Acar Patent ile Markanızı Koruyun ! Marka Tescili

acarpatent
13-01-2017, 09:20   |  #1  
acarpatent avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2017

Fikri ve Sınai Hakların (Marka tescil, Patent, Endüstriyel Tasarımlar, Telif Hakları) yurtiçi ve yurtdışı tescili ve tescil sonrası tüm işlemlerinde hizmet vermekte olup, müvekkillerinin haklarının korunması konusunda her türlü hukuki desteği vermek, haksız rekabeti önlemek amacıyla çalışmaktadır.
Acar Patent 55 kişilik kurumsal organizasyonu ve 15 bini aşkın müşteri portföyü ile 1999 yılından günümüze sektöründe en çok tercih edilen şirketlerden birisi olup ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Standartları çerçevesinde hizmet vermektedir.

Patent Tescili
Bir buluşun korunması ve haksız kullanımını önlemek amacıyla Türk Patent Enstitüsü (TPE) tarafından gerçekleştirilen işleme patent tescili adı verilmektedir. Buluşun TPE tarafından tescil edilmesi, belirl kriterlere uygun olması durumunda gerçekleşebilir.
Kurumun mevcut kriterlerine uygun oldup olmadığına dair bilgi edinmek için hem ulusal hem de uluslararası kapsamda bir atraştırma yapılması gerekmektedir. Çeşitli veritabanları kullanılarak gerçekleştirilen bu sorgulama neticesinde olumsuz bir bilgi edinilmemesi durumunda patent tescili için Türk Patent Enstitüsü’ne başvuru yapılabilmektedir..
Patent tescil başvurusu öncesinde bu yönde bir sorgulama yapılması TPE tarafından başvurunun reddedilme olasılığını düşürmekte çünkü araştırma ile elde edilen bilgiler buluş üzerinde gerekli düzenlemelerin yapılabilmesine olanak tanımaktadır.
TPE tarafından buluş sahibi şahsa ya da firmaya verilen patent tescil belgesi devir edilebilir bir belgedir. Aynı zamanda lisans yöntemi ile kiralanabilir rehin olarak verilebilir ya da veraset yöntemi ile varislere kalabilir nitelikte bir belgedir.


Marka Tescil Nedir?
Bir işletmenin mallarını ya da hizmetlerini diğer işletmelerin mal ve hizmetlerinden ayıran tek faktör markadır. Bu nedenle ürün ve hizmet sektöründe faaliyet gösteren tüm işletmelerin markalaşma hedefine ulaşması gerekir. Ancak markanın resmiyet kazanması için marka tescili işleminin de gerçekleştirilmesi gerekir.

İşte bu noktada devreye giren ekibimiz marka tescil işleminizi ilgili kurallar çerçevesinde gerçekleştirerek tamamlamaktadır. Marka tescil işlemine isimler, sloganlar, şekiller, sayılar ve grafikler kısacası tüm işaretler konu olabilmektedir. Ancak önemli bir kriterin göz ardı edilmemesi gerekir. O da “farklılık” ya da bir başka deyişle “ayırt edicilik” özelliğidir.

Marka tescili işlemi Türk Patent Enstitüsü tarafından gerçekleştirilir. Ancak başvuru ile işlemin tamamlanması arasında 1 yıllık bir süreç geçebilir. Türk Patent Enstitüsü tarafından gerekli inceleme yapıldıktan sonra başvurunun kabulüne dair resmi bir yazı eşliğinde bildirim yapılır. Bu bildirim başvuru sahibine ya da vekiline iletilir. Başvurunun kabulüne dair yazılı bildirim eşliğinde tescil koruması da başlar.
Marka başvurusu işlemi başvuru sahibi ya da vekil olarak tayin ettiği şahıs tarafından gerçekleştirilebilir. Hem gerçek kişiler hem de tüzel kişiler ( şirket, kurum, firma vs.) marka başvurusunda bulunabilir. Başvuru şahsi olarak ya da online olarak yapılabilir. Ancak bazı evrakların başvuru öncesinde hazırlanması, eksiksiz ve hatasız bir şekilde Türk Patent Enstitüsü’ne sunulması gerekir. Başvuru için gereken evraklar tüzel kişi, gerçek kişi ayrımına göre değişmektedir.

İletişim
+90 212 211 16 16
www.acarpatent.com

Son Düzenleme: acarpatent ~ 13 Ocak 2017 09:22 Neden: