administratör kontrolü

OsMaN BaBa
22-11-2015, 01:50   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
52 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2007

Merhaba arkadaşlar ben bir şirkette işe girdim, burada bütün pc'ler administrator kontrolü altında ve o kadar sınırlı ki hiçbişey yapamıyorum, program bile yüklenmiyor program files'a erişim yasak. eğer bir program destination folder'ı bana seçtiriyorsa c'de başka bir yere yükleyip programı kurabiliyorum ama flash player, java vs. gibi kendini direkt c/program files'a kurmaya çalışan programlar yetkiniz yok diye hata veriyor, ben de program files default yükleme yeri olmasın o zaman diye düşündüm, regedit'ten programfilesdir'e geldim ve program files'ı c'de kendi oluşturduğum bir klasöre atamaya çalıştım, ama bunu yapıp tamama bastığımda da "değerin yeni içeriği yazılırken hata" diye bi uyarı verdi. bi fikri olan var mı?

Sistem Bilgilerim
Gökhan Akgül
23-11-2015, 01:11   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2015

Öncelikle bişey yapmamını öneririm. Şirket politikası gereği işten atılmaya kadar gider.

Ancak bu durumdan kurtulmak istiyorsan anlatayım. Kullandığım makina büyük ihtimal domin'de olan ve Group policy uygulanmış bir makinadır bu durumda bilgisayar üzerindeki lokal admin kullanıcısının şifresini kırmalı (Google'da bilgisayar şifresi sıfırlama boot diye arat) ve kullanıcına local admin yetkisi vermelisin.

Son olarak administrator diye yazılıyor ö ile değil

Enes Arslan
23-11-2015, 15:09   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2015

Merhabalar,

Bilgisayarınızın local user hesabının şifresini kırıp giriş yaptıktan sonra kendi user hesabınızı Administrators grubuna dahil etmek için domain konumundan kendi user hesabınızı bulmak için bile yine sizden yetkili kişinin bilgilerini isteyebilir. Yine de Gökhan Bey' in dediği yöntemi uygulamakta fayda var tabi sonucu da bizlerle paylaşırsanız seviniriz.