Adsl Kullanıcılarına Müjdeli Haber

gokhan38
28-04-2010, 23:41   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
1,097 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2009

Adsl Kullanıcılarına Müjdeli Haber

Tüketiciler Birliği Kütahya Şube Başkanı Ali İhsan Nazlı'nın sabit hatsız internet hizmetinden yararlanabilmek için Tüketici İl Hakem Heyeti'ne yaptığı müracaat, bilirkişi heyeti raporuyla karara bağlandı

Tüketiciler Birliği Kütahya Şube Başkanı Ali İhsan Nazlı'nın sabit hatsız internet hizmetinden yararlanabilmek için Tüketici İl Hakem Heyeti'ne yaptığı müracaat, bilirkişi heyeti raporuyla karara bağlandı. Kararla telefonsuz ADSL hizmeti alınmasının yolunun açıldığı belirtildi.
Nazlı, verilen karara Türk Telekom'un itiraz hakkının bulunmadığını belirterek, "İnternet kullanmak zorunda olan tüketicilere zorla telefon aboneliği yapan Telekom'un uygulaması artık sona eriyor. Bundan böyle tüketicilerimizin telefon almadan veya telefon aboneliğini kapattırarak internet kullanmaları mümkün. Tüketiciler Birliği olarak bugüne kadar telefon aboneliği olmadan internet kullanılabileceğine dair yapmış olduğumuz çalışmalar ve basın açıklamalarımızda, sabit telefon kullanmadan ADSL
kullanılabileceğini gündeme getirmiştik. Böylece derneğimizin haklılığı bir kez daha ortaya çıkmıştır" dedi.
Nazlı, şöyle konuştu: "Kütahya Tüketici İl Hakem Heyeti'ne 2 Şubat 2010 tarihinde telefon hattımı iptal ettirerek sadece internet (ADSL) hattını kullanmak istediğimi belirten bir dilekçeyi verdim. Derneğimizin elinde bulunan bilirkişi raporuyla birlikte telefondan bağımsız olarak ADSL hizmeti verilmesinin mümkün olduğu bildirildi. Bu durumda sadece ADSL hizmetinden yararlanmak isteyen tüm tüketicilerin bunun için ayrıca sabit telefon aboneliğini gerektiren uygulamanın yasal ve teknik dayanağının bulunmadığı
yönünde karar verilmiştir.Tüketicilerimize ve tüm halkımıza sesleniyoruz, sizler hakkınızı aramadığınız sürece bu haksız elde edilen kazançlar son bulmayacaktır. Sadece internet kullanmak isteyen tüm tüketicilerimiz derneğimize müracaat ederek bilgi ve belge alabilirler."
Nazlı, kararın Türkiye'de bir ilk olduğunu sözlerine ekledi.

Adsl Kullanıcılarına Müjdeli Haber
Beyazgazete.com<p
inal haber::

Kapalı Hesap (113439)
29-04-2010, 00:17   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
464 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

Bu tip haberler ile daha önce de çokca karşılaştık , evet sevindirici gelişmeler lakin iş bunu yapmaya gelince kocaman bir 'hayır olmaz' ile karşılaşıyoruz. Bir yalın adsl elde etmek uğruna mahkeme müracatlarına girmek ise zaman, para , emek kaybı gibi türlü sonuçlara yol açıyor..  tüm toplumu kapsayacak genel bir çözüm sunulmalı. yasal bir zemin sağlanmalı hepimize.

Yalın adsl'de son durum nedir arkadaşlar ? hazır konu açılmışken sorayım.. hani isteyen herkes geçebilecekti yalın adsl'e ,, o konu ne oldu ?

gokhan38
29-04-2010, 00:23   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
1,097 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2009

bende bıktım artık boşu boşuna telefon faturası ödemekten o yüzden bi araştırayım dedim bu haberi buldum sizlerle paylaşmak istedim, devlet bilerek izin veriyor bence bu adaletsizlige yoksa özelleşmiş bi kurumun bu kadar haksızlığı göz önünde serbest ce yapması mümkün mü? ee ne de olsa devletinde hissesi var bu kurumda, zaten interneti en pahalı kullanan ülkelerden biriyiz, üstüne bide bu sabit hat zorunluluğunu getiriyorlar.
 YAZIK BU MİLLETE  SÖMÜRÜLÜP DURUYORUZ  <

mladenbmv
29-04-2010, 19:13   |  #4  
mladenbmv avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
497 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2007

bir şey değişmez maalesef ulaştırma bakanlığı el atması lazım buna ama oda işlerine gelmiyor uraşmıyorlar.hükümet desen ona göre uraşmaz çünkü onlar sattı türktelekomu.yani anlıycanız kazıklanmaya devam.