Adil Kullanım Kotasına Mahkum değilsiniz

yunus07
19-06-2012, 21:19   |  #1  
yunus07 avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
992 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2011

TTNET'in uygulamaya başladığı adil kullanım kotası internet kullanıcılarını çok kötü etkiledi. Videoların HD kaliteye çıktığı, oyunların GB'larca yer tuttuğu günümüz internetinde ortalama 50GB bir internet kotası çoğu kullanıcı için ayın ilk haftasında tükeniyor. Ayın geri kalanında sürünen, yavaş bir internete mahkum olan kullanıcılar bu konuda imza kampanyaları düzenleseler bile pek dikkate alan olmadığı ortada...

Peki adil kullanım kotasına mahkum musunuz? Yok mu başka seçenek? Elbette var, Uydunet, Dsmartnet ve Vodafone gerçek sınırsız internet seçenekleri sunuyor. Şu bir gerçek ki tüketiciler istedikleri kadar imza toplasınlar, istedikleri kadar seslerini duyurmaya çalışsınlar en büyük yaptırım güçleri her ay ödedikleri faturalar. Abonelikler kotalı internet paketlerine sürdükçe, para aktıkça büyük şirketlerin bu sesleri dikkate almayacağı bir gerçek. Serbest piyasada rekabeti körüklemek için farklı tercihler yapılması gerekiyor.

İşte Alternatifleriniz:

Uydunet:

ADSL'nin aksine simetrik çalışan kablolu internet çok daha verimli bir teknolojidir ve 1 Mbit paket bile ADSL'de sunulan 1Mbit'den daha hızlı...

1 Mbit 29 TL / Ay
3 Mbit 49 TL / Ay
5 Mbit 69 TL / Ay
10 Mbit 99 TL / Ay
"Uydunet Sınırsız Tarifelerinde, Adil Kullanım Noktası olarak bilinen kullanılan data miktarına göre hız düşürme uygulaması yoktur."
İstediğiniz kadar indirin, hızını düşmeyecek, ADSL'ye en iyi ve en yaygın alternatif.

DsmartNet

Eskiden Smile markasıyla tanınan bu internet servisi kotalı ve kotasız paketler sunuyor. İşte kotasız paket fiyatları:

2 Mb Limitsiz 64 TL
4 Mb Limitsiz 82 TL
8 Mb Limitsiz 109 TL
16 Mb Limitsiz 129 TL
Turkcell SuperOnline

Her yerde var mı? Yok... Bu kadar, Turkcell Superonline sitelere hizmet sunsa da çoğu tüketici fiber interneti kullanamıyor ve daha uzun süre de kullanamayacak. Karşılaştırmaya yer bile vermemize gerek yok. Turkcell önce yerel yönetimler ile olan sorununu çözsün ve bu hizmeti her yerde sunsun.

Vodafone:

Vodafone ADSL mi satıyor? Hayır, mobil internet satıyor. Ama işin ufak bir numarası var, günlük 5 TL'lik paket limitsiz olarak sunuluyor. Her ne kadar bazı testler Vodafone internet bağlantısını Turkcell'den yavaş gösterse de günlük hayatta kazın ayağı hiç de öyle değil. Vodafone 12 Mbit mobil internet sunuyor, 12 Mbit sınırsız internet için ayda en fazla 150 TL ödüyorsunuz. Ucuz mu? Değil ama neredeyse her yerde, üstelik modem bile olmadan cep telefonunuzla sınırsız ve hızlı bir internet seçeneğiniz var. Acil durumlarda ve tatillerde tercih edebilirsiniz.
Kaynak:Technopat.

LENO7
19-06-2012, 22:34   |  #2  
LENO7 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 91
2,019 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2011
Alıntı: yunus07  
Şu bir gerçek ki tüketiciler istedikleri kadar imza toplasınlar, istedikleri kadar seslerini duyurmaya çalışsınlar en büyük yaptırım güçleri her ay ödedikleri faturalar. Abonelikler kotalı internet paketlerine sürdükçe, para aktıkça büyük şirketlerin bu sesleri dikkate almayacağı bir gerçek.
dabbe1
19-06-2012, 23:50   |  #3  
dabbe1 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,665 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

o testler gerçek... VODAFONE salyangoz hızında 3G satıyor avea ve TURKCELL gerçek 3G hızını satıyor... hala VODAFONE reklamı yapan var... VODAFONE'nun nesini beğeniyor ki?

Son Düzenleme: dabbe1 ~ 19 Haziran 2012 23:52