85 telefon "ağırlık" testinde!

CHIP Online
13-02-2013, 01:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Alacağı telefonun ağırlığına önem verenler için 85 cep telefonunu, ağırlıklarına göre sıraladık...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/85 ... testinde_37847.html

Resimlerle: 85 telefon "ağırlık" testinde!

Pek çok kullanıcı, telefon ne kadar ağırsa o kadar yetenekli olduğunu, o kadar çok özellik sunduğunu düşünür; çok yanlış bir düşünce! Hafif olup da pek çok özellik sunan yığınla telefon var. 


Aslında kulağa mantıklı geliyor: Telefon ne kadar çok özellik sunuyorsa o kadar bileşen taşımalı, bu yüzden de daha ağır olmalı. Özellikle büyük ekranlı üst seviye akıllı telefonlar ve gelişmiş kamera bileşenleri taşıyan telefonlar genellikle diğer modellerden daha ağır oluyor. Ama telefonun ağırlığı 200 gramı aştığında fark edilir hale geliyor. Bu yüzden tüm üreticiler daha fazla özelliği daha hafif kasalara sığdırmaya, telefon ağırlıklarını düşürmeye çalışıyor. Bugünlerde telefon kasalarında sıkça kullanılan bir malzeme olan polikarbon, çok hafif ama aynı zamanda da çok dayanıklı bir malzeme. Metal kaplamaların aksine boya tabakaları polikarbona çok iyi tutunuyor. Bu sayede çok daha çabuk boyanabiliyor ve boya tabakaları metal kaplamalarda olduğu gibi dökülmüyor.


Zevk meselesi


Ağırlık ve performans arasında doğru orantı yok; belirleyici olan kullanıcının kişisel tercihi. Pek çok kullanıcı ağırlık arttıkça kalitenin de artacağını düşündüğünden tercihini ağır telefonlardan yana kullanıyor. Bazı kullanıcılarsa cebinde taş taşıyormuş hissi vermeyecek hafif telefonları tercih ediyor.


Galerimizde, piyasada bulabileceğiniz tam 85 farklı cep telefonunu, sadece ağırlıklarını göz önüne alarak sıraladık. Ağır Windows devlerinden hafif sıklet telefonlara kadar neredeyse her model listemizde yer buldu. Yine galerimizde, bahsi geçen 85 telefonun temel özelliklerini de bulacaksınız. Ama sıralama ölçütümüz, sadece ağırlık olacak.


&lt;span style="text-decoration: underline;">Şimdi hiç vakit kaybetmeden galerimize geçelim ve piyasanın dikkat çekici 85 telefonunu, ağırlıklarına göre sıralamaya başlayalım. Tıklayın...</span>

Tüm Konu: 85 telefon "ağırlık" testinde!

Resimlerle: 85 telefon &quot;ağırlık" testinde!

Kaynak: www.chip.com.tr