acil yardım butona tıkladığımda videomun acılması

hall_ill
30-05-2009, 00:57   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009

bnm sorunum flash moviemde butona tıkladığımda videomun media player la acılmasını istiyorum ama bi türlü nasıl yapacağımı bulamadım yardım ederseniz sevinirim simdiden tskAğzı kulaklarına varıyor

hsnhsynisler
02-06-2009, 10:17   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
267 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009

 

Bulan birisi varsa söylesin bende ugraştım ama yapamadım

hsnhsynisler
05-06-2009, 15:23   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
267 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009

şuna bi bakabilcek varmı

Süleyman.
05-06-2009, 16:58   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

Bildiğim kadarıyla normal Media Player çalıştırmıyor flaş videoları ama Media Player Classic çalıştırıyor. Bunun için dosyanın üzerinde sağ fare tuşunu seçip "Birlikte Aç" seçeneğinden Media Player Classic'i seçmelesiniz. % 100 emin değilim; bir deneyin.

hsnhsynisler
05-06-2009, 17:06   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
267 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009

hayır tam olarak şunu demek istemiş arkadaşımız ve sorun şu örneğin bir resmi flashın kütüphanesine bi resmmi yükleyip kullanıyoruz gösteriyoruzz ama bir videoyuda yukleyıp kuulanabiliyormuyuz ben ugrastım yapamadım

hsnhsynisler
05-06-2009, 22:24   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
267 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009

Şu konuya bakıcak varmı tekrardan

cbilgen13
05-06-2009, 23:15   |  #7  
cbilgen13 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,442 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2007
hsnhsynisler
Şu konuya bakıcak varmı
konuya bkıyorum :D

öncelikle yeni açtığımız sayfaya flash player'ı yerleştirmemiz gerekiyor...flash player'ı windows sekmesi altında bulunan "COMPONENTS" altından ulaşıyoruz


COMPONENTS'e tıkladığımızda karşımıza resimdeki gibi minik bir menü çıkıyor ve bu menüden FLVPlayback aracını sürükleyerek sahnemize alıyoruz..bu işlem sonunda güzel görünümlü bir flash player elde ediyoruz alttaki resim gibi..:)


bu işlemlerden sonra geriye player'ın rahatlıkla bulması için video'nun yolunu tarif ediyoruz. Bunun için player'a bir kere tıkladıktan sahnenin altında bulunan parameters sekmesinin hemen altında bulunan contentpath satırına resimdeki gibi yolu yazıyoruz...

kaydettikten sonra ctrl+enter kombinasyonu ile swf uzantılı dosyamızı elde ediyoruz...gerisinide çözersiniz artık değil mi??

Dikkat etmeniz gereken hususlar::

1- Video'nun flv uzantılı olması..
2- web sitesine atılacak playerlar video yolunun benim örnekte gösterdiğim gibi c:\falanfistan\video.flv değilde..host altında olacağı gibi hedefinde uygun şekilde yazılması gerekmektedir..
3- youtube gibi bir sitesen video gösterim yapılacaksa eğer yine parametre'nin yani hedef video yolunun eksiksiz yazılması gerekmektedir..örn: http:\\\ı neyse artık...

takıldığınız nokta olursa bana msn'den ulaşın..bütün flash sewerlere kolay gelsin :D Blog gibi oldu cevap beee...

hsnhsynisler
06-06-2009, 09:27   |  #8  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
267 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009

çooooooooooooooooooooooook teşekkürler

hsnhsynisler
06-06-2009, 09:40   |  #9  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
267 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009

yaptım ve cok güzel oldu bu flash gercekten cok güzel bir program öğrendice seviyorum :D

cbilgen13
06-06-2009, 09:59   |  #10  
cbilgen13 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,442 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2007
hsnhsynisler
çooooooooooooooooooooooook teşekkü
işine yaradığına sewindim...maille gönderdiğin çalışmalara da baktım oldukça başarılı sen bu işi kavramışsın bayağı...çalışmlarında başarılar dilerim...

hsnhsynisler
10-06-2009, 20:38   |  #11  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
267 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009

3- youtube gibi bir sitesen video gösterim yapılacaksa eğer yine parametre'nin yani hedef video yolunun eksiksiz yazılması gerekmektedir..örn: http:\\\ı neyse artık...

Cemil abi bunu yazmıssın ya ben bunu yaptım bunun calışması için benim flashı bir hostinge felan yuklememmı lazım calısması için normalde calısmadı da

fraise25
02-11-2009, 09:50   |  #12  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
120 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2009

çok teşekkür ederim

hall_ill
06-11-2009, 13:02   |  #13  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009

Arkadaşlar bn sunu denedim ve basarılı oldu
"on(press){
 getURL("hoca.mpg")
}"
bu sekilde tüm video uzantılarını internet explorer uzerinden media playerla açabiliyoruz baya bi ugrastırdı ama sonunda oldu

cbilgen13
06-11-2009, 13:33   |  #14  
cbilgen13 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,442 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2007
Alıntı: hall_ill  
Arkadaşlar bn sunu denedim ve basarılı oldu
"on(press){
 getURL("hoca.mpg")
}"
bu sekilde tüm video uzantılarını internet explorer uzerinden media playerla açabiliyoruz baya bi ugrastırdı ama sonunda
kodun bu şekilde çalıştığına emin misin... çünkü verdiğin kod flash içerisinde bir sayfaya link vermek için kullanılıyor... hani adresin tamamını yazmış olsan...atıyorum http://www.videolar/hoca.html gibi o zaman bu sayfada bir mpg gömülü ise direk İE media player ile açacaktır... ama sadece getURL("hoca.mpg") işe yaramaması lazım çünkü başvuru adresi yok nerdeki hangi hoca.mpg dosyasını çağırıyorsun....

ama yinede 6 ay sonunda (çalıştıysa eğer) çözümü bulmana sevindim...:D

Son Düzenleme: cbilgen13 ~ 06 Kasım 2009 13:36