A'dan Z'ye ceplerdeki gürültü azaltma işlevi!

CHIP Online
02-04-2014, 01:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Üst seviye akıllı cebinizdeki en müthiş işlevlerden olan "gürültü iptal etme" nasıl çalışıyor?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/a- ... a-islevi_46324.html

Resimlerle: Sese estetik getiren Beolab 14 ile tanışın!

Günümüzün akıllı telefonları, veri aktarım hızı, performans ve depolama alanında yarışıyorlar. En son teknolojileri üzerinde barındıran bu cihazlarda karşı tarafla konuşma konusunda da geliştirmeler yapılmasını beklemeniz normal. Ancak arka plandaki sesleri azaltmakta kullanılan teknoloji, dışarıda yaptığımız telefon görüşmelerini sessizce geleceğe taşıdı.


Bu yazımızda orta ve üst seviye ceplerde bulunan gürültü azaltma teknolojisi hakkında bilmeniz gerekenleri sizlerle paylaşacağız.


Bilmediğiniz ilk şey, telefonunuzun bir değil iki veya daha çok mikrofona sahip olduğu. Çoğu telefon, iki, bazı durumlarda üçüncü bir mikrofona sahiptir. Bu mikrofonlar, telefon üzerinde "stratejik noktalara" yerleştirilmiştir. Tam burada basit matematik ilkeleri kullanılarak geliştirilen bir algoritma kullanılır. Böylece gürültü, sesten ayırt edilir ve kaldırılır.


İlk mikrofon, sesinizi kaydetmek üzere ağzınıza yakın bir yerde bulunur. Bu mikrofon doğal olarak etrafınızdaki gürültüleri de duyacaktır. Tek mikrofonlu bir telefonda, mikrofona gelen tüm sesler, karşı taraftaki kişiye olduğu gibi gönderilir.


Tüm Konu: A'dan Z'ye ceplerdeki gürültü azaltma işlevi!

Resimlerle: Sese estetik getiren Beolab 14 ile tanışın!

Kaynak: www.chip.com.tr