle kullanıcıların gönlünü kazanacağını düşünüyor. Asus'a göre cihaz, "hem akıllı ceplerin sesli iletişim işlevlerine, hem de tabletin sunduğu eğlence olanaklarına sahip olmak isteyenler için ideal."

FonePad'i telefon olarak kullanmak, sadece 7 inç'lik dev bir cihazı kulağınıza yaslayıp konuşmak anlamına gelmiyor. Sokakta yürürken kulaklığınızı kullanmanız veya masada ayaklık ile cihazı oturtup konuşmanız mümkün. Bununla birlikte FonePad'i Galaxy S4, iPhone 5, Xperia Z gibi her gün yanınızda taşıyacağınız cihazlara alternatif olarak öneremeyeceğiz. Ancak Asus'un FonePad içerisine sığdırmayı başardığı teknolojiler ve cihazın uygun fiyatı (Türkiye fiyatı henüz belli değil, yurtdışı fiyatı yaklaşık 280 dolar), onu ilgi çekici bir hale getirebilir.


Tüm Konu: 7 inç'lik Asus FonePad özel testte!

Resimlerle: 2013'ün en iyi 17 tableti!

Kaynak: www.chip.com.tr