ADSL2+ ve fiber bir arada modem

CHIP Online
09-08-2012, 12:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

ZyXEL, 300 Mbps kablosuz bağlantı hızı sunan, hem fiber, hem ADSL2+'yı destekleyen modemini tanıttı!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/ads ... da-modem_35250.html

ZyXEL, ADSL2+ ve fiber şebekeleri üzerinden İnternet'e erişebilen, 802.11n teknolojisi ile 300 Mbps kablosuz bağlantı hızı sunan yeni nesil modem P-660HNU-F1'i tanıttı.


Günümüzde İnternet kullanıcıları ADSL ve fiber gibi farklı altyapıları kullanarak İnternet'e erişiyor. ADSL2+ ve fiber İnternet şebekeleri arasında modem ya da router değiştirmeksizin kolayca geçiş yapılabiliyor, DOCSIS standardını destekleyen kablo modemlere bağlanarak bu cihazlara kablosuz özellik kazandırabiliyor. ADSL2+ hattıyla yapılan bağlantıdan fiber veya kablo İnternet'e geçiş, PC ve diğer ağ ürünlerinin bağlanabildiği 4 adet LAN portundan biri üzerinden gerçekleştiriliyor. 4 Port 10/100 Mbps Ethernet sayesinde, güncel teknolojiler olan IP TV, VoIP/Video telefon, ağ veri depolama ünitesi bağlantısı eş zamanlı olarak kullanılabiliyor.


Sahip olduğu 2 adet USB portu üzerinden, USB Bellek veya USB sabit diskte yer alan dosyalara yerel ağ ve İnternet üzerinden güvenli erişim sağlayan P-660HNU-F1, güvenli dosya paylaşımına da olanak tanıyor. DLNA olarak adlandırılan multimedya sunucu özelliğine de sahip bulunan ZyXEL P-660HNU-F1 ile video, müzik ve fotoğraf gibi multimedya dosyaları Akıllı TV, oyun konsolu ve PC'lerde sorunsuz bir şekilde görüntülenebiliyor.


Ürünün sahip olduğu Güçlü SPI Firewall özelliği İnternet'ten gelebilecek tehditlere karşı tam koruma sağlarken, Gelişmiş Port Önceliği Yönetimi (QoS) sayesinde video, ses ve veri uygulamaları için trafik tipine göre önceliklendirme yapılabiliyor. İnternet erişimini bilgisayar bazında kısıtlama hizmeti sunan ürün, verimli bir ebeveyn kontrolü elde edilmesine de yardımcı oluyor.


ZyXEL P-660HNU-F1'in kolay ve hızlı kablosuz güvenlik yapılandırması sağlayan WPS özelliği tek bir tuşla otomatik olarak aktif edilebiliyor. WLAN On/Off butonu ise herhangi bir arayüze gerek kalmaksızın kablosuz bağlantının açılıp kapatılmasını mümkün kılarak enerji tasarrufu sağlıyor. Kullanıcılar, kablosuz bağlantının hangi saatlerde açık ya da kapalı olacağını belirleyen zamanlama özelliğini web arayüzü üzerinden kolayca kullanabiliyor.


Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca ve İtalyanca olmak üzere beş farklı dil desteği bulunan ZyXEL P-660HNU-F1, İnternet üzerinden oyun oynamayı seven kullanıcılar için geliştirilen kolay konfigürasyon özelliği ile de dikkat çekiyor.


Tüm Konu: ADSL2+ ve fiber bir arada modem

Kaynak: www.chip.com.tr