GMail Drive 1.0.13 (Freeware)

viking20
12-07-2008, 10:30   |  #1  
viking20 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

GMail Drive 1.0.13 ;153KB;(Freeware);Windows(Tümü)


Açıklama:
Google GMail hesabınızı sanal bir dosya sistemi olarak ayarlayan ve Windows Gezgini aracılığı ile doğrudan GMail hesabınıza dosya aktarabilmenizi sağlayarak, harici disk olarak kullanmanızı mümkün kılan bir eklenti olan GMail Drive'a ait yeni 1.0.13 sürümü yayınlandı. GMail Drive aracılığı ile, dosyalarınızı GMail'e göndererek depolayabilir, daha önce gönderdiğiniz dosyalarınızı da doğrudan Windows Gezgini aracılığı ile görerek indirebilirsiniz.GMail Drive, " Bilgisayarım" penceresine yeni bir sürücü olarak eklenir [Map Drive-Sürücü Haritalama]ve bu sayede,GMail hesabınızı internet tarayıcısından açmanıza gerek kalmadan, herhangi bir sürücüye dosya aktarıyor ya da dosya kopyalıyormuşcasına sürükle ve bırak yöntemi ile(aynı zamanda kendini sağ tuş menüye atıyor)zahmetsiz transfer gerçekleştirebiliyorsunuz.
Google tarafından kullanıcılara başlangıçta 2000 MB olarak sunulan ve gün geçtikçe depolama alanı artmaya devam eden GMail hizmetini, harici bir disk gibi kullanabilmenizi sağlayan bu güzel araç, tamamen ücretsiz. Kurulum tamamlandıktan sonra, " Bilgisayarım" penceresi içerisinde otomatik olarak tanımlanan GMail Drive'a dilerseniz sağ fare tıklaması ile ulaşacağınız menüden " Login As.." seçeneği ile dilerseniz çift tıklayarak ulaşacağınız arabirim ile giriş yapabilirsiniz.
Yukarıda bahsettiğimiz yöntemlerin hangisini kullanırsanız kullanın, aynı giriş penceresi ile karşılaşacaksınız. Karşınıza gelen giriş penceresinde " Username" alanına GMail kullanıcı adınızı [@gmail alanından önceki kısmı], " Password" alanına GMail hesap şifrenizi yazın. Eğer her defasında bu bilgileri girmek istemiyorsanız hemen altta bulunan " Auto Login" kutucuğunu işaretleyerek [sadece kişisel bilgisayarlarınızda], GMail Drive'a erişmek istediğinizde otomatik giriş yapılmasını sağlayabilirsiniz.
"More"butonuna basarak ek ayarları açabilir, kullanmak istediğiniz seçenekleri seçerek gerekli işlemlerin devreye girmesini sağlayabilirsiniz. Ancak birçok kullanıcı için [deneyimsiz] bu ayarlar önemli olmadığından, doğrudan " OK" düğmesine basarak giriş işlemini gerçekleştirmesi önerilmekte.
Gerekli bilgileri yazarak " OK" düğmesine bastığınızda, GMail Drive giriş işlemini tamamlamak için oturum açma penceresi ile karşınıza gelecek. Tüm işlemler bittikten sonra GMail hesabınız depolama alanı olarak karşınıza gelecek.
Artık dilediğiniz dosyayı ya da klasörü, sürükle ve bırak yöntemi ile harici diskinize, taşınabilir diskinize [siz nasıl isimlendirirseniz] verilerinizi aktarmış olacaksınız. Aynı şekilde, istediğiniz yerden GMail Drive'ınıza erişerek yine sürükle ve bırak yöntemi ile dosyalarınızı bilgisayarınıza aktarabilirsiniz.
Transfer işleminiz tamamlandıktan sonra, GMail Drive'ınıza sağ fare tıklaması ile ulaşacağınız menüden " Log Out" seçeneğini seçerek, GMail oturumunuzun kapanmasını sağlayabilirsiniz.
GMail Drive shell extension 1.0.13


(aynı zamanda kendini sağ tuş menüye atıyor)zahmetsiz transfer gerçekleştirebiliyorsunuz.
ispatı:

Son Düzenleme: viking20 ~ 12 Temmuz 2008 20:00
ersinbakar
12-07-2008, 10:33   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,253 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

paylaşımın için teşekkürler

minnoş_97
12-07-2008, 11:18   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,115 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2008

sabit disk alanını artırıyor iyimiş.

TuncaBozkurt
12-07-2008, 12:50   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4,805 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2006

Bunun yerine yeni mesaj oluşturup dosyayı o mesaja ekliyorum, bu mesajı da taslak olarak kaydediyorum. Daha pratik. Çünkü başka bilgisayarlarda o dosyaları alabilmek için GMail Drive'ı yüklemek gerekiyor.

Yine de sadece tek bilgisayarda kullanacaklar için pratik olabilir.

viking20
12-07-2008, 13:05   |  #5  
viking20 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

bilgi:
------
Eğer genel olarak dosyalarınızı topladığınız bir klasör yada klasörler warsa örneğin yedekleme yaptığınız bir klasör...yada bilgilerinizi topladığınız belirli klasörler warsa..Vista kullanıcıları için= C:\Users\KULLANICI ADI\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\SendTo dizini altında bu klasörlerin birer kısayollarını oluşturarak kopyalama için hızlı erişim sağlayabilirsiniz... yapmanız gereken taşımak istediğiniz seçeneğe sağ tıklayarak gönder menüsü altında oluşacak olan klasör(lerin) üstüne tıklamak..
(Alıntı)

Son Düzenleme: viking20 ~ 12 Temmuz 2008 20:32