acil yardma ihtiyacm var:( bilgisyr hiçbşy açmıyor

lalem122
14-04-2010, 01:04   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2010

Arkadaşlar bilgisayarda neyi açmak istersem isteyeyim windows resim ve faks görüntüleyicisiyle açılıyor tabi boş bir sayfa şeklinde.o yüzden hiç bir işlem yapamıyorum.sistem geri yükleme yapmayı düşündüm ama o da aynı şekilde resim ve faks görüntüleyicisiyle acılıyor.bunun yanısıra d ve c de acılmıyor.tıklıadığımda ''windows belirtilen aygıta,yola veya dosyaya erişemedi.öğeye erişmek için gerekli izinleriniz olmayabilir'' diye bir uyarı geliyor.bu durumda ne yapabilirim çözüm nedir sizce?format mı atmam gerekiyor illaki?

zrgnlr04
14-04-2010, 03:00   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
977 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2009

1-bununla tarat geçer,
(güvenli modda,masaüstünden çalıştır)
http://download.bleepingcomputer.com/sUBs/ComboFix.exe

2-[Teşekkür ederim arkadaslar.sorunu çözdüm.ilk olarak administrator oturumundan kullanıcı şifresini resetledim şifre yoktu ama oyle yaptım oldu.bilgisayarım/yönet/yerel kullanıcılar ve gruplar/users/kullanıcı adı/parola belirle adresinde parolayı sıfırladım.ve düzgün çalışıyor çok teşekkür ederim. ](Alıntı)

3-http://forum.bilisimruzgari.com/index.php?action=printpage;topic=31215.0
Anladığım kadarıyla virüslerden kaynaklanıyor.Buradaki küçük programı indirip,programı açınız.Ve safe mod ile güvenli kipte açmayı deneyiniz.Eğer güvenli kipte açabilirseniz,güncel güvenlik programlarınızla taramalarınızı yapınız.Sistem geri yükleme kapalı olsun.İşiniz bitince programı tekrar açıp normal mod seçeneği ile tekrar normal moda geçebilirsiniz.
http://www.superadblocker.com/downloads/BootSafe.exe (http://www.superadblocker.com/downloads/BootSafe.exe)
Peki bir de Bilgisayar açılırken F8 tuşuna basılı tutarak açmayı deneyip, çalışan en son ayarlarınız kısmından girmeyi denermisiniz.

4-[Sorunu çözdüm.USB girişli klavyeler BIOS'da zorluk çıkartıyormuş.Klavyenin usb ucunu değiştirdim(ekstradan başka giriş taktım) düzeldi.](Alıntı)
5-Çalıştır a Regedit yazıp enter liyorsun: 
Ardından HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\shell bu anahtar altındaki winampla aç, bilmem neyle aç. vb. gibi olan herşeyi siliyorsun ,ama shell anahtarını silmiyorsun.En sonunda Shell anahtarına tıkladıgında Varsayılan bölümünüe tıklayıp oraya explorer yazıp enter liyorsun ve sorunun çözülüyor.(Alıntı)

Son Düzenleme: zrgnlr04 ~ 14 Nisan 2010 03:30