aCil Yardım güzel bi anakart tavsiyesi

Alibaba
03-05-2008, 01:20   |  #26  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
427 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

zoruma gidecek olan nedir anlamadım?
büyük bir şirkette staj yapman güzel ama, konu dışı.

yine bilmeden terbiyesizce yorum yapmışsın benim bu ülke için maddi bir çıkarım olmadan yaptığım hizmetleri çok az kişi yapmıştır.

eğitim sistemimiz ve hocalarımız çok iyiyse sorun nerede?
öğrencilerimiz mi geri zekalı?
neden dünyada bilimsel varlık gösteremiyoruz?
neden o çok büyük firmalar birşeyler üretmekten çok yurtdışından ithal ettikleri ürünleri satarak büyüyor?

daha reşit bile olamadan evliya olmuş bana ders veriyorsun aferin.

forum sen yazınca kirlenmiyor da ben cevap yazınca mı kirleniyor?

bu ne kibir böyle,
beşparmak dağlarını da mı sen yarattın? :)

R3QU3M
Evet ben öğrenciyim ve büyük bir bilgisayar şirketinde staj görüyorum ve bundanda gurur duyuyorum zorunamı gitti ben bilgisayarı iyi bildiğimi iddia etmiyorum aslında kimse iyi bilmiyor kimse usta değil herkez hangi meslek dalındaysa o meslek ile ilgili ölene kadar yeni şeyler öğrenir.Sen burda kalkmış eğticileri aşağılıyorsun kendi kendine sor bakalım o çıkarcı hocaların olmasa bu günlere gelebilirmiydin elbet görevini en iyi şekilde yerine getiren hocalarda var bu dünyada.Yazık Türkiye senin gibi insanlar yüzünden kaybediyor bu ülkenin gelişmesini sağlayan hocaları kötülüyorsun birde okumuş adam olacaksın Nice insanlar gördüm, üzerinde elbisesi yok. Nice elbiseler gördüm, içinde insan yok.Umarım bu sözden kendine bir pay çıkarırsın.Lütfen daha cevap yazmada tartışma çıkmasın eğer biraz anlaşıylıysan forum kirleniyor.
linda
03-05-2008, 02:22   |  #27  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
387 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2007

neyse okudum mesajlarınızı. valla yazmadan edemedim. abartılacak bir konu yok. ben daha taytay da edecek seviyede de değilim sizin yanınızda. birincisi alınmaya gerek yok aslında. ikincisi bir şey anlatırken bilgisayarcıların % bilmem kaçı bilmez ifadesi biraz gurur içeriyor. ben zaten bilmediğim için rahatım. ama yeri geldiğinde bildiğim bir şey olursa nasıl yaptın diyene benim işim bu diyorum.espriyle karışık kendi çapımda havamı atıyorum. gelelim %99 ifadesine.dünyada 100  tane bilgisayar bilen var da sanki bunlardan sanki biri SDU gibi alğılanmış. arkadaşın alınmasına gerek yoktu. neden kendinizi 99 içinde görüyorsunuz da 1 lik grupta görmüyorsunuz.ona şaşırdım. belki sizde de biraz gurur ve kibir var.ALİBABA da belli var sizde de kesin kendini  büyük görme var. netice de bilen havsını basar. kim ne derse desin

Son Düzenleme: linda ~ 03 Mayıs 2008 02:51
Alibaba
03-05-2008, 11:15   |  #28  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
427 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

gençler!
siz anlamadan okuyor, anlamak istediğinizi okuyorsunuz.
tarafsız bir yaklaşımla ve sindirerek okuyun.
iyi bir bilgisayarcı olmanın temel şartı objektif ve stabil bir mantığa sahip olmaktır.

mesajlarımı dikkatle, kelime kelime ve anlayarak okuyun.
bilgisayarcılığı bile kuru milliyetçilik haline getirmeyin.
işin içine milliyetçilik girmesi gerekse bunu ilk önce en şiddetli yapacak insanlardanım.

burada bulunmam bile siz gençlere destek olmak.
ama başıboş sokak dili, mantıksız yaklaşımlarla bilim ve teknolojiyle bağdaşmaz. arabesk tavırlarla yaşamak
bize birşey kazandıracak olsa huzurlu ve gelişmiş bir ülkede yaşıyor olurduk, bir kamyon domates ihracına karşılık bir cep telefonu ya da laptop ithal eden ülke kalmazdık.


orda yazmışım: BİLGİSAYARCI *GEÇİNENLERİN* %99u.
geçinmekle yasal belgeli olarak öyle olmak farklı şeylerdir.

acele etmeyin, sürat felakettir.
overclocked beyinlerinizi defaulta alın.
kendinizi zeki kabul ediyor olabilirsiniz ama,
dikkat ve özen hızdan daha değerlidir.

babanızın arabasıyla sürat yapıp parçalamak kolaydır,
babanızın aldığı bilgisayarları mıncıklayarak kendini
dahi hissetmek de kolaydır.
önce, mezun olun, faydalı işler yaparak para kazanın, kendinize bakmayı öğrenin, sonra kendi kazandığınızdan artırabildiklerinizle artı değerler yaratıp onunla gurur duyun.


türkiyede bilgisayarcı geçinenlerin yüzde kaçının bilgisayar uzmanlığı eğitimi ve de bu eğitimden kaynaklanan yetki ve sorumluluk diploması var hiç incelediniz mi?
türkiyede bilgisayarcılığın yasal bir yetki ve sorumluluk takibi yapılıyor mu?

kaç tane müşterisinin ramini ekran kartını çalan, değiştiren bilgisayarcı ortaya çıkarılıyor cezalandırılıyor.
ya da yarım yamalak ucube yazılımlarla müşteriyi aldatıp maddi ve manevi zarara uğratan kaç vurkaççı firma ceza alıyor?
görüyorsunuz adam yeni bilgisayar alıyor ya da toplatıyor, ertesi gün arızalı diye buraya yazıyor. aldığı yere güvenmiyor, uğramıyor bile.

ben mühendislerin bile bilgisayarından ram çalan, eksik ramle satan firmaları çok gördüm. bilgisayarcı dükkanlarından bile değil, firmalardan bahsediyorum.

ulusal yanlışları görmezden gelmek sizi milliyetçi değil, vatanhaini yapar. benim ne bildiğim ne kadar bildiğim, ne havası attığıma kafa yormayın. piyasada çalışmıyorum. maddi bir çıkarım yok. mesleğimi de hiçbir zaman para veya kariyer odaklı yapmadım.

benim söylediğim şeyleri ispatlayacak tonla delilim var, peki sizin çürütecek deliliniz var mı?
bu alınganlık ve yanlış anlama, üstüne alınma hastalığı halkın çoğunda var. gözünüzün içine bakarak yalan söyleyip sizi canım köylüm işçim diye aldatan, suç makinesi psikopatları sürekli aranıza salan hasta insanlara hoşgörüyle yaklaşırken, %60ımız aptal diyen subaylıktan atılma bir yazarı tu kaka yapabiliyorsunuz. adam doğrudan kendini %60 görüyor. çünkü bastırılmış bir aptallık duygusuyla yaşıyor, ortaya çıkarılması onu sinirlendiriyor.

ruh sağlığı bozuk bir toplum ne bilim yapabilir ne teknoloji. her gün tarfikte birbirini ezer, adliyede birbirini bıçaklar, maçta kavga çıkarır, ona buna tecavüz edip öldürür, örtünerek ya da soyunarak tatmin olmaya çalışır, lüks içindeki patronu ayda milyonlar, sürünen işçisi 400ytl kazanır...

sosyal sistemde de yanlışlar doğruları götürür. yani  problemli insanlar normal insanların tüm verimini yok eder.

memlekette onca sorunlu ve konuşmasını bile bilmeyen insan varken kalkıp beni suçlamanız ve hedef yapmanızı düşünmeniz lazım.

linda
neyse okudum mesajlarınızı. valla yazmadan edemedim. abartılacak bir konu yok. ben daha taytay da edecek seviyede de değilim sizin yanınızda. birincisi alınmaya gerek yok aslında. ikincisi bir şey anlatırken bilgisayarcıların % bilmem kaçı bilmez ifadesi biraz gurur içeriyor. ben zaten bilmediğim için rahatım. ama yeri geldiğinde bildiğim bir şey olursa nasıl yaptın diyene benim işim bu diyorum.espriyle karışık kendi çapımda havamı atıyorum. gelelim %99 ifadesine.dünyada 100  tane bilgisayar bilen var da sanki bunlardan sanki biri SDU gibi alğılanmış. arkadaşın alınmasına gerek yoktu. neden kendinizi 99 içinde görüyorsunuz da 1 lik grupta görmüyorsunuz.ona şaşırdım. belki sizde de biraz gurur ve kibir var.ALİBABA da belli var sizde de kesin kendini  büyük görme var. netice de bilen havsını basar. kim ne derse
Alibaba
03-05-2008, 12:12   |  #29  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
427 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

tam tersini amaçlarken, beni haklı çıkaran şeyler söylediğinin farkında mısın?

aygıt yöneticisine gir, computer satırını aç.
ACPI based PC göreceksin, 10 yıldan fazladır bu böyle.
sistem cihazlarında da göreceksin ACPIyi.

ben bilgisayarcılar neden 3dmax, SAP, delphi, C++, oracle, SQL vs bilmiyor diye eleştirmiyorum, onlar sadece seçimlik bir ürün, bilsen de olur bilmesen de.

donanımın en temel bileşenlerinden acpiyi bilmeyen ustalarına laf söylemek için nasıl bir yetki haddim olması gerekiyor sahin bey?

acpiyi bilmeyenlerin daha ne temelleri de bilmediğini,
karadüzen bilgisayarcılık yaptıklarını, işi bilmeyenleri çok iyi ikna edecek yöntemler geliştirdiklerini şuracıkta ortaya sermeme ne dersin? temel olmadan çatı olur mu? ama sen kendine pempe panjur bile yapmışsın.

ustalarına laf söyletmiyorsun ama bir sürü teknik servis ve yazılım uzmanını eğitmiş kendi imkanlarıyla yüksek lisans bile yapmış birine haddini bildiriyorsun, bravo.

sahte hacı, hoca, üfürükçü, falcı ve şifacıların bol olduğu, ortalama eğitim süresinin 4-5 yıl olduğu bir ülkede yaşadığımızı biliyorsundur umarım?
bunu yükseltmeye çalışmak yerine ortalamadan uzaklaşanlarla savaşmak daha mı zevkli?

sah1n
Bilgisayarcı hangi birini hafızasında tutsun arkadaşım o kadar çok şey varki hepsini aklında tutman imkansız kaldıki tüm her şey sürekli gelmiyor başına belli bir müddet sonra unutuyor insan haliyle google acpı yazıp aratmak çok mu zor yani, şimdi sırf acpı yi bilmiyor diye bu kadar adamı aşağılaman mı gerek.
Benim nice tanıdığım ustalarım varki içinden çıkamıyacağı işler yok ama acpı sorsan belki bilmez yani sen şimdi kalkmış bu kişilere laf atıyorsun ve haddini aşıyorsun.
sah1n
03-05-2008, 12:40   |  #30  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,757 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2007

tamam abi ben senle laf dalaşına felan girmicem mesajımıda siliyorum.

linda
03-05-2008, 17:55   |  #31  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
387 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2007

HAHAHAHAHA DİYORUM

The_real
04-05-2008, 22:59   |  #32  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
41 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2007

arKaDaŞLar PCYe Bi Format aTTım  1-2 Gün Girdim neLer olmuş burda böyle Linda  sah1n   Alibaba  Borga-x hepinize çok tşk ederim gerçekten çok yardımınız dokun anakartı ise tekrar garantiye gönderdik geldiğinde inş. sorun kalmıcak en azından öyle umut ediyorum alibaba özellikle bişi sormak istiyorum işlemciyle alakalı olabilirmi çünkü bilgisayarcıya gittiğimde bişeyi frk ettim anakartı  bu 3. ekran kartı 2. power sulup değişt ramlar değişti bi tek işlemci kaldı değişmediğimiz acaba sorun onda olabilirmi

The_real
04-05-2008, 23:02   |  #33  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
41 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2007

bunları değiştirmeme rağmen hala o kasma mevcuttu hepsi ayrı ayrı zamanlarda değişti örnek olarak Fear oyunu eski sistemimde hiç takılmadan oynarken bunda takılmalar mevcut

Alibaba
05-05-2008, 01:45   |  #34  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
427 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

herşeyi değiştirmemişsin, diskler?
bence senin disklerinde ya da diskleri takış tarzında bir sorun var.
her iki diskini de ayrı IDE soketlerine bağla.
windowsunu 80 liğe değil 160 lığa kur. 80 i az kullan yedek için kullan.
her iki diskine de tam chkdsk yaptır(yüzey denetimli)
saatler sürecek ama bunu yapman gerek.

işlemcine laf söyleme AMD işlemciler günah keçisi yapılamayacak kadar mukaddes işlemcilerdir, elindeki işlemci de çok güzel bir işlemci.

bu takılmalar disklerdeki cluster okuma güçlüklerinden oluşur genelde. windows oyun da oynasan her an diskle mutlaka iş yapar ve büyük ihtimal disklerinle ilgili bir takıntı var. diskleri tek tek takarak kullanmayı ve arızalı olanı bulmayı da deneyebilirsin.

The_real
arKaDaŞLar PCYe Bi Format aTTım  1-2 Gün Girdim neLer olmuş burda böyle Linda  sah1n   Alibaba  Borga-x hepinize çok tşk ederim gerçekten çok yardımınız dokun anakartı ise tekrar garantiye gönderdik geldiğinde inş. sorun kalmıcak en azından öyle umut ediyorum alibaba özellikle bişi sormak istiyorum işlemciyle alakalı olabilirmi çünkü bilgisayarcıya gittiğimde bişeyi frk ettim anakartı  bu 3. ekran kartı 2. power sulup değişt ramlar değişti bi tek işlemci kaldı değişmediğimiz acaba sorun onda
Son Düzenleme: Alibaba ~ 05 Mayıs 2008 01:54
The_real
05-05-2008, 01:55   |  #35  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
41 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2007

alibaba diskleri değiştik bide süpelendik sıfır bi 160gb hardiske kurduk windows ama yine aynıydı sanırım kblolar aynı 2li 3 lü onlardan bu arada sana ayrıca tşkkür etmek istiyorum kendi sorununmuş gibi ilgileniyorsun yol gösteriyorsun allah razı olsun

The_real
05-05-2008, 02:00   |  #36  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
41 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2007

AMD gerçekten hem performans  hemnde ekonomi yönününden ideal bi işlemci intel hiç kullanmadım kullanmakta istemem benim demek istemem sonuçta eloktronik bi parça acaba sorunlumuydu aldığımızda ondan mı oluyo hardiske gelince benimde bişey dikkatimi çekti 160Gbla 80 Gb arasında ısı farkı vardı yanlış hatırlamıyorsam 10 derece falan 80Gb daha ısınmıstı ilk hardiskim bu bende süpeleniyorum

Alibaba
05-05-2008, 02:33   |  #37  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
427 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

80 liği hiç takmadan kullandın mı hiç  bir süre???

dediğim gibi bu tip takılmaları disk gibi çevre üniteleri yaratır.

işlemci takılmaz. işlemci ya kusursuz çalışır ya da anında kitlenir. çünkü saniyede milyarlarca işlem yapar.
bir tanesini dahi hatalı işlese digital af yoktur.
takılma anlarında task managerdan CPU ve disk IO aktivitelerini bellek aktivitelerini takip edip bulabilirdiniz aslında, ama bunlar biraz uzmanlık gerektiriyor.

The_real
AMD gerçekten hem performans  hemnde ekonomi yönününden ideal bi işlemci intel hiç kullanmadım kullanmakta istemem benim demek istemem sonuçta eloktronik bi parça acaba sorunlumuydu aldığımızda ondan mı oluyo hardiske gelince benimde bişey dikkatimi çekti 160Gbla 80 Gb arasında ısı farkı vardı yanlış hatırlamıyorsam 10 derece falan 80Gb daha ısınmıstı ilk hardiskim bu bende sü
Son Düzenleme: Alibaba ~ 05 Mayıs 2008 02:38
The_real
05-05-2008, 02:41   |  #38  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
41 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2007

evet çok uzun süere değil ama serviste bayağı durduk 4-5 saat kadar yine oyunlarda takılmalar nette beklemeler yaptı walla işin içinden çıkamadım alibaba herşeyi deniyorum pcyyi hızlandıralım derken elimizdekindende olduk :(

Alibaba
05-05-2008, 03:00   |  #39  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
427 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007
The_real
evet çok uzun süere değil ama serviste bayağı durduk 4-5 saat kadar yine oyunlarda takılmalar nette beklemeler yaptı walla işin içinden çıkamadım alibaba herşeyi deniyorum pcyyi hızlandıralım derken elimizdekindende olduk :(
bilgisayarında birden çok sorun üst üste gelmiş ve servistekiler işi çorba etmiş de olabilir.
internetteki takılmaların herkesin sorunu, explorer hataları, servis takılmaları çok yaygındır. internet senkron çalışmaz.

peki takılma anında disk lambası ne durumda?
takılmanın kaynağını bulmak için task managerin görünmeyen kolonlarını açıp işlemciyi veya diski en çok meşgul eden prosesi bulmanız lazım. teknik servisler malesef kasap gibi çalışıyor. işin teorisini bilmedikleri için, o olmadı bunu tak şeklinde çözüm üretebiliyorlar sadece.

Alibaba
05-05-2008, 03:05   |  #40  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
427 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

bir de takılma anlarındaki bilgisayarın saatini not al ve
bilgisayar /yönetden olay yöneticisi kayıtlarından o saatteki arıza bildirimlerini incele.

The_real
05-05-2008, 03:06   |  #41  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
41 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2007

Sarnırım bu Kasap deyimin çoğu servis için geçerli peki bana bi program önerebilirmşisşn parca ısılarını gösterecek performansıını ölçebilecek?

Alibaba
05-05-2008, 03:15   |  #42  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
427 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

sisoft sandra güzel programdır.
everest de güzel, hwmonitor de..
ama bir parçanın sapıtması için mutlaka ısınması gerekmez.
bu tip sorunlar sadece bilgisayarcılarda olsa yine iyi. sen cins sorunu olan bir araban olsun ve sanayiye bir düş de başına neler geliyor gör.
arabadan anlayan adamı bile soğana çeviriyorlar.

The_real
06-05-2008, 00:53   |  #43  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
41 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2007

sanırım bu pc beni kanser edicek yada kendine yazık ettirecek :)

The_real
06-05-2008, 01:39   |  #44  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
41 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2007

Alibaba senden bişey rica edebilirmiyim bu resimler hakkında yorum yapabilirmisin ne anlama geliyor yanlız anakart asus m3a değil şuan takılı olan Gigabyte GA-M55S-S3 geçiçi olarak kullanıyorum

[/URL]


[URL=http://www.resimekle.gen.tr/#9d0c02396bfb7cb3f236ecd32e39c443.JPG]