Adobe'dan Microsoft'a eleştiri bombardımanı

CHIP Online
06-11-2008, 10:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Adobe'dan Microsoft'a sert eleştiri: Zor kullanarak web video pazarına girmeye çalışıyorsunuz!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Adob ... bardimani_9453.html

Resimlerle: Birbirinden muhteşem ve ücretsiz 50 flash oyun!

Microsoft'un Silverlight'ının yeni sürümünü yayınlanmasının üzerinden çok geçmeden, Adobe'un CEO'su Shantanu Narayen Microsoft'la ilgili zehir zemberek bir açıklama yaptı. Microsoft'un zorla web video pazarına girmeye çalıştığını ifade eden Narayen, Microsoft'un şirketleri Flash'tan kendine ait olan Silverlight player'ına kaydırma konusunda pek de başarılı olmadığını ifade etti.

İnternete bağlı bilgisayarların neredeyse %98'inde bulunan Flash, YouTube gibi dev video portallarında da kullanılıyor. Son yapılan araştırmalara göre ise, sadece ABD baz alındığında, Microsoft'un Silverlight'ı %13'lük bir pay elde ederken, Adobe'un Flash'ı ise %86'lık bir payla açık ara önde bulunuyor.

Flash, her ne kadar pastanın büyük bir bölümünü elinde bulunduruyor olsa da, giremediği alanlar da yok değil. Örneğin Apple'ın, iPhone ürünlerinde Adobe'un Flash'ını çalıştırmayı düşünmediği biliniyor.

Adobe tarafından geçtiğimiz ay yapılan açıklamada ise, Adobe'un iPhone için geliştirilen bir Flash player üzerinde çalıştığı belirtilmişti. Son açıklamasında Apple'ın durumuna da değinen Narayen, Flash'ı iPhone'da kurulu olan Safari'de görmek istediğini vurgulayarak Apple'ın Flash player'la ilgili duruşunu değiştireceğini umduğunu söyledi.

Tüm konu: Adobe'dan Microsoft'a eleştiri bombardımanı

Resimlerle: Birbirinden muhteşem ve ücretsiz 50 flash oyun!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Adobe'un CEO'sunun MS'yi eleştirdiği noktaları nasıl değerlendiriyorsunuz?

bycentrino
06-11-2008, 10:48   |  #2  
bycentrino avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
210 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Tek kelime ile ADOBE Korkuyor
Korkmasa neden Neden tüm dünyada yüzde 2 lik bir paya sahip olan Silverlight'ı taşa tutsun

Fattur
06-11-2008, 17:18   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

salak diyesim geldi birden.adam Tabiiki de kendi malını kullanacak.bide seninkini mi kullanacaktı.ayrıca ne diyeyim şu silverlight flash playerdan daha kullanışlı geliyor bana...

kalamarr
06-11-2008, 17:26   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
561 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

bence korkmakta haklı. daha önce microsoft yine kendi standartlarını internet üzerine zorla dayatarak ve internet explorer'ı windows'a dahil ederek koskoca Netscape'i devirdi. adobe bunun farkında bu nedenle karşı çıkıyor. ama netscape bu olay üzerine kaynak kodlarını açarak mozillayı kurdu. sonra hala netscape navigator çökmeye devam edince mozilla, firefox'u yaptı. şimdide firefox, netscape navigator'un öcünü alıyor.

Herkes için internet explorerdan çok daha iyi bir tarayıcı olan firefox kullanmanızı öneririm. Firefox açık kaynaklı, internet explorerdan çok daha hızlı ve ücretsiz eklentileriyle bir tarayacıdan beklenilenden çok daha fazlasını yapabiliyor. denemek isterseniz:

http://www.mozilla-europe.org/tr/firefox/