8 alternatif arama motoru!

CHIP Online
22-07-2013, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Google'ın bulamadıklarını bulan, 8 farklı arama motoru ile tanışmaya hazırlanın...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/8-alternatif-arama-motoru_41596.html

Resimlerle: Google Maps ile tarihi yerleri keşfedin

Google'ın arama operatörleri gibi gelişmiş özelliklerini kullanarak aramalarınızı çok da güçlü hale getirebilirsiniz. Ancak yine de Google'ın ilk bakışta bize sağlayamadığı bazı işlevler var. Bu yazımızda size Google'ın bile yapamadığını yapan 8 alternatif web arama motorunu tanıtacağız.

Attrakt: Attrakt, internette arama yapmanıza ve favori bağlantılarınızı bir yerde toplamanıza izin veriyor. Attrakt ile toplattığınız bağlantılarınız arasında da arama yapabilirsiniz.

CompletePlanet: Google'ın henüz indekslemediği sayfaları bulabileceğiniz iyi bir kaynak olan CompletePlanet, çok spesifik veritabanlarını (Dinamik Aranabilir Veritabanları gibi) aratabiliyor.

Quixey: Sadece uygulama arama işlevi sunan Quixey, yapmak istediğiniz işe göre gerekli uygulamayı bulmanıza izin veriyor. Google yönetim kurulu başkanı Eric Schmidt'in desteğini arkasına alan Quixey, uygulama bilgilerini inceleme sitelerinden, blog'lardan, sosyal medya sitelerinden ve ek kaynaklardan sağlıyor.

Shodan: Shodan, herkese göre bir arama motoru değil. İnternete bağlı bilgisayarları ve diğer cihazları bulup nerede olduklarını gösteren araç, güvenlik uzmanlarına olduğu kadar hacker'lara da hizmet edebilir.


Tüm Konu: 8 alternatif arama motoru!

Resimlerle: Google Maps ile tarihi yerleri keşfedin

Kaynak: www.chip.com.tr