Ağ ile ilgili Sorun çok acLütfen Yardım Edin....

enricotr
04-12-2007, 22:39   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
36 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2007

Merhaba Arkadaşlar
Öncelikle şunu belirtmek istiyorum Elimde "SAMSUN SCX-4521F (fax,yazıcı,tarayıcı,fotokopi dördü bir arada olanından)" yazıcı var.
Bu yazıcı ana bilgisyarda kurulu ve ana bilgisayar xp işletim sistemi kurulu fakat bende leptopta vista işletim sistemi var.
Ana bilgisyarda ağdan yazıcı ekledim fakat nedendir bilinmez,bendeki vista işletim sistemi kurulu bilgisyarımda bir belgeyiyi yazıcıya gönderdiğimde tam dakika tutum 8 dk gitti.
Bu yavaş gitmesinin sorunu nedir.bilgi işlemcimde çözemedi nedir sorunu lütfen yardım edin ben muhasebeciyim ve işler o kadar çokki... yardımlarınızı bekliyorum.
Bu konuyu nereye açacağımı bilemdiğim için buraya yazdım.. Yönetici arkadaşımdan şimdeden beni mazur görmesini diliyorum yanlış yere yazdıysam..
Saygılarımla..

silenceandsilence
05-12-2007, 00:43   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
275 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2007

Yazıcı vr dosya paylaşımına izin verdikten sonra dizüstü ana bilgisayarı yani vista xp yi görüyor mu eger görmüyorsa sorun ondan kaynaklanıyor ağ trafiğini kontrol altına alabilmek ve zararlı yazılımların girmesini engellemek için ağ trafiğini tarıyor bu da sistemin yavaşlamasına sebep oluyor çözüm olarak   ilk önce aletin sürücülerini vistaya tanıtmayı dene eger olmazsa ağ paylaşım merkezinden eğer ana bilgisayara güvenebiliyorsan her türlü paylaşıma izin ver verirken hiç bir şeyi şifreleme sorunun çözülmesi lazım

enricotr
06-12-2007, 11:41   |  #3  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
36 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2007

hepsini yaptım olmadı...bu arada teşekkür ederim... vistadan kaynaklanıyor olabilirimi sizce ben xp ye farklı sürücü yükle dediğimde ve vista işletim siteminin dırver taktımda bu işletim sistemi için kullanılmaz diyen bir yazı çıkıyor..neden acaba bu IP ile yapmıyorum otomatik İP işaretledim acaba ondanmıdır. ya.. bu IP nedir onu bilmiyorum... ama sorun ondan olabiliri diyorlar...