Açıköğretim Sınav Soruları, AÖF Sınav yerleri

esesbro
02-08-2016, 13:47   |  #1  
esesbro avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
0 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2016

Aöf nedir, nasıl olur?

                Açıköğretim Fakültesi,1982 yılında kurulmuştur. Uzaktan eğitim tekniği ile öğrencilere hizmet veren, Anadolu üniversitesinin bir fakülte bölümüdür. İkamet edilen ilde üniversite kazanamayıp farklı illerde okuma imkânı sunulmayan, hatta örgün olarak üniversiteye kaydolmaya fırsatı olmayan Türk vatandaşlarının yardımına koşan bir metoddur.

                Sistemi nasıl işler?

                Açık öğretim sisteminin bilinmeyen bir tarafı da, Açık öğretim fakültesi öğrencileri için her ilde, Anadolu üniversitesinin belirlemiş olduğu üniversitelerde dersler verilir. Açık öğretim fakültesi öğrencileri her yıl vize, final ve bütünleme sınavı olmak üzere 3 kez sınava girmekte ve bu sınavlar sonucunda bir üst dönem sınıflarına geçmekte veyahut geçememektedir. Fakat açık öğretim fakültesi son yıllarda kredili sisteme geçmiştir, kredili sistemde ise sene bahar ve güz olarak iki döneme ayrılıp, her dönemde de vize ve final olarak iki imtihan yapılmaktadır, bütünleme sınavı kredili sistemde bulunmamaktadır. Aöf sınav sonuçları Anadolu üniversitesinin kendi internet sitesinden öğrenmemiz mümkündür.

                Açıköğretim fakültesine nasıl girilir?

                Açık öğretim fakültesine girmek için üniversite sınavlarına girmek için uygulamaya konulmuş olan sınavlara girmek gerekmektedir. Açık öğretim fakültesindeki bazı bölümler kontenjan istememiş bölümler olup, isteyen herkes istediği tercihi yapabilirken, bazı bölümlerde kontenjan sınırı vardır. Ve sadece belirli bir puan barajının üzerine çıkabilen öğrenciler girebilir. Ayrıca herhangi bir üniversitenin örgün bölümlerinde okuyan tüm öğrenciler, açık öğretim fakültesinin kontenjan istemeyen bölümlerinden istedikleri birine, üniversite sınavına girmeden kayıt olup okuyabilirler. Aöf sınav yerleri ÖSYM merkezi tarafınca belirlenir. Genelde ise İzmir, İstanbul, Ankara gibi büyükşehir merkezlerinde sınav yapılır. Aof sinav sonuclari ÖSYM sınav sonuç sitesi üzerinden öğrenilir.

                Sınav sistemi

Anadolu Üniversitesi Açık öğretim fakültesi tarafından düzenlenen sınav süresi sabittir ve 2 saat olarak uygulanmaktadır. Her bir ders için ayrılan vakit otuz dakika olarak tanımlanmıştır. Bir oturumda ise en fazla dört dersin sınavına katılma imkânları vardır. Sadece tek ders sınavına girmek isteyen öğrenciler için tanınan süre 2 saat olarak uygulanır. Her ders için ayrılan otuz dakikalık zaman sınırlaması içerisinde, soru başına düşün zaman 1 dakika 30 saniyedir. Bir derste toplam yirmi soru vardır.