Rep?

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
TuncaBozkurt
14-03-2007, 18:28   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4,805 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2006

Uzun süre forumda tartışılan rep ve yıldız sistemleri bazı üyelerde var.Ama konuda rep verme butonu yok.Acaba rep nasıl veriliyor?

BOOMFUNKMCS
14-03-2007, 21:53   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 11
3,373 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2006

bu konuya bende değinmek istiyorum ama farklı bir açıdan;

bu rep olayına ben karşıyım!bir konuda verdiğim cevabı bu linkte tekrar belirteyim(( ).

diğer formlardan bildiğim için konuşuyorum, rep insanları birbirine düşürür,"hani benim rep im" diyen boş insanlarla ve boş konularla bu sitenin içeriği bozulur!

insanlar rep alabilmek içiin boş cevaplar vererek gereksiz konu kirliliğine yol açar.

üstelik bunu chip e hiç ykıştıramadım.

theironman
14-03-2007, 22:38   |  #3  
theironman avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

rep için bir yorum yapmayacağım şu an için; ancak sistem tam oturmamış belli ki, deneme aşamasında.

Selçuk İslamoğlu
15-03-2007, 02:15   |  #4  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,133 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2003

REP (ing.) REPUTUATION (Türkçe 'Ün' demektir)

Sanırım biraz açıklık getirmek gerekiyor. REP sistemi diğer forumlardan farklı bir mekanizması var. (Keza diğer forumların hepsi birbirinin aynı hazır scriptler Gülümseme )

1. Diğer forumlarda yeni başlık açanlara özel REP puanı verilir diğerleri tarafından. Genelde yeni başlık açanlar sağdan soldan kopyalayıp forumlar arası aynı bilgiyi paylaşıp bilgi kirliliğini had safhasına getirirler ve genelde "Emeğe saygı" gibi komik bir sözle bitirirler kendi emekleri olmadan. CHIP Online'da REP sadece "yanıtlara" verilir ve soru soranlar tarafından ve sorunlarının yanıtlarını çözebilenlere veya onlara yardım edenlere.

2. CHIP Online Forum üyeleri birbirlerine ve kendilerine REP veremezler. Böylelikle yüzlerce sahte hesapla REP mücadelesi yapılmaz. REP sadece "Uzmanına Sorun" bölümünde, kullanıcılara yardım etmeye çalışan kişilere , yine soruyu soranlar tarafından verilir.

Soruyu soranlara bunun için özel bir kod gönderilir ve sadece kendi sorularında kişi başına sadece 1 kez REP verebilir (1-5 arası), soruyu soran verdiği REP puanını değiştirebilir. Ama birden fazla defa veremez. Sorulan sorular zaten bizim denetimimizden geçtiği için, benzeri REP istismarlarına karşı daha emin olabilirsiniz. Ayrıca forum üyesi dahi Uzmanına Sorun kısmından kendisi sormuşsa, yine kendine rep puanı veremez. Eğer herhangi bir olası istismar olduğu takdirde, istismar yapılan mesajlar silindiğinde REP toplam puanı otomatikman düşer.

Yani istismar edecek kişi kaybettiği vakitle kalır.

REP toplam bir puandır. Yıldızlar da ortalama puandır. Yani 50 REP'i olan birinin ortalaması 2 yıldız olabilir. Böylelikle kullanıcılarımız hem REP puanı yüksek, hem de YILDIZ'ları yüksek olan kişilerin "uzman"lığına daha güvenebilirler. Daha iyi izah etmek gerekirse: REP Puanı, aslında o üyenin paylaşıma ne kadar gönüllü ve bunda ne kadar başarılı olduğunu gösterir, yıldızlar ise yanıtlarının ortalama ne kadar tatminkar olduğunu.

Bu sistemi neden hazırladık?

1. Diğer REP sistemleri gibi bilgi kirliliği olsun istemedik. Diğer web siteleri ve forumlarından aldıkları yazıları sadece kopyalayıp buraya yapıştırmanın ödüllendirilmesini istemedik. Ama diğer yandan da gerçek yardımlaşmanın ödüllendirilmesiydi istediğimiz.

2. Hazırladığımız "Uzmanına Sorun" sistemi ile Türkiye'de internet ve bilgi paylaşımın zorunlu kayıtla alınan, her gün yüzlercesi türeyen ve birbirinin aynısı forumlardan oluşmaması gerektiğini vurguluyoruz. Tabii ki eğer veri girilecekse bunu teyidi için forum kaydımız devam ediyor ama insanlar sorularını sorabilmek için kayıt olmaya zorlanmamalarını istiyoruz ve bir yandan da sorularına alabilecekleri en iyi yanıtlar için sistem özellikleri ve sorunun açık ve netliğini kontrol ediyoruz. Belirttiğimiz üzere eksik doldurulmuş veya net olmayan soruları bu foruma aktarmıyoruz.

3. Bilgi paylaşımına meraklı siz CHIP Online forum üyelerinin ve CHIP Online ziyaretçilerinin bunu en iyi şekilde yapabileceklerine zaten hiç kuşkumuz yok. CHIP Online üyelerinin kalitesi farkedersiniz ki su götürmez bir gerçek. İstediğimiz Türkiye'de bilgisayarı olan herkesin, bilgisayarında sorun olduğu takdirde "CHIP Online'da onların dertlerine derman olabilecek" uzmanları bulabileceğini bilmeleri. Bu uzmanlar sizlersiniz.

4. Neden diğer yardımlaşmalar değil de, sadece Uzmanına Sorun kısmında derseniz, kuşkusuz ki, kontrolün ve bu sistemin istismarının açık formatlarda kolay olabileceği ve yersiz mesajların sırf bu sistem yüzünden düşeceği kaygımız. (Tabii ki sizler değil, ama yapabilecek kişilerin çıkabileceği bir ihtimal), zaten forum üyeleri birbirlerini ve bilgilerini tanıyacak durumdalar ve ziyaretçilerimiz de, aradıkları gerçek yanıtla, baştan savma bir yanıt arasındaki farkında.

5. Biz de doğarken bilgisayarla doğmadık elbet. Her gün bizler de daha önce rastlamadığımız bir çok sorunla karşılaşıyoruz kendi çevremizde. CHIP Online forumdaki paylaşımlar ve soru modellerinde de her gün birşeyler öğrenebiliyoruz sizler sayesinde. Tıpkı bizler gibi bir çok forum üyemizin de yeni bir şeyler öğrenebileceği bir ortam yarattığınız için ayrıca sizlere ayrı ayrı teşekkür etmek isterim.

6. CHIP Online REP ve yıldızları yardımlaşmayı ödüllendirme sistemidir ve ayrıca kişilerin kendi bilgilerini tartma sistemi. Bir yarış veya kişilerin birbirilerine REP puanıyla hitap etmeleri için hazırlanmadı, nitekim böyle davranışlara da izin vermeyeceğimizden hiç kuşkunuz olmasın.

Tekrar altını çizeyim, REP puanı ASLA bilgi seviyesi veya forum içi statü anlamı taşımayacak. REP puanı ve yıldızları yüksek olmasının anlamı o üyenin ziyaretçilerimiz tarafından sorulan sorunlarının çözümünde ne derecede tatminkar paylaşım ve çözüm-bulucu olduğuna dair yine ziyaretçilerimizden üyelerimize ufak bir ödüllendirmedir.

Uzun bir açıklama oldu, okuduğunuz için teşekkür ederim. Son olarak söylemek istediğim, böylesine kaliteli bir ziyaretçi ve üye topluluğunda Türkiye'nin bilişim alanındaki uzmanlarının bir araya geldiği, yeni uzmanların yetişeceği ve paylaşımın "gerçek" anlamda yapıldığı bir yerde yöneticilik yaptığım için gurur duyuyorum ve herkesin bu ortak amaçta birbirine yardım edeceğine hiç kuşkumun olmadığını belirtmek istiyoruç

Eğer ek sorularınız varsa, yine beklerim.

Selçuk İslamoğlu
15-03-2007, 02:20   |  #5  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,133 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2003
BOOMFUNKMCS
diğer formlardan bildiğim için konuşuyorum, rep insanları birbirine düşürür,"hani benim rep im" diyen boş insanlarla ve boş konularla bu sitenin içeriği bozulur!

insanlar rep alabilmek içiin boş cevaplar vererek gereksiz konu kirliliğine yol açar.

Bunun olmayacağından emin olabilirsin BOOMFUNKMCS. Zaten sanıyorum durumun diğer forumlardaki gibi olmadığını ve olamayacağının da açıklaması yukarda. Ayrıca bizler de burdayız sürekli. "Hani benim rep im" diyen boş insanlar CHIP Online'da zaten yoklar, olmaya çalışanların karşısında da biz çıkacağız, tabi gözümüzden kaçanları da bize iletmenizle ;)

Selçuk İslamoğlu
15-03-2007, 02:22   |  #6  
Selçuk İslamoğlu avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 73
4,133 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2003
elvis32
rep için bir yorum yapmayacağım şu an için; ancak sistem tam oturmamış belli ki, deneme aşamasında.
Sistem şu an deneme aşamasında değil Elvis, ama "oturmadığı" izlenimi vermesi doğal, keza alışılagelmiş bir sistem değil. Umarım yukarıdaki uzun paragrafta kafandaki sorulara yanıt bulabilirsin.

TuncaBozkurt
15-03-2007, 18:19   |  #7  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4,805 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2006

Aslında güzel bir sistem.Ama yine de sizin gözünüzden kaçan bir istismar olabilir belki.Yine de REP ler istismar edildiğinde sizi veya diğer yöneticileri karşılarında bulacaklarını düşünerek, REP karşılığımı engelliyorum.

BOOMFUNKMCS
15-03-2007, 21:04   |  #8  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 11
3,373 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2006

açıklamanız çok anlaşılır olmuş Selçuk Bey,teşekkürler.

theironman
15-03-2007, 23:18   |  #9  
theironman avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

teşekkürler Selçuk abi, çok net açıklamışsın rep olayını. Bu işi ciddiye aldığınız ortada...

OBA
16-03-2007, 06:13   |  #10  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,757 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2005

benimde niye bir yıldızımın eksildiği anlaşıldı

yakuza_
09-07-2007, 12:37   |  #11  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
347 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007

rep vermek sadece misafir üyelere ait bişeydir

Koray Kocaman
17-07-2007, 16:16   |  #12  
Koray Kocaman avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,876 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

Farklı olmak güzeldir.Düşünülen proje gzl uygulama gzl olayı kendi içimizde değilde dışardan user olarak baktıgımız zaman dahada mantıklı geliyor.bu arada Selçuk abini açık ve net ibareli cevabıda uygun olmuş.

h.ozgur
19-07-2007, 00:40   |  #13  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
338 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2007

açıkçası forumun bu kısmına daha önce hiç girmemiş ve rep olayınıda standart bir forum muhabbeti olarak gördüğümden chipe hiç yakıştırmamıştım ama şimdi utandım ve de sevindim: klişe bir mevzuyu dahi chip mantık temeline oturtup kabullenilebilir bir gerekçeyle bize sunmuş eh bize de teşekkür etmek düşüyor..

viking20
28-07-2007, 19:45   |  #14  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

rep ve yıldız olayını bilmiyordum Selçuk Bey'den şimdi okudum\öğrendim.Evet bu forum işi ciddi iş,ipleri gevşetmeye gelmez,diğer forumlara bakıyorum cılkı çoktan çıkıyor.Tabii ki sürekli paylaşımda bulunan onöre edilmeyi de bekler,doğal hakkıdır.Gördüğüm kadar CHİP\Online\Forum bunu akılcı\doğru\adaletli yöntem ile çözmüş.

theironman
28-07-2007, 22:44   |  #15  
theironman avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

aynen öyle viking, REP'i yeterince tartıştık; anlaşılmayan bir nokta yoktur umarım.

Banned
19-12-2008, 18:39   |  #16  
alierenerdal avatarı
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
361 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

BeğendimBeğendimBeğendimHelal Olsun Vallahi AlkışAlkış
Üşenmeden yazmışsınız !!!Klavyeniz ve elleriniz dert görmesin BeğendimBeğendimBeğendim

OnnuuR
19-12-2008, 19:08   |  #17  
OnnuuR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,675 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007

Hortlak!

onn.off
19-12-2008, 19:12   |  #18  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
54 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2008

teşekkürler

keshkesh
20-12-2008, 02:34   |  #19  
keshkesh avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
910 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2007
Selçuk İslamoğlu
REP toplam bir puandır. Yıldızlar da ortalama puandır. Yani 50 REP'i olan birinin ortalaması 2 yıldız olabilir. Böylelikle kullanıcılarımız hem REP puanı yüksek, hem de YILDIZ'ları yüksek olan kişilerin "uzman"lığına daha güvenebilirler. Daha iyi izah etmek gerekirse: REP Puanı, aslında o üyenin paylaşıma ne kadar gönüllü ve bunda ne kadar başarılı olduğunu gösterir, yıldızlar ise yanıtlarının ortalama ne kadar tatminkar olduğunu.
teşekkürler bende şimdi bir başlık açmaya hazırlanıyordum bu rep puanı ve yıldızların ne anlama geldiği ile ilgili :)

Reborn91
22-12-2008, 01:54   |  #20  
Reborn91 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
3,307 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2008

Repin verilme sayısına oranı.

Diyelim sana toplam 4 kişi rep verdi. Sırasıyla 4-2-3-3 toplam 12 repin var.
Bunun ortalaması 12/4 = 4 ediyor. Buda sana 4 yıldız ediyor :)

physfg
22-12-2008, 02:43   |  #21  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,686 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008
Reborn91
Repin verilme sayısına oranı.

Diyelim sana toplam 4 kişi rep verdi. Sırasıyla 4-2-3-3 toplam 12 repin var.
Bunun ortalaması 12/4 = 4 ediyor. Buda sana 4 yıldız ediyor :)

bu hangi uzay-zaman sisteminde yafff 12/4=4BeğendimAlkışKahkahaIslıkGöz kırpma

Son Düzenleme: physfg ~ 22 Aralık 2008 02:44
omer_6134
22-12-2008, 13:49   |  #22  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
2,789 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2007

12/4 : 4 Kahkaha

Bir yıldızda Alper'den Gülümseme

uGuR.uK
22-12-2008, 15:31   |  #23  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007

12/4 = 4, bonkör adam napsınGülümseme

DaRWeLL
22-12-2008, 17:09   |  #24  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,851 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

Kahkahatamam ya üstüne gitmeyin..
Yapmış bir hata Dil çıkarıyor

omer_6134
22-12-2008, 17:14   |  #25  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
2,789 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2007

Hata değil bilerek yaptı belkiGülümseme
Dikkatimizi ölçüyor olamaz mı Kahkaha