Acaba Facebook sayfanızı nasıl görüyorlar?

CHIP Online
01-09-2013, 11:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Facebook'ta başkalarının, sizin sayfanızı nasıl gördüğünü hiç merak ettiniz mi?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/aca ... ruyorlar_42352.html

Resimlerle: Temiz Facebook için en iyi araçlar!

Facebook, sosyal ilişkilerinizi güçlendiren bir servis olduğu gibi bu ilişkilerin kolaylıkla bozulmasına ve hatta kariyerinizin hasar almasına da neden olabilir. Bu nedenle, Facebook'un gizlilik ayarlarını etkili şekilde kullanıp, herkesin sayfanızdaki her detayı görmesinin önüne geçebilirsiniz. Siyasi görüşünüz, gezip gördüğünüz yerler, arkadaşlarınızla diyaloglarınız veya paylaştığınız bir video bile, arkadaşl listenizdeki bazıları tarafından yadırganabilir. Unutmamak gerekir ki, herkesle aynı hayat yorumunu paylaşıyor olmanız mümkün değil. 


İşte bu sebeple, arkadaş listenizi gruplara ayırıp, her grubun neler görebileceğini ayrıca belirlemelisiniz. Ancak, kimin sayfanızı nasıl gördüğünü kontrol edebilmeniz de bu operasyonda başarılı olup olmadığınızı anlamak için önemli. Bu amaçla Facebook'un kullanışlı bir yeteneğini devreye sokmalısınız.


Facebook profil sayfanızda, sol üst köşede yer alan kilit sembolüne tıklayarak, aşağıdaki minik pencereye ulaşacaksınız.


<img src="http://my.jetscreenshot.com/15232/20130830-vzqe-24kb.jpg" alt="" width="410" height="365" align="middle" border="5" hspace="5" vspace="5" />


 


Burada "paylaştıklarımı kimler görebilir" seçeneğine tıkladığınızda açılan menüzden, "Başkasının gözünden gör" seçeneği yardımıyla, Facebook profil sayfasını, istediğiniz arkadaşınızın gözünden görebilirsiniz. Hangi arkadaşınızın nasıl gördüğünü tespit etmek için o arkadaşınızın ismini girmeniz yeterli.


Arkadaşlarınızı farklı gruplara atayarak onların sayfanızı görme yeteneklerini kısılayabilirsiniz veya sadece belirli arkadaşlarınıza özel olarak belirli içeriklerin görünmesini engelleyebilirsiniz. Ardından "başkasının gözünden gör" özelliği ile gizliliğinizi test edebilirsiniz.


 


 

Tüm Konu: Acaba Facebook sayfanızı nasıl görüyorlar?

Resimlerle: Temiz Facebook için en iyi araçlar!

Kaynak: www.chip.com.tr