Açılış sesi

HPQ-User
01-11-2008, 07:09   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 27
30,997 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

 

tekno44 sormuş:
Bilgisayarım ilk açılışındaki bip sesini vermiyor fanlar çalışıyor görüntü yok sebebi ne olabilir arkadaşlar.

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
amd 3000
asus anakard


İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 2.0.50727)

physfg
01-11-2008, 08:09   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,687 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

monitörde yanıp sönen imleç varsa...
donamım parçalarını kontrol edin kablosu çıkan yada gevşeyen var mı diye.

açılışta f8 ile windows un kurulu olduğu hdd yi seçin...

bunlar çare etmezse sistemi yani windowsu tekrar yükleyin(son çare)

hiç görüntü gelmiyorsa bağlantıları kontrol edin.varsa başka bi monitörde deneyin o da çalışmazsa ekran kartını kontrol edip varsa başka bi ekran kartı ile deneyin...sorun hangisinde ise değiştirirsiniz

piRe_
01-11-2008, 08:14   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,183 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2007

Büyük olasılıkla PSU arızası yeterli akım gelmiyor. Başka bir PSU takarak sisteminizi açın.

Son Düzenleme: piRe_ ~ 01 Kasım 2008 08:14
physfg
01-11-2008, 08:34   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,687 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008
piRe_
Büyük olasılıkla PSU arızası yeterli akım gelmiyor. Başka bir PSU takarak sisteminizi açın.
iide fanlar çalışıyor diyo power sorunsuz gibi

Barış
01-11-2008, 08:37   |  #5  
Barış avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
1,971 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

ram ve ekran kartı slotunu kontrol edin herhangi bi gevşeme sallanma varsa düzeltin...

piRe_
01-11-2008, 08:37   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,183 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2007
physfg
iide fanlar çalışıyor diyo power sorunsuz
Normal. Çalışabilir.
Bende de benzer bir arızalı psu var. Takınca kasaya elektrik geliyor, fanlar çalışıyor sorunsuz gibi dursada +3.3V gelmesi gereken voltajın 2.8 gibi bir değerle kasaya yansıdığını tespit ettim. Bu durumda pc açılmıyor.

Son Düzenleme: piRe_ ~ 01 Kasım 2008 08:38
tekno44
04-11-2008, 13:34   |  #7  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

psu sunu yeni değiştirdim ramları söküp takdım ekrankartınıda monitörümde açık. Ama değişen birşey yok.