ABD Savunma Bakanlığı, Windows 8'e geçti

CHIP Online
06-01-2013, 12:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Milyar dolara yakın bir anlaşma ile komple Windows 8'e geçtiler; Microsoft'u sevindirdiler!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/abd ... -e-gecti_37914.html

Resimlerle: En iyi 20 güvenlik aracı!

Windows 8'e olan geçişin yavaş olup olmadığı sıkça tartışılsa da ABD Savunma Bakanlığı'nın verdiği karar Microsoft'u sevindirecek.


ABD Savunma Bakanlığı, geçen hafta Cuma günü sessizce yaptığı basın duyurusunda ordunun belirli bölümlerinin önümüzdeki senelerde Microsoft'un yeni yazılım ürünlerini kullanacağını onayladı. Yapılan resmi açıklamayla beraber Savunma Bakanlığı'nın Microsoft ile 617 milyon dolar değerinde bir yazılım kontratı imzaladığı onaylanmış oldu.


Savunma Bakanlığı'nın açıklamasında ordunun, hava kuvvetlerinin ve DISA'nın Microsoft Office 2013, SharePoint 2013 ve Windows 8 gibi en son Microsoft ürünlerini kullanmaya başlayabileceği bilgileri yer aldı. Açıklamada Office 2013'ün daha gelişmiş güvenlik ve içerik yönetim araçları sunduğu da vurgulandı. Microsoft'un yazılımlarının ordunun ihtiyaçlarına göre özelleştirildiği de söyleniyor.


ABD Savunma Bakanlığı'na göre 617 milyon dolarlık anlaşma, şimdiye kadar Microsoft ile yapılan en uygun fiyatlı anlaşma ve ordunun 3 senede, yılda 70 milyon dolar tasarruf etmesini sağlayacak.

Tüm Konu: ABD Savunma Bakanlığı, Windows 8'e geçti

Resimlerle: En iyi 20 güvenlik aracı!

Kaynak: www.chip.com.tr