98 inç TV'ler IFA'da ortaya çıkacak

CHIP Online
04-09-2013, 00:02   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Samsung, akıl almaz boyutlardaki yeni canavar TV'sini tanıtmaya hazırlanıyor!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/98- ... -cikacak_42435.html

Resimlerle: 15 teknolojik film ve TV kahramanı!

Televizyon boyutları inanılmaz büyüklüklere doğru ilerliyor. Samsung da daha büyük televizyonlar yapmak için takıntılı bir şekilde çalışıyor. Aynı zamanda görüntü paneli üreticisi de olan Samsung, bu avantajını da kullanarak, her sene daha büyük modeller piyasaya sürüyor.


IFA Fuarı'nda da yeni televizyonlarını tanıtacak olan Samsung, 98 inç boyutundaki yeni dev TV modeliyle ilgiyi üzerine toplayacak. Ultra HD (UHD) çözünürlüğe sahip televizyonlardan üçünü dikey olarak yanyana yerleştirecek Samsung bu sayede, 178 inç boyutunda, 4K çözünürlüğünde daha büyük bir televizyon sergileyecek.


Ancak elbette bu boyutta bir televizyonu evlere yerleştirmek kolay değil. hatta televizyon bazı evlerin kapısından bile geçmeyebilir. Samsung, daha insani boyutlarda olan ve kolayca satın alınabilir olan 31,5 inç boyutundak ilk UHD televizyonları da piyasaya süreceğk. Böylece UHD keyfini yaşamak isteyenler, evin bütün salon duvarını boydan boya kaplayacak on binlerce dolar fiyatında bir televizyon satın almak zorunda kalmadan teknolojiye ulaşabilecekler.


31,5 inç boyutundaki TV'ler bu yıl bitmeden piyasada olacak ancak, fuarda tanıtılacak 98 inçlik TV'lerin evler için uygun olmayacağı ve sadece bir şov ürünü olarak kalacağı anlaşılıyor. Samsung geçen yılda 95 ve 110 inçlik TV'ler tanıtmıştı ancak sadece 85 inçlik bir UHD televizyonu satışa çıkarmıştı. oOnun fiyatı da 100 bin Lira düzeyindeydi. 


Samsung şimdilik sadece anavatanı Güney Kore'de 55 ve 65 inçlik UHD'leri satışa çıkarmış durumda ama aykın zamanda bunları da dünyaya satmaya başlayacak. Fakat öyle görünüyor ki, UHD TV'ler gittikçe büyüyüp ucuzlayarak yakında TV piyasasında isimlerini daha fazla duyuracaklar.


IFA 2013'te patlayacak en büyük bombalar... CHIP Online'ın IFA 2013 ön bakışı için tıklayın...

Tüm Konu: 98 inç TV'ler IFA'da ortaya çıkacak

Resimlerle: 15 teknolojik film ve TV kahramanı!

Kaynak: www.chip.com.tr