A320M ve R5 1600 sistem BIOS'a girmiyor.

Enes KOÇ
17-05-2021, 18:12   |  #1  
Enes KOÇ avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2021

Bilgisayarımı açtığım zaman eskiden anakartın marka logosu ve BIOS, Boot tuşlarının yazılı olduğu ekran geliyordu. Ancak bir anda ne olduysa bu ekran gelmemeye başladı. Ve BIOS'a giremiyorum. Tuşu Del'idi. Bastığımda BIOS'a geçtiğini anlıyorum fakat herhangi bir görüntü gelmiyor. "no Signal" değil direkt siyah ekran geliyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

Sistemim;


  • MSI A320M Grenade anakart.
  • AMD Ryzen 5 1600 işlemci.
  • MSI GeForce GTX 1050 Ti 4 GB ekran kartı.
  • 16 GB RAM.

excel_mustafa
17-05-2021, 18:43   |  #2  
excel_mustafa avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 521
4,320 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2012

hdd ve ssd yi çıkarıp çalıştır. olmazsa bios pilini çıkarıp tak.

Enes KOÇ
17-05-2021, 19:20   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2021

Denedim ama olmadı.

Son Düzenleme: Enes KOÇ ~ 17 Mayıs 2021 19:37
excel_mustafa
18-05-2021, 00:19   |  #4  
excel_mustafa avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 521
4,320 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2012

windows üzerinden gelişmiş yeniden başlatma yap

https://m.youtube.com/watch?v=dhA3QE5zRKo

zombi
18-05-2021, 20:36   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 106
1,017 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

o pis olay bazen gelir. işlemci ram ve varsa ssd yi sök. ekran kartını da sök. anakartı öyle bir kere başlat. hatta bios pilini de söküp bi 15 20 tdakika bekletebilirsin.

sadece bios pilini sökmekle düzelmiyor böyle salak arzalar. biri kitliyor. windows ve oyunda sorun yapmaz. ama biosa sokmaz seni.