ACİL YARDIM Vb 6.0 da küçük bir uygulama için

cagoo
05-11-2014, 23:41   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2014

Merhaba hocanın verdiği bir ödev bu fakat baya uğraşmamıza rağmen biraz sıkıntı çekiyorum ya kafam allak bullak oldu iyice bilen birisi bir yardım eli uzatsın aşağıda soruyu yazıyorum onun altına da kendi yaptığım kodları yazıcam fakat nerde hata var çözemedim hangi butonu seçersem seçeyim izmire atıyor ve İzmir şehri seçilmiştir mesajını veriyor.

5 adet option box seçiniz. İsimlerini 5 adet il ismi yapınız. Forma bir buton koyunuz. Butona basıldığı zaman msgbox ile hangi il seçildi ise onu gösteren programı "on n goto" döngüsü ile yapınız.

[ Tüm kodu seç ] [ Yeni Pencerede Göster ]
Dim sehir Private Sub Command1_Click() On sehir GoTo izmir, manisa, balıkesir, bursa, istanbul izmir: Option1.Value = False MsgBox ("İzmir şehri seçilmiştir."): End manisa: Option2.Value = False sehir = MsgBox("Manisa şehri seçilmiştir."): End balıkesir: Option3.Value = False MsgBox ("Balıkesir şehri seçilmiştir."): End bursa: Option4.Value = False MsgBox ("Bursa şehri seçilmiştir."): End istanbul: Option5.Value = False MsgBox ("İstanbul şehri seçilmiştir"): End End Sub