Açılışta Ses Gelmemesi

Selim_C
13-12-2015, 15:27   |  #1  
Selim_C avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
157 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2015

Merhabalar. Pc'den geçenlerde yanlışlıkla sildiğim IDT'yi yeniden kurduğumda; eğer Pc'yi kulaklık takılı iken başlatmazsam açılışta ses versemde ses gelmiyor. Özelliklerden Sına'ya geldiğimde ise böyle bir hata alıyorum. Çözüm önerisi olan var mı?


Selim_C bu faydalı başlığı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
ttbpc
13-12-2015, 18:28   |  #2  
ttbpc avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 144
1,448 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2014

 

sürücüleri güncellemeyi dene

[ Tüm kodu seç ] [ Yeni Pencerede Göster ]
maytehnihzerwiz.com sıfırbeşyüzyirmikialtıyüzotuzaltıgırkdörtgırkdört yerinde zerwiz

ttbpc bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
Selim_C
14-12-2015, 01:44   |  #3  
Selim_C avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
157 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2015
Alıntı: ttbpc  
sürücüleri güncellemeyi dene

maytehnihzerwiz.com

sıfırbeşyüzyirmikialtıyüzotuzaltıgırkdörtgırkdört

yerinde

Sürücüler güncel. En azından Driver Booster kullanarak bir denedim. Herhangi bir sıkıntı yok. Ayrıca hazırda beklette de kulaklık takılıyken açınca düzeliyor. Virüs taramalarında da sıkıntı yok. -_-

Son Düzenleme: Selim_C ~ 14 Aralık 2015 03:35
Selim_C bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
ttbpc
14-12-2015, 13:10   |  #4  
ttbpc avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 144
1,448 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2014

IDT programını kaldırmayı dene.

Selim_C
14-12-2015, 18:00   |  #5  
Selim_C avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
157 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2015
Alıntı: ttbpc  
IDT programını kaldırmayı dene.
 

  Çok defalar kaldırdım ama halen böyle. Kulaklık takılıyken değilken kurdum sildim fln. işe yaramadı.. Hp'nin sitesinde de tüm driverler var Idt yok. Şaka gibi..

Selim_C bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
ttbpc
14-12-2015, 18:15   |  #6  
ttbpc avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 144
1,448 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2014

laptop marka model?

ayrıca ses kartının üreticisinin sitesinden güncellemeyi dene.

Selim_C
14-12-2015, 19:20   |  #7  
Selim_C avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
157 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2015

  Hp Pavilion G6 1301et . Sanırım Idt, Audio kısmını başka bir şirkete satmış. Driver bulamadım. Bana lazım olan SP59154 adlı driver. Hp'nin sitesinde olmayınca farklı yerlerden indirdim. Netice de böyle oluyor..

Selim_C bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
ttbpc
14-12-2015, 19:50   |  #8  
ttbpc avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 144
1,448 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2014

IDT, ses bölümünü Tempo Semiconductor Incorporated adlı bir şirkete satmış ve bu şirket de "OEMlerden edinin." diyor.

Ama HP'nin sitesinde var ben gördüm?

(Ama yeni sürümünün linki kırık bir eski versiyonunu buldum işine yarayabilir: http://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp55001-55500/sp55026.exe )  

NOT: Yüklü versiyonu kaldırmayı unutma.

Son Düzenleme: ttbpc ~ 14 Aralık 2015 19:51
Selim_C
15-12-2015, 03:41   |  #9  
Selim_C avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
157 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2015

  Yine aynı üstadım. Yüklemeden önce diğerini sildim. Kurdum, kulaklıksız başlatınca yine aynı açılıyor.. Hangi program tarafından kullanıldığını öğrenmek mümkün değil mi hiçbir şekilde? İnsanı deli ediyor böyle şeyler Çıldır

Selim_C bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
ttbpc
15-12-2015, 16:05   |  #10  
ttbpc avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 144
1,448 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2014

Bir de sürücüyü kaldır sürücüsüz dene.

Selim_C
16-12-2015, 03:05   |  #11  
Selim_C avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
157 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2015
Alıntı: ttbpc  
Bir de sürücüyü kaldır sürücüsüz dene.
 

  Anlamadım. Sürücü-yazılım farkı nedir? İkisi de aynı şey değil mi?

Selim_C bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
ttbpc
17-12-2015, 13:12   |  #12  
ttbpc avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 144
1,448 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2014

Yüklediğin IDT'yi kaldır, bir de öyle dene demek oluyor :).

Selim_C
17-12-2015, 18:39   |  #13  
Selim_C avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
157 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2015

  Üstadım öylede resimdeki gibi çarpılı gözüküyor.

Ayrıca yanında olan turuncu renkli ses şeysi bende yok. O da olmalı mı sistemde?

ttbpc
18-12-2015, 13:27   |  #14  
ttbpc avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 144
1,448 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2014

seninki IDT, o realtek sürücüsünün. olursa bilgisayar çöker uyumsuz driverdan :D

ama başka da çözüm önerisi kalmadı aklımda. (format dışında.)

Selim_C
24-12-2015, 19:53   |  #15  
Selim_C avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
157 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2015

Dostum kusra bakma. Sorunu hallettim ama tam emin olmadan bir şey yazmayayım dedim. Sonra da yazmayı unutmuşum.

Zaten ilk resimde de dediği gibi başlangıçta bir uygulama tarafından kullanıldığından vs. bahsediliyordu. Bende Hizmetler'deki ne kadar gereksiz program varsa kapadım. Şimdi başlangıçta her iki şekilde de başlıyor.

Ama bir süredir -gerek Youtube, gerek başka playerlerda- görüntü oynuyor, süre duruyor, ses gelmiyor. Ardından görüntü duruyor, ses geliyor, süre ilerliyor. Sonra düzgün devam ediyor.

Sıkıntı ses driver'ın da mı; yoksa ekran driver'ın da mı?

ttbpc
27-12-2015, 07:07   |  #16  
ttbpc avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 144
1,448 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2014

ekran kartını güncelle ardından tarayıcıda kayıtlı ne varsa sil (geçmiş, çerez gibi) olmadı başka tarayıcıyla dene.

ttbpc bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
Selim_C
28-12-2015, 20:51   |  #17  
Selim_C avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
157 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2015

  Kusura bakma, bazen uykusuzluktan ilk yapmam gereken şeyleri bile unutuyorum Kahkaha

Ekran kartının bir bileşenini silmişim (Nasıl becerdiysem artık?) 

Ondan kaynaklı -malum benimki onboard sistem olduğundan- geçiş sıkıntısı oluşuyormuş, silip tekrar kurdum, artık gerisi TTNET hızı Masum

ttbpc
29-12-2015, 13:21   |  #18  
ttbpc avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 144
1,448 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2014

ekran kartı nvidia ise ve combofix kullandıysan onlar birbirine düşmanlardır :D

Selim_C
29-12-2015, 21:01   |  #19  
Selim_C avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
157 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2015

  Benimki Amd.. Düşmanımın, düşmanı, dostumdur!.. Bu yüzden ComboFix Dans

ttbpc
30-12-2015, 13:40   |  #20  
ttbpc avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 144
1,448 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2014

ben nvidia kartında yaşamıştım o yüzden dedim combofix kullanırken dikkatli ol amd kelimesi geçen şeyleri silme :)

ttbpc bu faydalı yanıtı için aşağıdaki 1 kişiden teşekkür aldı... [ Göster ]
Selim_C
30-12-2015, 17:09   |  #21  
Selim_C avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 39
157 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2015

  Zaten deneyimli kullanıcılar diyor. Hiç değilse bi kere VPC'de kurup, deneyip de yapılmalı İyi