Aaron Swartz kendini öldürdü

CHIP Online
14-01-2013, 16:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

İnternetin en çok konuşulan isimlerinden biriydi; şimdi de şok intiharıyla interneti salladı!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/aar ... -oldurdu_38101.html

Resimlerle: İnternetin ilklerine yolculuk

Reddit'in ortak kurucusu, online aktivist Aaron Swartz'in kendini öldürdüğü ortaya çıktı. RSS spesfisikasyonunun da sahiplerinden biri olan 26 yaşındaki Swartz, internet özgürlüğü için birçok etkinlikte bulunmuştu.


Cuma günü New York'daki apartmanında ölü bulunan Swartz'ın depresyon rahatsızlığı yaşadığı söyleniyor. Swarts ölümünden önce çeşitli hack'leme olayları ve JSTOR çevrimiçi arşivinden indirilen belgeler nedeniyle suçlanıyordu, bunlar nedeniyle Haziran 2011'de tutuklanmıştı. Swartz'ın suçlu bulunması, 1 milyon dolarlık bir ceza ödemesine ve 35 yıl hapis yatmasına neden olabilecekti.


Swartz'ın ölümü üzerine internetin önde gelen isimlerinden çeşitli mesajlar geldi. WWW'nin kurucusu sayılan Tim Berners-Lee, "Aaron öldü. Bilge bir arkadaşımızı kaybettik. Hacker'lar, biz bir kişi kaybettik. Ebeveynler, bir çocuğumuz eksildi. Bırakın ağlayalım" dedi. Aaron'un ailesi ise bunun kişisel bir durum olmadığını iddia etti ve ABD'nin adalet sistemini hedef gösterdi.


Swartz'ın ölümü üzerine hacker topluluğu Anonymous,
Massachusetts Institute of Technology'nin (MIT) web sitesini çökertti. Okul, Swartz'ın ölümünden hemen sonra MIT'in intihar olayına olan etkisini araştırmaya başlamıştı.


Swartz için başlatılan takibatın adaletle uyuşmadığını savunan Anonymous, MIT'in çökerttiği sitesinde yayınladığı metinde onun "adaletin bozuk ve sapkın gölgesi uğruna öldüğünü" söyledi. Gelişmeler üzerine Anonymous, bilgisayar suçları kanunları, telif hakkı kanunlarıyla ilgili bir "istek listesi" yayınladı.

Tüm Konu: Aaron Swartz kendini öldürdü

Resimlerle: İnternetin ilklerine yolculuk

Kaynak: www.chip.com.tr