Aciillll open office lazım

keremcan063
21-01-2009, 18:59   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
126 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2008

Arkadaşlar portable open office lazım sitesine giriyorum 404 hatası veriyor indiremedim yardımcı olabilirmisniz

Banned
21-01-2009, 19:01   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2008

http://www.openoffice.org.tr/component/option,com_docman/task,doc_download/gid,119/Itemid,77/

Metal_Milita
21-01-2009, 20:51   |  #3  
Metal_Milita avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,011 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2008

Herhangi bir aylık bilgisayar dergisiylede veriliyor bulmak zor değil aslında onu bulamazsan IBM in Lotus Symhony sini indirmeyi dene

keremcan063
21-01-2009, 22:11   |  #4  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
126 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2008
khramn
http://www.openoffice.org.tr/component/option,com_docman/task,doc_download/gid,119/Itemid,77/
portable değilki !

Banned
21-01-2009, 22:15   |  #5  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2008
keremcan063
Arkadaşlar portable open office lazım sitesine giriyorum 404 hatası veriyor indiremedim yardımcı
Burda porttable yazmıyor ki! Birşey istediniz bulduk, şimdide şeysizini!!!!!! (kurulumsuzunu) istiyorsunuz. Sizin karınız yandı.

keremcan063
21-01-2009, 22:15   |  #6  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
126 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2008

yokmu kimsede
sitesindeki linki bu ama hata veriyor

,com_docman/task,doc_download/gid,82/Itemid,77/

keremcan063
21-01-2009, 22:17   |  #7  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
126 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2008
khramn
Burda porttable yazmıyor ki! Birşey istediniz bulduk, şimdide şeysizini!!!!!! (kurulumsuzunu) istiyorsunuz. Sizin karınız yandı.
dikkatlice okumanı tavsiye ediyorum yardımların için şey ettim

Banned
21-01-2009, 22:18   |  #8  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2008

Tükçe sürüm mevcut değil,ingilizce isterseiz lnkten indirebilir veya türkçe kurulum sürümüyle aşağıda anlatıldığı şekilde türkçeye çeviri yapabilirsiniz.


Öncelikle özgür yazılım ve açık kaynak kod anlayışıyla, büyük bir özveriyle, openoffice.org projesinin gelişmesi ve bugünlere gelmesi konusunda emeği geçen, katkıda bulunan herkese teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dilerim.

Openoffice'in Türkçe taşınabilir sürümlerinin yayınlanmasının gecikmesi (bildiğim kadarıyla Ooo 2.2'den sonra taşınabilir paket yayınlanmadı) ve taşınabilir paketlerin benim için önemli olması nedeniyle, "acaba bu konuda benim bir katkım olabilir mi" diye konu üzerinde çalışmaya başladım. Hem benim gibi taşınabilir paketlere gereksinim duyanlara yardımcı olabilmek, hem de katkı sağlayabilecek arkadaşların yardımını alabilmek için bu konudaki deneyimlerimi Ooo kullanıcıları ile paylaşmanın uygun olacağını düşündüm.

Ooo Türkçe taşınabilir paket oluşturma konusundaki çalışmalarımı, bütün kritik güncellemeleri yüklü, Windows XP Professional SP3 Türkçe işletim sistemi üzerinde gerçekleştirdim. Sistemde yüklü olan Java sürümü 1.6.0_11. Çalışmalarımda Ooo'un şu an için en son sürümü olan 3.0'ı kullandım. Tüm denemelerim sırasında ve sonucunda sistemimde herhangi bir sorun ya da olumsuzluk yaşamadım. Buna karşın bu konuda deneme yapacak olanların sistemlerinde oluşabilecek sorunlar veya olası veri kayıpları nedeniyle herhangi bir sorumluluk kabul etmiyorum. Burada anlatılanları kendi sistemlerinizde uygulamanız tamamen kendi sorumluluğunuzdadır. Denemeye başlamadan önce sizin için önemli verilerin mutlaka yedeğini almanızı öneririm.

Öncelikle belirtmem gerekir ki Ooo'un Türkçe kurulum paketinden hareketle taşınabilir sürüm oluşturmada başarılı olamadım. Belki bir yolu vardır ama en azından şu anda ben bilmiyorum. Bu nedenle taşınabilir İngilizce sürümü kullandım. Forumlarda bu konudaki iletileri araştırdım ve deneme-yanılma yöntemiyle uzun uğraşlar sonucunda Türkçe taşınabilir paket oluşturmak için aşağıdaki yolu buldum.

Bu yolu açıklamadan önce, uğraşmak istemeyenler için, Ooo Türkçe taşınabilir hazır paketlerin çeşitli internet sitelerinde bulunabildiğini belirtmek gerekir. Bu sitelerde lisanslı yazılımların taşınabilir paketleri de bulunduğundan ve sitenin virüs içermesi olasılığı nedeniyle bu sitelerin adreslerini yazamıyorum ama isteyenler arama motorlarında yapacakları basit bir arama ile ooo'un Türkçe taşınabilir paketlerine ulaşabilirler. Ayrıca ben de daha önceki sürüm için hazırladığım paketi rapidshare üzerinden paylaşıma sunmuştum. Bu paket ilgi görüp görmediğini bilmiyorum ama istek oursa yeni sürümün taşınabilir paketini de yayımlayabilirim. Ama herşeye karşın self-servis yapmak isteyenler için bundan sonrasını yazıyorum. Ben güvendiğim bir site olması ve ooo.org portable sürümünü çeşitli test ve denemelerden sonra yayımlamaları nedeniyle "portableapps.com" tarafından hazırlanan portable paketi tercih ediyorum ve bunu kullanıyorum.

Öncelikle ooo'un Türkçe taşınabilir paketinin hazırlanması konusunda dikkat edilmesi gereken çok önemli bir ayrıntı var. Ooo taşınabilir paketi ister sabit diskte bir dizine, ister USB diske açın, eğer benim gibi günlerce boşuna uğraşmak ve uykusuz geceler geçirmek istemiyorsanız kurulum yolu içinde dizin adlarında kesinlikle Türkçe karakter olmasın. Eğer dizin adlarında Türkçe karakter olursa portable javayı doğru yapılandırmak ve çalıştırabilmek olası olmuyor. Bu durumda Ooo'un bazı özellikleri ve en önemlisi Türkçe yazım denetim eklentisi zemberek kullanılamıyor ve dolayısıyla Türkçe yazım denetimi ve heceleme yapılamıyor. Bu nedenle kurulum yolundaki tüm dizin adlarında Türkçe karakterlere (boşluk olabilir mi bilmiyorum, onu denemedim) kesinlikle yer vermeyin.

Openoffice.org'un Türkçe Taşınabilir Paketini oluşturmak için:
---------------------------------------------------------------------
1. Önce sisteminize openoffice.org'un normal (taşınabilir olmayan - kurulum gerektiren) Türkçe sürümünü (şu an için 3.0 sürümü) bilgisayarınıza kurun. Bu paketi "http://www.openoffice.org.tr/component/option,com_docman/task,cat_view/gid,69/Itemid,77/" adresinden indirebilirsiniz.

2. Daha sonra openoffice.org'un en son İngilizce taşınabilir (portable) paketini başka bir dizine veya USB flash diske kurun. Bu paketi de "http://portableapps.com/apps/office/openoffice_portable" adresinden indirebilirsiniz. Paketi indirdikten sonra çift tıklayarak çalıştırıp kurmak istediğiniz dizini seçin. Kurulum yolundaki dizin adlarında kesinlikle Türkçe karakterler olmasın. Seçtiğiniz hedef dizinde bir "openofficeportable" dizini yaratılacak tüm gerekli tüm dosyalar oraya açılacaktır.

3. "X:\OpenOfficePortable\App\openoffice\share\fonts\truetype" dizinini başka bir yere kopyalayın. (X:\ sabit veya USB flash diskte openoffice.org'u kurduğunuz dizin)

4. X:\OpenOfficePortable\App\openoffice\ dizinindeki tüm dosyaları silin.

5. Yerel OpenOffice.org dosyalarınızı (Dosyaların bulunduğu dizin sistemde kurulu Ooo sürümüne göre değişiklik göstermekle birlikte, genellikle C:\Program Files\OpenOffice.org ...\ dizininde bulunurlar.) aynı dizine (X:\OpenOfficePortable\App\openoffice\) kopyalayın.

6. Daha önce başka yere kaydettiğiniz dizini (fonts\truetype) tekrar aynı yere (X:\OpenOfficePortable\App\openoffice\share\fonts\truetype) kopyalayın.

7. Eğer sistemde java yüklü değilse veya Openoffice'in USB diskte taşınabilir bir kopyasının kaydedilerek java yüklü olmayan başka sistemlerde de openoffice javalı kullanılmak isteniyorsa, ilgili dizine veya USB diske portable javayı yükleyin.

Portable Javanın Kurulması ve Yapılandırılması
--------------------------------------------------------

Bilindiği gibi Ooo'un bazı özelliklerinin kullanılabilmesi için sistemde java yüklü olması gerekiyor. Eğer java yüklü değilse bazı özellikleri kullanılamıyor. Eğer taşınabilir paketin kullanıldığı bilgisayarda java yüklü ise Ooo bunu kullanıyor. Ama sistemde java yüklü değilse veya javanın yüklü olmadığı sistemlerde de oluşturulan taşınabilir paketin java ortamını kullanabilmesi için java'nın da taşınabilir olması ve Ooo'un java'nın taşınabilir sürümünü algılayarak kullanması gerekiyor. Bu özellik 2.2.1 sürümünden sonra Ooo'a eklendi. Bunun için öncelikle paket içine portable java kurulması ve doğru yapılandırılması gerekiyor. Bu noktada önemli bir ayrıntı var. Portable Java'nın kurulabilmesi ve düzgün çalışabilmesi için Java'nın doğru dizine (" X:\PortableApps\CommonFiles\Java" veya "X:\PortableApps\OpenOfficePortable\App\Java") dizinine yüklenmesi ve dizin adlarında Türkçe karakter bulunmaması gerekiyor.  Aksi takdirde java çalışmıyor.

Portable Java da iki şekilde kurulup yapılandırılabilir:

i-Javanın taşınabilir sürümünün oluşturulması ve çalıştırılabilmesi için sistemde kurulu java dosyalarını (genellikle C:\Program Files\Java\jre1.6.0_03  dizininde bulunurlar) elle gerekli dizinlere ("X:\PortableApps\CommonFiles\Java" veya "X:\PortableApps\OpenOfficePortable\App\Java") kopyalayın. Dizin adlarında Türkçe karakterler yer almasın. Java dosyalarının elle kopyalanması durumunda, ayrıca ilgili dizinde "javaportable.ini" adıyla bir dosya yaratılarak bu dosyanın bir metin editörü (örneğin, notepad) ile açılıp,

[JavaPortable]
Vendor=Sun Microsystems Inc.
Version=1.6.0_11
URL=http://java.sun.com/

satırlarının dosyaya kaydedilmesi gerekiyor.

ii- Java'nın taşınabilir sürümünün oluşturulması için Java_Portablizer programı da (() kullanılabilir.  Java_Portablizer programı çalıştırıldığında ekrandaki adımlar izlenerek ilgili dosyalar program tarafından ilgili dizine kopyalanıyor ve "javaportable.ini" dosyası otomatik olarak oluşturuluyor.

Java dosyalarını kopyalama ve yapılandırmadan sonra Ooo'u çalıştırarak Araçlar/Seçenekler/Openoffice.org/Java seçeneğini seçin. Java seçenekleri penceresinde Ekle düğmesini tıklayın. Gelen pencerede Java dosyalarını kopyaladığınız ilgili dizini gösterin ve Tamam'ı tıklayın. Bu aşamada Portable Java'nın kullanılabilmesi için Ooo'u kapatıp tekrar açmanız gerekebilir. Artık Ooo Türkçe taşınabilir paketi, USB diskinizde taşıdığınız portable Javayı, java'nın yüklü olmadığı sistemlerde bile kullanacaktır.

8. Son olarak Türkçe yazım ve heceleme denetçisi zemberek eklentisinin yüklenmesi gerekiyor.

Zemberek Eklentisini Yüklemek
-----------------------------------
Oluşturduğunuz Türkçe taşınabilir paketin Türkçe yazım denetimi ve heceleme yapabilmesi için; paketin 1. yolla oluşturulması durumunda yerel Ooo kurulumunda zemberek eklentisi yoksa, ikinci yolla oluşturulması durumunda ise mutlaka zemberek eklentisinin ayrıca kurulması gerekmektedir. Buna göre Zemberek eklentisinin ayrıca kurulması gerekiyorsa "http://www.openoffice.org.tr/component/option,com_docman/task,cat_view/gid,55/Itemid,77/" adresinde açıklanan adımları dikkatlice izleyerek eklentiyi kurun ve gerekli ayarlarını yapın.

Artık kurulum gerektirmeyen Ooo Türkçe taşınabilir paketi tüm özellikleriyle istediğiniz bilgisayarda kullanıma hazırdır.

Ooo kullanıcılarına yararlı olacağı umuduyla...

Saygılarımla,
Fikret Erdemir

(KAYNAK::)

Son Düzenleme: khramn ~ 21 Ocak 2009 22:21
keremcan063
21-01-2009, 22:29   |  #9  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
126 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2008

arkadaşlar buldum 2nize de teşekkür ediyorum