Aero Glass Windows 8'e geri getirilebilir

CHIP Online
04-09-2012, 15:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Microsoft'un Windows 8'den çıkarttığı "Aero Glass" görünümüni geri istiyorsanız, içeriye buyurun!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/aer ... ilebilir_35713.html

Resimlerle: Windows 8 RTM'de neler yeni?

Microsoft, Windows 8'i tanıtırken masaüstüne "Metro" (yeni adıyla "modern arayüz") havası kazandırmak istediğini söylemişti. Bunun bir anlamı, Windows 7'nin Vista'nın arayüzündeki "Aero Glass" efektinin ortadan kalkmasıydı. Zira &lt;span style="text-decoration: underline;">Microsoft'a göre masaüstünün yeni görünümü, Aero Glass'ın ötesindeydi</span>.


Ancak saydam Aero Glass görünümünün Windows 8'den kaldırılması, bazı kullanıcıları memnun etmemişti. Şimdi ise bir yazılım geliştiricisi, Windows 8'e Aero Glass'ı geri getirmenin bir yolunu bulmuş görünüyor. "kwanmacher" takma isimli geliştirici, &lt;span style="text-decoration: underline;">PCBeta forumlarında</span> Aero Glass'ı Windows 8'in kaynak kodlarıyla oynayarak nasıl geri getirdiğini anlatıyor. Geliştirici, bunun gerçekten işe yaradığını göstermek üzere bir ekran görüntüsü de yayınlamış.


Geliştirici, önümüzdeki hafta bu işlemi otomatik hale getirecek bir araç yayınlayacağını söylüyor. Böyle bir modifikasyon Microsoft'un hoşuna gitmeyecek olsa da, birçok kullanıcıyı sevindirecek gibi görünüyor.

Tüm Konu: Aero Glass Windows 8'e geri getirilebilir

Resimlerle: Windows 8 RTM'de neler yeni?

Kaynak: www.chip.com.tr