75 yıllık ve hala çalışan televizyonu satışta

CHIP Online
07-04-2011, 16:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Tam 75 yıl önce üretildi ve bugün hala çalışıyor... İşte küçük bşir servet değerindeki o "antika"!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/75-y ... -satista_26206.html

Resimlerle: Samsung televizyon fabrikası

Yeni bir televizyon almayı düşündüğümüzde seçeneklerin çok büyük kısmı yeni teknolojiye sahip olanlardan oluşur. Artık kimse 3 yıl öncenin teknolojisi ile üretilmiş bir televizyona rağbet etmiyor. Ama eğer merakınız antikalarsa o zaman iş değişir. İşte o antika meraklıları için İngiltere'de çok ilginç bir televizyon geçtiğimiz günlerde satışa sunuldu. 26 Kasım 1936 tarihinde satın alınmış ve ülkedeki çalışan en eski televizyon olduğu iddia edilen 12 inç'lik ekrana sahip bu siyah beyaz televizyon İngiltere'nin müzayede firmalarından Bonhams tarafından satışa sunuldu.

1936'da BBC yayına başladıktan sadece 3 hafta sonra 99,15 İngiliz Sterlini'ne satın alınan televizyonun bugünkü değeri ile ilgili olarak Bonhams'ın tahmini 3000 ile 5000 İngiliz Sterlini arasında olduğu. O zamanki ekonomik koşullara göre ortalama bir İngiliz'in yaklaşık 6 aylık maaşına denk düşen ilk satış fiyatı oldukça pahallıymış.

Yanında orijinal faturası ve kullanma kılavuzu ile birlikte satışa sunulan televizyon için farklı uzmanların biçtiği değer ise daha yüksek. Uzmanlar sadece orijinal faturanın bile tek başına değerinin 3000 Sterlin'den (yaklaşık 7500 TL) fazla olduğunu söylüyorlar. Bakalım 19 Nisan'da düzenlenecek açık arttırmada bu televizyonun yeni sahibi olmak için meraklıları kaç parayı gözden çıkartacaklar.


Tüm konu: 75 yıllık ve hala çalışan televizyonu satışta

İzleyin: iPad 2 için ilk TV reklamı yayınlandı!

Resimlerle: Samsung televizyon fabrikası

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Siz evinizde böyle bir antika TV olsun ister miydiniz?