8 yaşındaki çocuklar, can sıkıyor!

CHIP Online
12-05-2013, 21:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Eğer siz de oyun oynamaları için çocukların eline telefon veriyorsanız, bu haberi dikkatli okuyun!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/8-y ... -sikiyor_40278.html

Resimlerle: Çocuklardan Google harikaları...

Microsoft tarafından yakın zamanda yapılan bir araştırmaya göre; İngiliz aileler, çocukları tarafından kullanılan akıllı telefon ve tabletlerde "yanlışlıkla" yapılan harcamalardan kaynaklı, ortalamada 34 pound gibi sürpriz bir fatura ödemek zorunda kalıyorlar.


Windows Phone UK tarafından gerçekleştirilen çalışmada çıkan sonuca göre, ülke genelinde 30 milyon pound gibi bir para; çocukların, ailelerinden izin almadan, oyunlar içerinde yeni bölümler açmaları, oyun parası satın almaları veya diğer oyun içi eşyalara sahip olmaları için harcanıyor.


Microsoft'a göre, ailelere en büyük zararı verenler, ortalamada 59 pound gibi bir harcama yapan 8 yaş grubu çocuklar. Yapılan bu "yanlış" satın alımlar öyle büyük bir etki yaratmış durumda ki, artık oyunlarda eşya satın alabilmek için bir şifre koyulması veya satın alma opsiyonunun kapatılması söz konusu.


Birleşik Krallık genelinde, oyun tasarımcılarının özellikle çocukları hedef alıp almadıkları konusunda bir araştırma da başlatılmış durumunda. Windows Phone UK"den Brett Siddons, "Aileler, uygulama ve uygulama içi alışverişlerin faturalarında yarattığı etkiden dolayı endişeli ve bu durum genel bir stres yaratmakta. Teknoloji giderek daha sezgisel bir hâl almakta ve aileler kullandıkları teknolojiye güvenebilmeliler" şeklinde bir açıklamada bulundu.

Tüm Konu: 8 yaşındaki çocuklar, can sıkıyor!

Resimlerle: Çocuklardan Google harikaları...

Kaynak: www.chip.com.tr