Popüler cep modelleri radyasyon testinde...

CHIP Online
22-04-2009, 00:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Cep telefonları ne kadar radyasyon yayıyor? CHIP Online popüler modelleri mercek altına aldı...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Popu ... testinde_12279.html

Çevre, biyoloji ve dayanıklılık: Cep telefonu dünyasında patlak veren ve yeni eğilimler yaratan üç anahtar sözcük. CHIP Online hangi cep telefonlarının düşük bir radyasyon değeri arz ettiğini ve biyo-damgayı hak ettiğini kontrol ediyor.

Birçok araştırma cep telefonlarının yaydığı radyasyonun hastalıklara sebep olmadığı sonucuna ulaşıyor. Buna karşın çevre kuruluşları yapılan bu araştırmaların büyük bir kısmının dünyaca büyük dört cep telefonu operatörü tarafından finanse edildiğini iddia ediyor. Bununla beraber hala uzun vadeli analizler mevcut değil.

Fakat ister şüpheci olun, ister olmayın bir cep telefonu satın alırken düşük radyasyon değerine dikkat etmenin size bir zararı olmaz. Uzmanlar özellikle çocuklarda mümkün mertebe düşük radyasyon değerlerinin tercih edilmesini öneriyor.

İşin iyi tarafı güncel cep telefonlarının yasalarca öngörülen 2,0 watt/kg değerinin altında sıralanıyor olması: Nokia'nın dokunmatik bombası 5800 XpressMusic'ten sadeliği sevenlerin cep telefonu Motorola Moto F3'e kadar tüm cep telefonları. Dikkatimizi çeken durumlardan biri de SAR sıralamasında Samsung cep telefonların en üst sıralarda olması oldu. Koreli üreticinin cep telefonları radyasyon konusunda tutumlu.

Tavsiyeler ve daha fazlası
Güncel bilgilere sahip olmanız için ilerleyen sayfalarda en az radyasyon yayan cep telefonlarını farklı bütçe kategorilerine göre bir araya getirdik. Son sayfada ise SAR kavramının derinliklerine inerek sizi bilgilendirmeye çalıştık.


Tüm konu: Popüler cep modelleri radyasyon testinde...


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: SAR değeri düşük olan cepler arasında hangisini tercih ederdiniz?

mgp
22-04-2009, 10:18   |  #2  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
55 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2009

tabiki dünya üzerindeki tüm pda lara kafa atan ve daha iyisi henüz üretilemeyen i900 omnia dır. Sar oranı bakımından da en düşük makinedir.. ve sadece kafası çalışanlar bu makineye sahip olabilirler..