Adet sancısına ne iyi gelir

neiyigelirki
11-08-2016, 20:48   |  #1  
neiyigelirki avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
0 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2016

Adet döneminde kadınların en büyük sorunu adet sancıları. Adet sancısına ne iyi gelir ? Adet ağrılarına ne iyi gelir nasıl geçer bu makalemizde ele alacağız. Adet sancısı nasıl geçer, adet ağrısı neden olur gibi sorularla başlayalım.

ADET SANCISI NEDEN OLUR ?

Adet sancısı adet döneminde kanamaları azaltmak için rahimin kasılması sonucu ortaya çıkan ağrılardır. Adet döneminde kasılmalarla birlikte prostaglandin maddesi de salgılanır. Bu maddenin az yada çok salgılanması adet ağrılarına neden olur. Bu ağrı, sancı sırtınıza bacaklarına karnınıza da etkide bulunabilir.

ADET SANCISINA NE İYİ GELİR ?

Adet sancısına öncelikle ve herkes tarafından bilinen ısı tedavisi uygulanmalıdır. Sıcak bir su torbası sizin için çözüm olabilir. Adet ağrılarınızı ısı tedavisi ile geçiremezseniz ek olarak yapabileceklerinizi sizinle paylaşacağız. Paylaşacağımız bitkiler sayesinde adet sancısına bitkisel çözümler ile tanışmış olacaksınız.

ZENCEFİL İLE ADET AĞRISINA TEDAVİ

Zencefil regl ağrılarına iyi gelen bir bitkisel çözümdür. Zencefil adet ağrısının nedenleri arasında bulunan prostaglandinlerin salgılanmasını dengeleyici özelliği bulunmaktadır. Adet ağrınızla birlikte halsizlik ve yorgunluğu da giderici özelliği bulunmaktadır. Zencefili haşlayıp limon sıkarak çay olarak günde üç defa kullanarak ağrılarınıza en aza indirebilir, adet ağrılarına son verebilirsiniz.

FESLEĞEN İLE REGL AĞRISINA TEDAVİ

Fesleğen adet sancısı ve kramplarda kullanabileceğiniz bir bitkidir. Fesleğen içerisinde bulundurduğu asitik maddelerden dolayı regl ağrılarınıza iyi gelecektir. Fesleğeni kaynar suyun içerisinde on veya on beş dakika demleyerek günde bir defa kullanınız.

TARÇIN İLE ADET AĞRISINA TEDAVİ

Tarçın adet sancılarında  kullanmanız gereken bir bitkidir. Sancı dindirici özelliği bulunur. Tarçın ayrıca mikro organizmalar la savaşarak genel olarak sağlığınızı korur. Tarçını toz olarak alıp bir bardak içerisine bir çay kaşığı koyarak kaynatın. İçmeden önce soğumasını bekleyin. Tadı acı olacağı için şekerli şeyler ekleyebilirsiniz. Tarçını bir bardak çaya ekleyerek de kullanabilirsiniz.


PAPATYA ÇALI İLE REGL AĞRISINA TEDAVİ

Papatya çayının özellikleri saymakla bitmez. Papatya çayı adet sancılarına ve kramplara iyi gelir. Bir çay demliğine göz kararı normal çay demleme oranında papatya kurusu koyarak demleyin. Regl ağrılarına iyi gelmesi ile birlikte adet döneminde oluşan psikolojik rahatsızlıklara da iyi gelecektir.


Kaynak : http://neiyigelirki.com/adet-sancisina-ne-iyi-gelir/