AB'den Motorola'ya çok sert uyarı!

CHIP Online
08-05-2013, 14:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Apple, cep devine karşı kazandığı büyük zaferi kutluyor. Ama bu kez karşısındaki Samsung değil!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/ab- ... rt-uyari_40239.html

Resimlerle: Patenti alınan en "garip" icatlar

Avrupa Komisyonu, Motorola'nın elinde bulundurduğu patentleri kötüye kullandığına hükmetti. Komisyon, elindeki GPRS patentlerini, Apple'ın ısrarla anlaşmaya varmak istemesine rağmen kullandırmayan firmanın, rekabet kurallarını ihlal ettiği, tekel gibi hareket ettiği sonucuna vardı.


Bir süre önce Motorola Mobility'i incelemeye alan komisyon, firmaya ait GPRS patentlerini Almanya'da kullanmak için başvuran Apple'ın rekabet kuralları çerçevesinde hareket ettiğine ama Motorola'nın endüstri için çok önemli olan patentleri paylaşmayarak serbest rekabete zarar verdiğine karar verdi. Apple GPRS patentlerini kullanabilmek için birkaç defa başvurmasına rağmen her seferinde Motorola'dan ret cevabı almıştı. Komisyon üyelerinden Joaquín Almunia, kararla ilgili şunları söyledi: "Fikri mülkiyet haklarının korunması, gelişme ve büyümenin temel taşıdır. Ancak aynı şey rekabet için de geçerli. Bana sorarsanız firmaların, sundukları ürünlerin özelliklerini geliştirmeye ve birbirleriyle rekabet etmeye önem vermesi gerekiyor. Firmaların rakiplerini, tüketici tercihini ve gelişimi etkileyecek şekilde fikri mülkiyet haklarından mahrum etmesini doğru bulmuyorum."


Konuyla ilgili bir açıklama yapan Motorola ise, kendilerinin tamamen AB kuralları çerçevesinde hareket ettiklerini, Apple'ın Alman mahkemelerinin aldığı kararlar çerçevesinde en az altı kere teklifte bulunması gerekirken bunu yapmadığını iddia ediyor.

Tüm Konu: AB'den Motorola'ya çok sert uyarı!

Resimlerle: Patenti alınan en "garip" icatlar

Kaynak: www.chip.com.tr