Yazılım bağışıklığı ?

HPQ-User
24-03-2009, 18:27   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

Asilsefil sormuş:
Merhabalar,
arkadaşlarım bana
antikor adında bir yazılım ve web sitesi önerdiler. burada belirtilenler teknik olarak mümkün mü?


Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
İntel işlemci
1 GB ram

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; tr; rv:1.9.0.7) Gecko/2009021910 Firefox/3.0.7

Fattur
24-03-2009, 18:59   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Tam bilemeyeceğim ama ben güvenemedim.
Domain adı da web.tr
Com.tr falan olsa güvenirdim ama pek güven vermedi site vb. açıkçası..

Son Düzenleme: Fattur ~ 24 Mart 2009 19:16
MBTGROUP
24-03-2009, 19:24   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,727 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

İnternet 8 de güvenlik<smart screen filtresi<bu web sitesini denetle herhangi bir tehdit rapor etmedi çıktı.Sorun yok görünüyor.

Mustafa@PC
24-03-2009, 19:27   |  #4  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2008

böyle bir bağışıklık sistemi ne gördüm ne duydum gün geçtikçe yeni virüsler çıkıyor güncelleştirmeden kendini nasıl önlicek sorunları acaba...?

MBTGROUP
24-03-2009, 19:27   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,727 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

Siteye şaşırdım hiç böyle birşey duymadım .Ama indiriyorum denicem.kurulum ve kullanım bölümde antikor 2009.3 yükleme diyor .Bakalım neyin nesiymiş.

Bilinmeyen yayımcı dedi indrmedim tavsiye etmem.

Son Düzenleme: MBTGROUP ~ 24 Mart 2009 19:29
Mustafa@PC
24-03-2009, 19:29   |  #6  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2008

indirmeyin arkadaşlar bence...

AntikorUGS
24-03-2009, 23:33   |  #7  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

Merhaba Arkadaşlar,

Kısaca kendimi tanıtmak isterim: Konuda bahsi geçen Antikor Uygulama Güvenliği Sistemi yazılımının geliştirme grubu üyelerinden biriyim.

Öncelikle uygulamamıza göstermiş olduğunuz ilgi bizleri memnun etmiştir.

Bu mesajı, uygulamamız hakkındaki yanlış anlaşılmaları gidermek için grubum adına yazmaktayım.

Gördüğüm kadarıyla yanlış anlaşılmalar genel olarak "şekil itibarlı" başlıklar altında toplanmış. Eleştirlerinizin "çalışma odaklı" olmasını temenni ederiz. Lütfen uygulamamızı deneyiniz, deneyimlerinizi bizler ile paylaşınız..

Örneğin domain ismimiz.. Neden ".web.tr" diye eleştirilmiş. Bu eleştiriyi yapan arkadaşlarımın internet ile fazlasıyla haşır neşir olduğunu düşünmekteyim. Hepimiz biliyoruz ki günümüzde, güzel bir alan adı bulmak neredeyse imkansız.. www.antikor.com.tr yi ziyaret edeniniz oldu mu hiç? Ya da www.antikor.com 'u? Farkettiğiniz üzere tüm alan adları alınmış durumda. Bizler Antikor isminde ısrarcı olduğumuz için, boş bulduğumuz ilk alan adını almak mecburiyetinde kaldık. Çünkü Antikor ismi uygulamamızı tanımlayan en güzel isimdir. Gerek çalışma mekanizması, gerekse diğer özellikleri bakımından Antikor kelimesi dışında bir kelime düşünmemiz mümkün değildi.

Diğer bir yandan, web sitemiz: internet 8 (sanırım IE 8.x) ile açıldığında herhangi bir tehdit içermediği rapor edilmiş. Bana göre, bu da güvenilir bir ölçme/değerlendirme şekli değildir. Her ne kadar IE açısından baktığımızda mevcut durum lehimize gözükse de, bizleri bu tür test mekanizmalarıyla değil, yaptığımız iş ile değerlendirmenizi tercih ederiz. Lütfen uygulamamızı kullanarak beğenilerinizi ve mutlaka eleştirilerinizi paylaşınız.

Sitemizde de belirttiğimiz gibi, bu tarz bir sistemi dünyada ilk kez biz uygulamaktayız. Doğaldır ki; daha önce benzer bir sistem bu tarz özellikler barındırmadı. Gün geçtikçe artan virüs tehditine karşı, güncelleme yapmadan (bizim söylemimiz ile: herhangi bir virus veritabanına ihtiyaç duymadan) koruma sağlaması gayet kolaydır. Hani derler ya yaparsan olur.. :) İşin şakası bir yana, bunun tek açıklaması vardır, o da alışıla gelmiş "virüs ortaya çıksın-antivirüsü yazılsın-temizlik başlasın" mantığından uzaklaşmamız gerektiğidir. Kısaca bizler, bir virüsün kim olduğu ya da ne olduğu, ismini cismini önemsemeden, davranış şeklinde bakarak tespit ediyoruz. Virüs her zaman virüstür ve benzer davranışlar sergiler.. Bunu yakalayabildiğiniz an problemi çözmüşsünüz demektir. Virüsün dün yazılmış olması, bugün yazılıyor olması ya da gelecekte yazılacak olması, onun "virüs" olduğu/olacağı gerçeğini değiştirmeyecektir.

Bilinmeyen yayımcı konusunda ise: aslında söylenebilecek pek bir söz yok. Ne yazık ki, aşırı (nasıl tam ifade edilir bilemedim, ingilizce şekli ile: extreme) programlar geliştiren gruplar, nedense, sınıflandırılmaktan, kategorize edilmekten, fişlenmekten, tekel konusu olmaktan hoşlanmazlar.

Bizler .NET platformunu kullanmadık. Biz uygulamamızı WinXP ya da Win Vista altında geliştirmedik. Kaynak kodlarımızın büyük bir bölümünü makine dili oluşturmakta. Ve hiç bir microsoft tekeline boyun eğmedik. Microsoft'un bizleri bilinmeyen olarak tanıtmasından da gurur duyduk açıkcası..

Daha önce de belirttiğim gibi, internetteki sayfaları, uygulamaları, kullanıcıları v.b. öğeleri fişlemeye yönelik çalışmaların tümüne karşıyız. Bu, standart bir uygulama olmadığı gibi şahsım adına söylemem gerekirse, herhangi bir fonksiyonelliği de yoktur.

Bir programın güvenli olup olmadığını microsofta değil, güvenlik yazılımlarına sorunuz lütfen. (ör: antivirüs yazılımlarına)

Konusu açılmışken, bu başlık altında uygulamamızı deneyen arkadaşlarımızın da yorumlarını görmek isterim.

Teşekkürler,
Sertaç ÇELİK

Mustafa@PC
24-03-2009, 23:44   |  #8  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2008

En azından bir yetkili tarafından açıklama gerekliydi fakat şunu da bilmenizi isterim ki böyle bir uygulama "henüz" dünyada yok üstelik bu kadar virüs tuzağı varken bu uygulamanın yanlış anlaşılması çok da şaşkınlık vermemeli size uygulamanızda başarılar umarım bunu bulan ve uygulayan ilk türkler olur...

Süleyman.
25-03-2009, 00:02   |  #9  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

açıklamanız için teşekkürler. kavramların pozitif bilimlerden alınarak (her zaman değil) sosyal bilimlere uyarlanması gibi, biz de sizin yaptığınıza bir kavram uyarlaması yaparak, bakış açınıza organizmacı yaklaşım diyelim (ama yazılımların organizma olmadığını da unutmamak lazım). yaklaşımız farklı ve belki de etkili olabilecek nitelikte. eğer yazılımınız ismi gibi kendisi de antikor gibi olabilecekse çok şey vaad edebilir. başarılı olmasını dilerim. mesajınızın altına isminizi yazmışsınız. sitenizi ben de ziyaret ettim; bende en fazla tereddüte sebep olan şey, iletişim kısmında çevrimdışı bir embedli messenger olmasıydı. sanırım böyle iddialı bir çıkış yapmak isteyen sizlerin, ilgilenen insanların karşısına daha somut bir muhatap olarak çıkması gerekir. umarım başarılı olursunuz.

Son Düzenleme: Süleyman. ~ 25 Mart 2009 00:41
Ahmet Ertuğrul
25-03-2009, 00:07   |  #10  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,651 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

Herhangi birimizin bilgisayarına bi zeval gelmeden Chip buna el atıp incelese?

mk1
25-03-2009, 00:12   |  #11  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
481 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2009

arkadaşlar Sertaç ÇELİK Bey'in yaptığı açıklama çok tatminkar oldu benim açımdan ve hemen indirip deneyeceğim ve bu başlık altında sonuçları paylaşacağım.inşallah geliştirme sürecinde bir nebze katkımız olursa ne mutlu bize.ve diğer arkadaşlardan da aynı desteği ve güveni göstermelerini canı gönülden isterim.

Son Düzenleme: mk1 ~ 25 Mart 2009 00:12
mk1
25-03-2009, 00:59   |  #12  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
481 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2009

tarama işlemi sırasında başka bir işle uğraştığınızda
program yanıt vermiyor ve bir türlü kendine gelmiyor. bu arada arayüz mutlaka geliştirilmeli çok basit duruyor.
simge durumuna küçültüldüğünde ise yine yanıt vermiyor ve saatin yanında öylece kalıyor taki görev yöneticisinden sonlandırıncaya kadar...
bunları programı kötülemek için değil aksine programın daha da geliştirilmesi açısından yazdım.her ne kadar dikkate alınırsa. benim şahsi görüşümdür. haddimi aştıysamda özür dilerim. bu programın 1 numara olmasını en çok isteyenlerden biri olduğumu bilmenizi isterim(program hakkında hiçbirşey bilmezken chip forumda gördüğüm bir başlığa tıkladıktan sonra bu kanıya vardım(yaklaşık 30 dk önce)) umarım ilgilenirsiniz bu programla ve inşallah iyi yerlere gelecek ve daha da ileriye gidip yazılım dünyasında kendinden söz ettirmesini de bilecektir.(gönül bunu ister)

Son Düzenleme: mk1 ~ 25 Mart 2009 01:06
impulse
25-03-2009, 17:16   |  #13  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

Merhaba.Ben yaklaşık 1 aydır antikor kullanıyorum.Gerek performans, gerekse virüsleri yakalama açısından oldukça başarılı buldum.(İşletim sistemim XP, RAM 1 GB.Antivirüs programımın bulamadığı bir virüsü tespit etti.
Bir arkadaş "bilinmeyen yayımcı hatası" aldım demiş.Aslında microsoft sistemi korumak adına zararlı diyor.Oysaki hala çok bilindik bir driver tanıtırken bile bilinmeyen yayımcı, imzasız, güvensiz vs.. gibi uyarılar çıkıyor.Ama biz buna rağmen güvenip, kurma işlemine devam ediyoruz.Bu program yeni olduğu için önyargılı olmamız doğal.Ancak kurmadan, kullanmadan karalamamak bence yanlış.Sonuçta bunu yazan Türk Mühendisler.Şu an deneme aşamasında zaten.Hatalarını ve eksiklerini tespit edip destek olmalıyız.Ben programın çok daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum.Programı yazan arkadaşları tebrik ediyorum.

AntikorUGS
27-03-2009, 02:52   |  #14  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

Tekrar Merhaba,

Yorum yapan tüm arkadaşlara teşekkür ederiz. Fikirleriniz bizler için çok değerli. Impulse arkadaşımızın da belirtmiş olduğu gibi uygulamamız geliştirme aşamasında. Yeni bir teknoloji, farklı bir bakış açısı..

Elbet her geçen gün daha da iyi olacak. Şu an emekleme dönemindeyiz diyebiliriz. İnanın canla başla çalışıyoruz.

Bu süreç boyunca her türlü desteğinizi bekliyoruz. Kullanın, kullanın, kullanın.. Deneyimlerinizi bizler ile paylaşın.

Her türlü fikrinize ihtiyacımız var.. Sitemizde de belirtmiş olduğumuz üzere tüm istek, görüş ve önerilerinizi: destek et antikor nokta web nokta tr adresimize bekliyoruz..

Son Düzenleme: AntikorUGS ~ 27 Mart 2009 02:53
Synchron
01-04-2009, 16:06   |  #15  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
34 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

Selam arkadaşlar.

   Ben bir yazılım mühendisiyim ve bu alanda beş yıldır özel bir şirkette hizmet vermekteyim. Bu forma yeni kaydoldum, bunun sebebi bahsettiğiniz konunun bir arkadaşım tarafından bana danışılması idi. Ben de arkadaşıma aktaracağım bilgileri sizlerle de paylaşmak istedim.

   Burada sizlerin yazdıklarından gördüğüm kadarı ile herkesin böyle birşeyin olup olamayacağı ya da ne kadar sağlıklı olabileceği konusunda şüpheleri var, bende ilk duyduğumda şaşırdığımı itiraf etmeliyim doğrusu. Yazılım bağışıklama teknik olarak mümkün olmakla birlikte uygulanması oldukça zordur. Bunun sebebi uygulamaların karakteristiğini belirleyen çok fazla değişken bulunmasıdır. Bunları bildiğim için uygulamayı indirip üzerinde biraz inceleme yaptım. Kullanılan tekniğin (burada açıklamayacağım) gerçekten denenmemiş ya da uygulamaya daha önce geçmemiş olmasını doğal karşılıyorum. Çünkü bazı problemlerin çözümünde tersten düşünmek en doğru yoldur, geliştirici arkadaşların böyle bir mantıkla yaptıklarını gördüm itiraf etmem gerekir ki çok da hoşuma gitti. Denemelerim esnasında bağışıkladığım bazı uygulamalarıma bilinçli saldırılarda bulunmama karşın Antikor'un oldukça başarılı bir şekilde bunlardan kurtulduğunu gördüm ancak bazı uygulamalarda ufak tefek hatalara sebebiyet veriyor bunu daha önce söylediğim "uygulamaların karakteristiğini belirleyen çok fazla değişkenin varlığına" bağlıyorum. Bunlar dışında geliştirici arkadaşları tebrik ediyorum.

   Ben bu konuyu bilen biri olarak Antikor'u geliştiren arkadaşlara en azından kullanıp sonuçları geliştiricilerine bildirerek destek olmayı hem Türkiye'nin yazılım geleceği için hemde bunun Türkiye'de yapılmasından memnun olduğum için düşünüyorum. Yine de çekincesi olan arkadaşlar için güvenilir adres olan CHIP'in de bu değerlendirmeye katılmasını canı gönülden diliyorum.

   Saygılarımla;

gunesbulut35
01-04-2009, 16:26   |  #16  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
35 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

Olumlu eleştiri yapan tüm arkadaşlar ilk defa bu konuya yorum ve görüş belirtmişler yani forum da ilk ve tek mesajları bu konu altında nerden duydunuzda bir anda chip.com.tr sayfalarında böyle bir başlığa bu kadar uzun yazı yazdınız diye sormaktan kendimi alamıyorum chip tarafından bir inceleme yapılmadan kullanacağımı sanmıyorum...

AntikorUGS
24-04-2009, 20:34   |  #17  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

Nisan versionumuz yayındadır arkadaşlar..

SedorKing
03-05-2009, 04:17   |  #18  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
182 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2006

Herkese Selamlar

Bende dünkü Panda Cloud Antivirüs haberi altındaki yorumda vardı. Yamışsınız yerli olduğumuz için basın ilgilenmiyor diye sanırım yorum silinmiş bugün göremedim neyse bende öncelikle sitenizi baştan aşağıya inceledim ancak site dilindeki çok aşırı güven beni rahatsız etmekle birlikte kafamdaki şüpheleride arttırdı.

İnternette yaptığım araştırmalar sonucunda ürününüz ile aynı isme sahip başka bir ürün daha buldum oda türk elektrik-elektronik mühendisleri tarafından yapılmış ancak bu ürün gibi birşey değil o daha çok donanım tabanlı bir koruma programı ilgili haberde bir üniversitenin sayfasındaydı araştırısanız bulursunuz neyse.

Ürününüz ve firmanız ile ilgili 3 farklı adda 3 farklı site buldum birinin tasarımı tamamen farklıydı diğer ikisinin tasarımı aynı ancak içerik biraz farklıydı buda şüphelerimin iyice artmasına sebep oldu nitekim bir çok tecrübeli kullanıcıcnda bildiği gibi güvenlik yazılımı altında sahte yazılımlar mevcut.

(En önemliside iletişim sayfasında vermiş olduğunuz İskenderun numarası İskenderun'da bir askerlik şubesi başkanına ait ilgili site http://www.iskenderun.gov.tr/?sayfa=icerik&icerikid=75 ulaşılabilir) Paragraf içindeki mesaj için özür dilerim göz yanılması biri 613 diğeri 614 geri kalan numaralar aynı olduğundan göz yanılsaması oldu tekrar özür dilerim.

Yinede herşeyi göze alarak ürünü indirdim 617KB boyutunda bir kurulum dosyası aslında asıl ürünü internetten indiriyor tahminen 4-5 mb civarı sonuçta kurulumu tamamladım ve incelemeye başladım görüşlerim şöyle:

1. Arayüzden memnun kalmadım yeniden düzenlenmeli.
2. Bağışıklama taraması sırasında yazılım takılıyor ve pcyi çok fazla kasabiliyor.
3. 2 Adet programın güvenli olduğunu bildiğim halde ki(birinin yazılımcısını tanıyorum görüştüğüm birisi) uyarı verdi ve bu uyarı sürekli ekranda kalıyor kapatamıyoruz yani ya uyarı veren yazılımları sonlandıracağız yada öyle ekranda kalacak.
4. Yardım sayfasında bir şey yok yani sadece ürün lisans bölümü ile şimdiki ve önceki versiyonlarda yapılan değişiklikler yazıyor sadece neyse ürünüde lisanslamak için kayıt oldum ve 1 senelik bir lisans geldi.

Ancak ben yinede güvenmediğim için bağışıklama taramasını yarıda kestim ve uyardığı uygulamaları bağışıklamadım ve yazılımınızı kaldırdım.

Bigisayarım aslında Türkçemizde (Bilgisunar bunu kullanmak istiyorum ama bilmeyenler yadırgıyacaktır neyse) XP Pro SP3 ve tüm güncellemeler yapılmış Antivirüs olarak güncel Eset Smart Security 4.0 var bir uyarı almadım ve yazılımın çalışması sırasında bir internet aktivitesi ile karşılaşmadım ancak en kısa zmaanda tekrar kurup daha detaylı incelemek istiyorum ancak Chip editörleri daha tecrübeli olduklarından umarım onlarda uygun bir zamanda deneyip daha detaylı bir açıklama yayınlarlar.

Bazı ön yargılara da cevap vermek istiyorum Microsoft'un tanımlamaması normal bir çok bilindik firmanın bile yaızlımları tanınmayabiliyor bazı arkadaşlarda demişki neden koca antivirüs firmaları böyle birşey yapmasın cevabı basit para kazanmayı sürdürmek bu yazılımı yazan arkadaşalrın dediği gibi bir yazılım gerçekten yazılırsa veya bu yazılım bir ilkse antivirüs firmalarının işi biter bir program ile siz virüslerin çoğunu (amatör bir yazılımcı olarak %100 hala inanmıyorum değişik teknikler her zaman olacak) engeleyebiliyorsanız ve bu da yazılımın güncellenmesini gerektirmiyorsa antivirüsler biter bitmesede çok fazla kan kaybeder.

Bunu yazan arkadaşlara benim önerim tek bir isimde bir alan adı alıp güzel tasarımlı ve daha mütavazi ve yalın bir dilde ve programın ekran görüntülerini içeren bir site hazırlamanız.

Programın arayüzünü baştan daha güzel ve daha kullanılabilir yapmanız verilen uyarıları iptal edebilme özelliğin koymanız öyle ekranda kalıp duruyorlar.

Ve en önemlisi yazılımınız ilgili yerlere gönderip test edilmesini istemeniz. örneğin antivirüs test sitelerine ve Türkiye'deki Chip başta olmak üzere diğer bilgisayar dergilerinede göndermeniz onlar test edecekler ve yararlı birşey ise dergilerindede yayınlayacaklardır böylece binlerce kişiye ürününüzün tanıtımıda yapılmış olur.

Sonuç olarak kimseye kurun diyemicem çünkü halen daha şüphelerim devam ediyor ancak bilgilive tecrübeli kendine güvenen arkadaşlar da kurup bir süre test edip bilgilerini paylaşırlarsa memnun oluruz.

Virüssüz günler dilerim.
Serdar A.

Son Düzenleme: SedorKing ~ 04 Mayıs 2009 23:00
Barış
03-05-2009, 05:26   |  #19  
Barış avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
1,971 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008
ThunderGreeN
Olumlu eleştiri yapan tüm arkadaşlar ilk defa bu konuya yorum ve görüş belirtmişler yani forum da ilk ve tek mesajları bu konu altında nerden duydunuzda bir anda chip.com.tr sayfalarında böyle bir başlığa bu kadar uzun yazı yazdınız diye sormaktan kendimi alamıyorum chip tarafından bir inceleme yapılmadan kullanacağımı sanmıyorum...
sonuna kadarda arkanızdayım. üye oluyorsun o konuyu buluyorsun tek bi mesaj yazıyorsun ve çıkıp gidiyorsun...

Ahmet Ertuğrul
03-05-2009, 14:22   |  #20  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3,651 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

SedorKing teşekkürler incelemen için. Bu yazını dikkate almalılar programın yapımcıları bence.

Banned
03-05-2009, 17:06   |  #21  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 1
325 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2007

Kötümser olmaya gerek yok. Aslında "Bağışıklama" olarak nitelendirilen özellik bir nevi Kaspersky'ın uygulamaları önem ve risklerine göre sıralamasından ibaret gibi görünüyor. Fakat denemekte bir zarar görmedim.
İzlenimlerime göre program arayüzünde terimlerin daha yalın ve herkes tarafından anlaşılabilir olması kullanım kolaylığını olumlu etkileyebilir. "bağışıklama" "aşılama" gibi terimlerin değiştirilmesi gibi ...
Program arayüzünün kendi çerçevesi yerine windowsu baz alması biz windows 7 RC - Beta kullanıcıları için windows 7 özelliklerini desteklemesi anlamına gelecektir ki bunun içtenlikle yapılmasını isterim.
Programın bir nevi sekmeye sahip olması daha hoş olabilirdi.
Kimi simgelerin yeniden gözden geçirilmesi daha hoş bir izlenim yaratabilir.
Ana simge üzerinde beyaz noktaların düzeltilmesi de güzel olurdu.

Şimdilik izlenimlerim bu kadar. Geliştirmeniz dileğiyle...

Berat Kaçar
03-05-2009, 19:11   |  #22  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
157 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

Chip Online Ekibininde yorumlarini bekliyoruz.
Örnegin Selcuk İslamoglu ne yorumda bulunacak acaba :)

Para_Noyak
03-05-2009, 22:09   |  #23  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
25 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009

bencede söylediğin gibi biri incelesinde bize bunu anlatsın. ben programı kurdum programları bağışıkladım daha sonra bilerek virüs bulaştırdım virüsü temizledi. adamların videosunuda seyrettim hatta linkide aşağıda verecem sizde izleyin. bir forumdada bunlara rastladım onuda verecem aşağıda. eğer bu yaptıkları rüya değilde gerçekse vayyy antivrüs firmalarının haline :)  Yürüyünn be Türkler kim tutar sizi :)

http://www.flasgazetesi.com.tr/haberDetayMiddle.asp?ID=10669    videolu haber

http://doctus.org/cigir-acan-ant ... istir-t37771p2.html

MBTGROUP
04-05-2009, 00:54   |  #24  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,727 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

Şu antikoru kurdum anında bilgisayarım bozuldu.Öyle sinirlendimki,sisitem geri yükleme yapamıyordum,proğram ekle kaldırın menüsü uçmuştu,internet bağlantısı olmuyordu,saatlerce bilgisayarı yapmaya uğraştım güç bela yaptım ,varya antikormuş mantikomuş sinir oldum.Aman uzak dursun,üstelik tarama sırasında avira çıktı 4 kere ayrı trojan buldu antikorda.Neyse zor kurtardım bilgisayarımı valla nefret geldi öyle deli oldumKızgın

Para_Noyak
04-05-2009, 08:53   |  #25  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
25 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009

benim pc de çalıştı. sürücülerin hepsini tarattım. bağışıkladım. kafama takılan konu şu; bu programın üreticileri basına röportaj vermişler, ticari bir firmalar yani, iddalarıda çok büyük işin açıkçası ben bu programdan memnun kaldım ve kullanıyorum benim pc ye yada programlarıma zarar verirlerse zaten kanuni haklarım var ;)  kafama takılan bir konuda bu kullandığım ücretsiz program.. yakında bu firma ücretli olanınıda çıkarırsa işte o zaman hata şansları kalmaz. Açıkçası ben bu konularda duygusalım, adamlar yapmış ve ne cesarettirki basındada açık açık anlatmışlar. Harcadıkları emek ve cesaret takdir edilir ama inşallah vaat ettiklerini gerçekleştirebilirler (ben memnunum bu arada).
Programın üreticileri kimdir nedir bilmiyorum ama sanırım kaybettikleri nokta bunu Türkiyede yapmaları :)  Amerikalı olsalardı hata bile yapsalar baş tacı ederdik :D