Adsl ve Şirket Ağını Aynı Anda Kullanmak

ilkerat
15-11-2011, 18:14   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2011

Merhaba

Öncelikle bilgisayarın özelliklerini veriyorum
Intel Core2 Duo E8400 3.00 Ghz
6 Gb ram
Intel 82567V-2 Gigabit Ethernet
Airties WUS-300 Usb Wireless Adapter

Windows Xp ile;
Ethernet ile şirket ağına bağlanıyorum. Klasör paylaşımları, uzak masaüstü bağlantıları vs geniş bir ağ içinde yapılabilecek her şey aktif. Aynı ağ üzerinden internete çıkmak için şirketin proxy adresini browser a yazmak gerekiyor ve kullanıcı adı ve şifre ile proxy üzerinden internete çıkış yapılabiliyor.
Aynı bilgisayarda wireless ile internete çıkmak istediğimde usb yi takıyor, proxy i kaldırıp bağımsız olarak adsl üzerinden internete çıkabiliyorum. Aynı esnada uzak masaüstü bağlantısı, yerel ağdaki paylaşımlar vs herşeyi problemsiz kullanabiliyorum. Sadece usb wireless alıcı takılı iken proxy ile şirket ağından internete çıkmak istediğimde internet çalışmıyor usb yi çıkarınca internete giriyor. Buraya kadar herşey normal.

Windows 7 ile;
Yukarıdaki sistemi aynı şekilde kullanmak istiyorum fakat iki bağlantıyı bir türlü bir ara çalıştıramadım. Adsl kullanmak istediğimde yerel ağı iptal etmek zorunda kalıyorum. Yerel ağı kullanmak istediğimde usb alıcıyı sökmek zorunda kalıyorum. Ağ üzerindeki diğer bilgisayarlardan kendime uzak masaüstü bağlantısı yapamayacağımın farkındayım ama çok ta önemli değil. Sadece iki bağlantıyı aynı anda çalıştırabileyim yeter.

Herhangi bir fikri olan, yardımcı olabiliecek biri varsa çok mutlu olurum. Şimdiden teşekkürler.

ilkerat
24-11-2011, 22:32   |  #2  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2011

Arkadaşlar yardımcı olabilecek birileri yok mu?

mustafa2116
25-11-2011, 14:54   |  #3  
mustafa2116 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 64
3,012 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2008

Aynı yerde iki ağı bir bilgisyarda çalıştırmak için ağ köprüsü kuramnız yeterli olacaktır. iki adet ağınız bulunmakta bunlardan biir yerel ağ bağlantısı wriless diğeri siste yerel ağ bağlantısı lan ikisinide seçin ve köprü oluşturun. köprü ayarlarını değiştirip bir kaç ayar yapabilirsiniz...

Bu şekilde olmazsa ağ adlarını yazarsanız (donnaıom isimleriyle)  daha detaylı yardımcı olabilirm.